Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ίσως non stop η τουριστική σεζόν έως Νοέμβριο 2022 

ΕΦΕΤΗΣ
- 24.10.2021

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ίσως non stop η τουριστική σεζόν έως Νοέμβριο 2022 

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Με το σταγονόμετρο η βενζίνη στα κατεχόμενα…

d

Ωεεεωωωωωωω 

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα περίμεναν αυτή την εξέλιξη οι Πρατηριούχοι και οι Εταιρείες Πετρελαιοειδών στις ελεύθερες περιοχές. 

Η κατρακύλα της Τουρκικής λίρας, η οικονομική κρίση που πλήττει την «μαμά Τουρκία» προκάλεσε ελλείψεις καυσίμων στα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα οι δυο μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών στα κατεχόμενα να ανακοινώνουν πως οι διαθέσιμες ποσότητες καυσίμων είναι πολύ λίγες. 

Για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η «κρίση καυσίμων» είναι άγνωστο, αλλά τα πράγματα για την Τουρκική Οικονομία δεν είναι καλά… 

 

Βουράτε για «δωρεάν ριάλια» - Δάνεια με κρατικές εγγυήσεις

d

Εγκρίθηκαν τελικά οι κρατικές εγγυήσεις.

Όσες επιχειρήσεις θέλετε φτηνό δανεισμό να τρέξετε να πάρετε δάνειο με κρατικές εγγυήσεις αφού η διορία τελειώνει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021. 

Με απλά λόγια αν δανειστείτε 100,000ευρώ θα θέλετε να βάλετε εγγυήσεις μόνο για τις 30,000ευρώ. Τις άλλες 70,000ευρώ τις εγγυάται το κράτος. 

Ε, τι; Θέλετε και τίποτα άλλο; 

 

Χαμός με τα «Ζ» και τις κάμερες για πρόστιμα

d

Τελικά ποιος θα πληρώνει αν η κάμερα καταγράψει παράβαση από αυτοκίνητο ενοικίασης ή όπως λέγεται «Ζ»; 

Αν και η απάντηση στο ερώτημα είναι ξεκάθαρη, ότι ο οδηγός θα πρέπει να πληρώνει, προκύπτει άλλο ερώτημα: Ωραία και πώς και πού θα εντοπίζεται ο οδηγός, αν πχ πρόκειται για τουρίστα; 

Το Υπουργείο Μεταφορών αντί να προτείνει ένα αναβαθμισμένο network ώστε να εντοπίζεται ο οδηγός, θεώρησε πως «τη δουλειά θα την έκαναν οι εταιρείες ενοικιάσεως». Δηλαδή έγραφε στο Νομοσχέδιο πως το εξώδικο θα πήγαινε στην εταιρεία ενοικιάσεως και η εταιρεία θα παρέδιδε το εξώδικο στο άτομο που είχε ενοικιασμένο το αυτοκίνητο. Ωστόσο αυτό είναι και παράλογο έως και αντισυνταγματικό. Συνεπώς η Βουλή ορθώς άλλαξε το Νομοσχέδιο και απάλειψε την όποια ευθύνη των εταιρειών ενοικιάσεως. 

Η δουλειά η σωστή Καρούσο μου, είναι η εξέλιξη ενός συστήματος που να εντοπίζεται αυτός που ενοικίασε το αυτοκίνητο (μέσω των εταιρειών) και να αποστέλλεται το εξώδικο σε όλα τα σημεία εσόδου και εξόδου από την χώρα (αεροδρόμια, λιμάνια, οδοφράγματα). Άρα θα εντοπίζεται ο παραβάτης και θα του παραδίδεται το πρόστιμο. 

 

Αν Twitter & FB ήταν ο πραγματικός κόσμος, ο ΔΗΣΥ θα είχε 5%...  

…και το ΑΚΕΛ 70%!

d

Παρακολουθείτε τα Social Media; 

Και εννοώ τα δυο κύρια Social Media που χρησιμοποιούν οι πολίτες για να εκφέρουν απόψεις κτλ, τα οποία είναι Twitter και Facebook. 

Λοιπόν αν τα παρακολουθήσετε για μια βδομάδα, θα νομίζετε ότι τον ΔΗΣΥ υποστηρίζει το μόλις 5% των πολιτών και το ΑΚΕΛ το 70% των πολιτών !!!

Αυτό σας το είπα και πριν τις Βουλευτικές εκλογές και επιβεβαιώθηκε το σημείο. 

Και τότε αν βλέπατε Twitter & Facebook θα νομίζατε πως τα αποτελέσματα θα ήταν κάπως έτσι: ΑΚΕΛ 45%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 25% και ΔΗΣΥ το πολύ πολύ 15%. 

ΞΥΠΝΑΤΕ – Ο πραγματικός κόσμος ΕΞΩ από το TWITTER & FACEBOOK των κατά κύριο λόγο «αθκειανών» είναι εντελώς διαφορετικός. 

ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ – τούτο να θυμάστε. Ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι σοβαρή και παραμένει σιωπηρή. Ούτε φωνάζει, ούτε γράφει, ούτε κάνει επίδειξη «γνώσεων» στα Social Media…

 

Χαράς τα cash που κρατούν οι αντίπαλοι του Σιζό

d

Το αντίπαλο στρατόπεδο στην ΕΔΕΚ δεν πρέπει να χωνεύει τον ΣΙΖΟ… ούτε ζωγραφιστό δεν πρέπει να θέλουν να τον δουν. 

Αλλιώς μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιοι πάνε να δώσουν 100,000ευρώ cash στο Δικαστήριο για να εκδώσουν Διάταγμα που αναβάλλει τις ενδοκομματικές εκλογές;

Μα αντιληφθήκατε τι γίνεται; Όχι χίλια, ούτε 3 χιλιάδες. ΕΚΑΤΟΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ CASH ως εγγύηση για να εκδοθεί το σχετικό Διάταγμα. 

Είναι απίστευτο το τι ζούμε. Από την μια οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ (και αυτούς ακυρώθηκαν οι εκλογές λόγω σχετικού Διατάγματος – εκεί προσέφυγε ένα άτομο στην Δικαιοσύνη και κλήθηκε να πληρώσει 13,000ευρώ cash για την έκδοση Διατάγματος) και από την άλλη οι ΕΔΕΚίτες… 

Ας πούμε, «πόσα παίζονται», για να υπάρχει τόση «μανία» που να δίνει κάποιος 100,000ευρώ για να εκδοθεί ένα διάταγμα;

Βεβαίως ο ΣΙΖΟ εξήγγειλε έκτακτο συνέδριο και κάλεσε όλους τους αντιπάλους του να παρευρεθούν ώστε να προχωρήσουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

 

Ίσως non stop η τουριστική σεζόν έως Νοέμβριο 2022

d

Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει κάτι ενδιαφέρον και κάτι ωραίο: 

Ότι η τουριστική σεζόν ίσως να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ τον Χειμώνα και να πάει σερί έως τον Νοέμβριο του 2022. 

Από που εξαρτάται αυτό; 

Μα βεβαίως από τους μεγάλους παγκόσμιους διοργανωτές ταξιδίων, όπως πχ η TUI

Μαθαίνω λοιπόν ότι αυτοί οι ΜΕΓΑΛΟΙ σκέφτονται σοβαρά να μην διακόψουν την τουριστική σεζόν (προς Κύπρο και άλλες χώρες που η κύρια τους σεζόν είναι η καλοκαιρινή) κατά τον ΧΕΙΜΩΝΑ 2021/22 και να συνεχίσουν σερί…  

Αν γίνει αυτό, θα πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη

Αναμένουμε λοιπόν (ας με συγχωρέσει η ΣΤΗΛΗ ΕΦΑΠΑΞ της Brief που δημοσιεύω πληροφορίες και για τα περί ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ).

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee   

Home