Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρoμηνύεται πόλεμος στη Βουλή για τους συμβούλους του Προέδρου

Offsite Team
- 04.11.2021

Πρoμηνύεται πόλεμος στη Βουλή για τους συμβούλους του Προέδρου

Thumbnail
Εγγράφει θέμα το ΑΚΕΛ

Την εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος για το ζήτημα της μετατροπής συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε έκτακτους υπαλλήλους αορίστου χρόνου στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ανακοίνωσε με δηλώσεις της η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στις δηλώσεις της η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι το θέμα «αφορά στην μετατροπή τεσσάρων ατόμων που προσλήφθηκαν από το Προεδρικό ως σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας σε έκτακτους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή».

Σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου «όλοι οι συνάδελφοι συμφωνήσαν εκτός από τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι οποίοι έχουν πειστεί, όπως δήλωσαν από τις εξηγήσεις τις Προεδρίας».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Εμείς, είπε, «επειδή δεν έχουμε πειστεί, εγγράψαμε το θέμα για συζήτηση. να πω επίσης ότι, είχα αποστείλει σχετική ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 27.1.15 στον τότε Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη». Ανέφερε ότι στην επιστολή της είχε «επισημάνει τον κίνδυνο μονιμοποίησης των συμβούλων που προσλάμβανε το Προεδρικό και οι Υπουργοί, οι οποίοι θα έπρεπε να αποχωρούν με τους πολιτικούς τους προϊστάμενους άμα τη λήξη της θητείας τους».

Ο Υπουργός, πρόσθεσε η κ. Χαραλαμπίδου, «διαβεβαίωνε τότε με την απάντηση του στις 20.8.15 ότι είχε εγκριθεί από το Υπουργικό και προωθηθεί νομοθεσία με συγκεκριμένες πρόνοιες για αποφυγή μιας τέτοιας εξέλιξης. Πράγμα που έγινε». Όπως φαίνεται όμως, ανέφερε, «η Κυβέρνηση δεν δεσμεύεται ούτε από νομοθεσίες, ούτε από τις αποφάσεις της».  

Μετέτρεψε, είπε, «σε αορίστου χρόνου τέσσερις εκλεκτούς, τους φόρτωσε στο κρατικό μισθολόγιο και στη συνέχεια με το εγκεκριμένο από τη Βουλή κονδύλι και με τις €120.000 που εξοικονόμησε προσέλαβε άλλους».

«Με νέα μου επιστολή προς το νυν Υπουργό Οικονομικών ζητώ την τοποθέτηση του επί της προηγούμενης αλληλογραφίας με το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και τοποθέτηση επί της ουσίας του θέματος που έχει δημιουργηθεί», ανέφερε καταληκτικά η κ. Χαραλαμπίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home