Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντικαταστάσεις στα Δημοτικά και από Νηπιαγωγούς - Ανακοίνωση

Offsite Team
- 09.12.2021

Αντικαταστάσεις στα Δημοτικά και από Νηπιαγωγούς - Ανακοίνωση

Όλες οι πληροφορίες

Λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει σχετικά με τις αντικαταστάσεις στα Δημοτικά ψάχνει να βρει η Εκπαιδευτική Υπηρεσία.

Όπως έγραψε προ ημερών η Offsite σε ρεπορτάζ, το σοβαρό αυτό πρόβλημα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών για αντικατάσταση είναι διαχρονικό ωστόσο τώρα καταγράφεται επιδείνωση λόγω της πανδημίας. 

>>> Παρακαλούν εκπαιδευτικούς για αντικατάσταση και δεν πάνε

Μια από τις εισηγήσεις της Επιτροπής είναι και το άνοιγμα του καταλόγου των νηπιαγωγών ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να διδάξουν στα δημοτικά σχολεία. 

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, καλεί τους υποψήφιους που περιλαμβάνονται στους αναθεωρημένους πίνακες διοριστέων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Φεβρουαρίου του 2021 και δεν υπέβαλαν αίτηση για διορισμό στη θέση αντικαταστάτη, εάν ενδιαφέρονται για διορισμό, να υποβάλουν σχετική αίτηση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 23:59. Διευκρινίζεται ότι, οι υποψήφιοι νηπιαγωγοί που θα υποβάλουν σχετική αίτηση, θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ανάγκες αντικαταστάσεων που αφορούν τόσο την Προδημοτική όσο και τη Δημοτική Εκπαίδευση, αλλά προτεραιότητα κατά την κατανομή των θέσεων θα δίνεται πρώτα στους υποψήφιους Δασκάλους, όσον αφορά τις ανάγκες της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή μέσω τηλεομοιότυπου στο 22602789, στην οποία να αναγράφεται η ταυτότητα, το ονοματεπώνυμο και η ειδικότητα για την οποία εκδηλώνεται το ενδιαφέρον για διορισμό.

Οι αιτητές θα πρέπει απαραίτητα, μέχρι την πιο πάνω προθεσμία, να υποβάλουν στο Γραφείο της Επιτροπής, σε πρωτότυπο ή αντίγραφο (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή μέσω τηλεομοιότυπου στο 22602789), Πιστοποιητικό το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με τον περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμο (Ν.91(Ι)/2014, άρθρο 22(6)), με το οποίο να βεβαιώνεται ότι δεν περιλαμβάνονται στο αρχείο που τηρείται δυνάμει των προνοιών του εν λόγω άρθρου. Τονίζεται ότι το εν λόγω πιστοποιητικό θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 2 μηνών από το αρμόδιο Γραφείο της Αστυνομίας. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που το πρόσωπο αυτό δεν είναι Κύπριος πολίτης, θα πρέπει να προσκομίσει το αντίστοιχο σχετικό πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας του. Νοείται ότι όσοι αιτητές έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για διορισμό για το σχολικό έτος 2021- 2022, δεν χρειάζεται να υποβάλουν το εν λόγω πιστοποιητικό, αφού η Επιτροπή έχει ήδη εξασφαλίσει τη σχετική πληροφόρηση.

Home