Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Χαστούκι» Ανωτάτου σε Βουλή για εξαίρεση Σαββίδη από Διαβατήρια

Offsite Team
- 24.01.2022

«Χαστούκι» Ανωτάτου σε Βουλή για εξαίρεση Σαββίδη από Διαβατήρια

Ανώτατο: Αντισυνταγματική & άκυρη η απόφαση Βουλής για εξαίρεση Εισαγγελέα & Βοηθού από το πόρισμα για πολιτογραφήσεις

Αντισυνταγματική έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο την απόφαση της Βουλής να εξαιρέσει τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα από την διαχείριση του πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου. Η απόφαση αυτή της Βουλής πάρθηκε στις 22 Απριλίου του 2022.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Γενικός Εισαγγελέας γνωστοποίησε την απόφαση του Ανωτάτου.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Αντισυνταγματική, εξ υπαρχής άκυρη & άνευ οιουδήποτε απολύτως νομικού αποτελέσματος κρίθηκε ομόφωνα προ ολίγου από το Ανώτατο, η απόφαση της Βουλής να ελέγξει Γενικό & Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα σχετικά με τη διαχείριση του πορίσματος Επιτροπής Νικολάτου.»

1

Θυμίζουμε πως στις 22 Απριλίου, η Ολομέλειας της Βουλής με 28 ψήφους υπέρ 18 εναντίον και 8 αποχές καλούσε τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να εξαιρεθούν από τη διαδικασία αξιολόγησης του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις και να δημοσιοποιήσουν άμεσα το ενδιάμεσο πόρισμα.

Το σχέδιο απόφασης κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία-Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύη. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι ανέφερε το Σχέδιο Απόφασης.

1

1

1

Home