Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Καρογιάν: Θα μας καταβροχθίσει το ΔΗΚΟ αν πάμε με Νίκο

ΕΦΕΤΗΣ
- 10.07.2022

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Καρογιάν: Θα μας καταβροχθίσει το ΔΗΚΟ αν πάμε με Νίκο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Μυστικό τηλεγράφημα ΗΠΑ: Προσέξετε από Ερντογάν ίσως προσαρτήσει

d

Τον κώδωνα κινδύνου έκρουσαν οι ΗΠΑ προς την Κυπριακή και Ελληνική Κυβέρνηση ως προς τις ενδεχόμενες κινήσεις του Τούρκου Προέδρου για τα κατεχόμενα ενόψει της μαύρης επετείου. 

Όπως πληροφορείται Ο ΕΦΕΤΗΣ οι ΗΠΑ διαβίβασαν το ενδεχόμενο, όντως ο Ερντογάν να προχωρήσει σε ανακοινώσεις που έχουν να κάνουν με την αλλαγή του στάτους κβο των κατεχομένων, όπως για παράδειγμα, να κάνει λόγο για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. 

Τόσο το κυπριακό όσο και το ελληνικό ΥΠΕΞ έχουν γνώση και βρίσκονται σε συνεχής παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με όσους πρέπει, έλεγε στον ΕΦΕΤΗ αρμόδια πηγή. 

Για να δούμε. Η 20η Ιουλίου πλησιάζει οπόταν και θα φανεί τι σκέψεις έχει ο Σουλτάνος…  

 

Σιζό: Αναβαθμίζει Αποστόλου και του δίνει έδρανο μπροστά

d

Έδρανο στην πρώτη γραμμή θα δοθεί στον ΑΝΤΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ της ΕΔΕΚ. 

Όπως πληροφορείται Ο ΕΦΕΤΗΣ ήδη η επιστολή προς την Βουλή έχει αποσταλεί, μέσω της οποίας ζητείται η ανταλλαγή των εδράνων μεταξύ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΚΩΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Να υπενθυμίσουμε ότι ιεραρχικά ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ είναι ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, μια ρύθμιση που έγινε με την προσχώρηση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στην ΕΔΕΚ. 

Ως εκ τούτου ο νεαρός ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ δικαιωματικά μπορεί να βρίσκεται στα μπροστινά έδρανα της Βουλής.

  

Δεν έβαλαν 3 βουλευτές στο αεροπλάνο για Λισσαβόνα

d

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετείχε στην Ιδρυτική Σύνοδο του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου στη Λισαβόνα.

Οι Βουλευτές Ανδρέας Πασιουρτίδης (επικεφαλής), Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν και Χρίστος Ορφανίδης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), θα έπρεπε να είχαν μεταβεί την Κυριακή, στη Λισαβόνα για να συμμετάσχουν στην Ιδρυτική Σύνοδο του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ Γυναικών της ΚΣΜ, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Ιουλίου.

Ωστόσο οι 3 Βουλευτές έμειναν πίσω… 

Ναι. Πήγαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας για να αναχωρήσουν αλλά η αεροπορική εταιρεία δεν τους επέτρεψε να πετάσουν, διότι όπως τους είπαν οι κρατήσεις τους δεν είχαν επαναβεβαιωθεί και ως εκ τούτου ακυρώθηκαν. 

Οπόταν φόρτωσαν τις βαλίτσες τους πίσω στο αυτοκίνητο και επέστρεψαν στα σπίτια τους… 

 

Προς «γάμο» ΑΚΕΛ - Θεολόγου με κουμπάρο Μαυρογιάννη

d

Σε γνωστό εστιατόριο της Λευκωσίας γευμάτισαν ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Μαυρογιάννης με την πρώην βουλεύτρια -αρχικά με τη Συμμαχία Πολιτών κι έπειτα ως ανεξάρτητη- Άννα Θεολόγου

Όπως ανακοινώθηκε άλλωστε προ μερικών ημερών η ΑΝΝΑ πλέον αναλαμβάνει ρόλο στο επιτελείο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το «προξενιό» για τον διαφαινόμενο «γάμο» έγινε από το ΑΚΕΛ, το οποίο εδώ και καιρό βλέπει θετικά την Άννα Θεολόγου και επεξεργαζόταν διαφόρους τρόπους προσέγγισής της. 

Στα θετικά που εντοπίζονται από το κόμμα για τη Θεολόγου είναι ότι εκπροσωπεί τη νέα γενιά, είναι δυναμική και αποφασιστική. 

Πάντως όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, η Θεολόγου με αυτή την κίνηση, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ από τώρα μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ…

Κάτι που Ο ΕΦΕΤΗΣ θεωρούσε πως έπρεπε ήδη να το έπραττε από τις εκλογές του 2021, διότι αν το έπραττε, τώρα η ΑΝΝΑ θα βρισκόταν εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΚΕΛ. 

Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως... 

 

Οικολόγοι – Ίσως χάσουν ένα βουλευτή

d

Δεν είναι και τόσο ευχάριστες οι εξελίξεις στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, αφού το συνονθύλευμα διαφορετικών προσεγγίσεων και χρωμάτων που έχουν στην Κοινοβουλευτικής τους Ομάδα κάθε άλλο παρά αρμονία διασφαλίζει (είδατε τι παθαίνει κάποιος αν δεν έχει ένα πλαίσιο αρχών και μαζεύει απ’ όπου βρει κόσμο; Ακούει ο υποψήφιος της καρδιάς μας;

Στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ λοιπόν, όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, θεωρούν λίγο – πολύ ως ‘φυσιολογική εξέλιξη’ την αποχώρηση ενός Βουλευτή, ο οποίος εδώ και καιρό πλέον διαφοροποιείται σχεδόν σε κάθε θέμα από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ και επιχειρηματολογεί στην Βουλή με βάση τις δικές του θέσεις. 

Πρόκειται για τον ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗ από ΛΕΜΕΣΟ. 

Ο ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ είναι δεξιάς πολιτικής καταγωγής και παρόλο που η αρχική του σκέψη ήταν να κατέλθει το 2021 ως υποψήφιος ΔΗΠΑ ΛΕΜΕΣΟΥ, τελικά άλλαξε γνώμη αφού το ψηφοδέλτιο ΔΗΠΑ ΛΕΜΕΣΟΥ δεν του άφηνε περιθώρια εκλογής (μετά και την απόφαση του ΚΑΡΟΓΙΑΝ για να είναι στο ψηφοδέλτιο Λεμεσού – άρα ο Παπαδούρης είχε 2 ισχυρούς υποψήφιους (ΒΟΤΣΗ, ΚΑΡΟΓΙΑΝ) να αντιμετωπίσει εκεί και δεν είχε chance να τους κερδίσει), οπόταν πήγε στο ψηφοδέλτιο ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

Όμως πλέον, όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, τα πράγματα κινούνται οριακά, και ‘η φυσική κατάληξη θα είναι η κοινή συναινέσει απόφαση για αποχώρηση του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΡΗ από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, έλεγε ένας οικολόγος στον ΕΦΕΤΗ.

Ο Παπαδούρης τώρα στηρίζει ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, ή ‘τον ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ’ (όπως τον ονόμασε και ένας φίλος του ΕΦΕΤΗ, εννοώντας πως είναι ο Υποψήφιος που επιλέγεται από συναίσθημα και όχι από λογική) οπόταν ο ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ δεν αποκλείεται να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής και να ενταχθεί στο κόμμα που κατά πάσα πιθανότητα να δημιουργηθεί μετά τις Προεδρικές Εκλογές… (στην περίπτωση που οι 'Χριστοδουλιδικοί' δεν καταφέρουν να εκλέξουν την ηγεσία που επιθυμούν στο ΔΗΣΥ μετά τις Προεδρικές - Ψήνεται μπόλικο παρασκήνιο και εδώ αλλά θα σας τα πω άλλη φορά καθώς και ΠΟΙΟ πρόσωπο 'καλοβλέπουν' για ΠΡΟΕΔΡΟ του ΔΗΣΥ -καθ υπόδειξη ΝΙΚΟΥ- μετά τις Προεδρικές).

 

Πάει Ευρωβουλή η Ειρήνη…

d

Ο ΕΦΕΤΗΣ έμαθε πως οι ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ μου έχουν έρθει σε deal με την ΕΙΡΗΝΑΡΑ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ) πως θα κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στις επερχόμενες ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (2024). 

Άτε ΕΙΡΗΝΑΡΑ. Με το καλό και στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ… 

Έχεις ακόμη πολλά να προσφέρεις.   

 

Καρογιάν: Θα μας καταβροχθίσει το ΔΗΚΟ αν πάμε με Νίκο

d

Συνεχίζονται οι συζητήσεις στην ΔΗΠΑ για το τι θα πράξει το νεοσύστατο κόμμα ενόψει και των Προεδρικών Εκλογών. 

Αν και αρκετά στελέχη της ΔΗΠΑ συντάσσονται με τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ εμφανίζεται προβληματισμένος ως προς τα πιο κάτω: 

Όπως έμαθε Ο ΕΦΕΤΗΣ, ο Καρογιάν προχώρησε σε μια ανάλυση δεδομένων προς τους συνεργάτες τους, η οποία ήταν με απλά λόγια η εξής: 

ΔΕΔΟΜΕΝΟ 1: Ο ΝΙΚΟΛΑΣ θα είναι ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ του ΝΙΚΟΥ αν ο δεύτερος εκλεγεί. 

ΔΕΔΟΜΕΝΟ 2: Ακόμη και η ΔΗΠΑ να πάει επίσημα με ΝΙΚΟ και εκλεγεί ο ΝΙΚΟΣ, η ΔΗΠΑ σίγουρα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αφού την μερίδα του λέοντος θα την έχει ο ΝΙΚΟΛΑΣ και το ΔΗΚΟ. 

ΔΕΔΟΜΕΝΟ 3: Οι υποστηριχτές της ΔΗΠΑ είναι πρώην ΔΗΚΟικοί και είναι εύκολο να επιστρέψουν πίσω στο ΔΗΚΟ, αφού το ΔΗΚΟ θα είναι εξουσία. 

Το ζητούμενο λοιπόν για την ΔΗΠΑ είναι πώς από την μια θα παραμείνει στην εξουσία και την ίδια ώρα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να μην την καταβροχθίσει το ΔΗΚΟ.  

Δύσκολη η εξίσωσή σου, αρφούι μου…. 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Ciaoooooooooooooooo

Home