Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

O νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη

Offsite Team
- 03.09.2022

O νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη

Thumbnail
Ο διορισμός του νέου απεσταλμένου είναι σημαντικός καθώς ο ΟΗΕ επιδιώκει να οργανώσει μια διαδικασία μεσολάβησης

Έπειτα από μήνες που η θέση έμενε κενή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε την Παρασκευή τον Σενεγαλέζο διπλωμάτη Αμπντουλαγέ Μπατιλί ειδικό απεσταλμένο για τη Λιβύη, όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις μάχονται για την εξουσία.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Ο Σενεγαλέζος πρώην Yπουργός έχει διατελέσει εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην κεντρική Αφρική, ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για τη Μαδαγασκάρη και αναπληρωτής ειδικός εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στο Μαλί.

Ο προκάτοχός του, ο Σλοβάκος Γιαν Κούμπις, είχε παραιτηθεί αιφνιδιαστικά τον περασμένο Νοέμβριο. Έκτοτε η θέση παρέμενε κενή, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας, η έγκριση του οποίου απαιτείται, είχε απορρίψει πολλές προτάσεις του Γκουτέρες.

Πριν μερικές ημέρες διπλωματικές πηγές είχαν δηλώσεις ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είχαν συμφωνήσει στο όνομα του Μπατιλί, αλλά η κυβέρνηση στην Τρίπολη είχε «επιφυλάξεις».

Ο διορισμός του νέου απεσταλμένου είναι σημαντικός καθώς ο ΟΗΕ επιδιώκει να οργανώσει μια διαδικασία μεσολάβησης μεταξύ των δύο αντίπαλων κυβερνήσεων στη Λιβύη, προκειμένου να συμφωνηθεί ένα συνταγματικό πλαίσιο και να διεξαχθούν εκλογές, την ώρα μάλιστα που στα τέλη Ιουλίου νέες συγκρούσεις συγκλόνισαν την Τρίπολη.

ΚΥΠΕ

Home