Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιράν-Αστυνομία: «Ατυχές συμβάν» ο θάνατος νεαρής που συνελήφθη

Offsite Team
- 19.09.2022

Ιράν-Αστυνομία: «Ατυχές συμβάν» ο θάνατος νεαρής που συνελήφθη

Συνελήφθη γιατί δε φορούσε «σωστά» τη μαντήλα

Η ιρανική αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας, που βρισκόταν υπό κράτηση ήταν ένα «ατυχές περιστατικό» το οποίο δεν επιθυμεί να επαναληφθεί, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Η 22 ετών Μάχσα Αμινί, έπεσε σε κώμα και πέθανε μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα από την αστυνομία ηθικής, πυροδοτώντας διαδηλώσεις κατά των αρχών σε όλη τη χώρα και μια διεθνή κατακραυγή.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι η Αμινί αρρώστησε ενώ ήταν υπό κράτηση με άλλες γυναίκες. Ο πατέρας της δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Emtedad ότι η κόρη του ήταν σε καλή κατάσταση και δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.

«Αυτό το περιστατικό ήταν ατυχές για εμάς και επιθυμούμε να μην γίνουμε ποτέ μάρτυρες τέτοιων περιστατικών», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Τεχεράνης Χοσεΐν Ραχίμι σε δήλωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Είπε ότι η Αμινί δεν υπέστη κακομεταχείριση, αρνούμενος ισχυρισμούς που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της αστυνομίας ηθικής, η οποία επιβάλλει αυστηρούς κανόνες που απαιτούν από τις γυναίκες να καλύπτουν πλήρως τα μαλλιά τους και να φορούν φαρδιά ρούχα.

"Έχουν διατυπωθεί δειλές κατηγορίες κατά της ιρανικής αστυνομίας. Θα περιμένουμε μέχρι την ημέρα της κρίσης, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε το έργο μας ", είπε ο Ραχίμι, προσθέτοντας ότι η αστυνομία ηθικής "κάνει θετική δουλειά".

Είπε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει την αιτία του θανάτου γιατί αυτό ήταν ένα ιατρικό και όχι ένα ζήτημα ασφαλείας.

ΚΥΠΕ

Home