Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τετ α τετ αστυνομικών - Αλεξόπουλου - Νέες έρευνες για Θανάση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 07.10.2022

Τετ α τετ αστυνομικών - Αλεξόπουλου - Νέες έρευνες για Θανάση

Η δεύτερη φάση των ερευνών μετά τις οδηγίες Σαββίδη - Όλα είναι πιθανά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να ζητήσει τη διενέργεια νέων ερευνών αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου φέρνει ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση, έστω και εάν μετά την παράδοση του πορίσματος  των ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου φαινόταν ότι το θέμα ερευνών ήταν κλειστό.

Έγινε η πρώτη συνάντηση

Όπως πληροφορείται η Offsite News την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022 έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων ποινικών ανακριτών και του ποινικού ανακριτή Αντώνη Αλεξόπουλου και συζητήθηκε ο τρόπος δράσης τους. Σημειώνεται ότι η τετραμελής ομάδα μαζί με τον ποινικό ανακριτή έχουν αρχικά  περίοδο τριών μηνών μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής ανάκρισης, όμως ενδέχεται ο Γενικός Εισαγγελέας να ζητήσει και τη διεξαγωγή νέων ερευνών εάν το κρίνει αναγκαίο.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στην Offsite News ότι «η νέα έρευνα βρίσκεται  σε πρώϊμο στάδιο και δεν μπορεί να λεχθεί τίποτε απολύτως. Σε ερώτησή μας που θα εστιαστεί η έρευνα και με ποιο τρόπο θα διεκπεραιωθεί, η ίδια πηγή μας είπε: «Σε μια έρευνα όλα είναι πιθανά».

Μιλώντας στην Offsite News ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου μάς ανέφερε ότι «θα διεξαχθεί ποινική έρευνα. Συστάθηκε μια τετραμελής ομάδα ανακριτών μαζί με τον ποινικό ανακριτή Αντώνη Αλεξόπουλο. Μετά την πρώτη συνάντηση θα μελετηθεί το υφιστάμενο μαρτυρικό υλικό και θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο που είναι οι καταθέσεις από άτομα που κρίνονται απαραίτητα. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ο Γενικός Εισαγγελέας και κανένας άλλος».

>>>>Διαβάστε επίσης: Δράκου για υπόθεση Θανάση: Μακάρι να μπορούσαμε να πηγαίναμε πίσω<<<<

Τι είπε ο Σαββίδης

Σημειώνεται ότι το πόρισμα των Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου παραδόθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 και  τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022 ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης δήλωσε ότι: 

«Έχοντας μελετήσει την Έκθεση, με βάση τα ευρήματα των ποινικών ανακριτών τα οποία παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια εναντίον του Θανάση Νικολάου, κρίνουμε ότι αυτή θα πρέπει να αποσταλεί στην Αστυνομία για να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες, οι οποίες δεν διενεργήθηκαν από τους ποινικούς ανακριτές που διορίστηκαν. 

Παρόλες τις δυσκολίες που πηγάζουν από το γεγονός της παρέλευσης 17 χρόνων, προβαίνουμε σε αυτήν την προσπάθεια με την ελπίδα ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης. Ενόψει των πιο πάνω, η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την πιθανή δίωξη προσώπων για θέματα που σχετίζονται με ενδεχόμενη πλημμελή διερεύνηση δεν θα ληφθεί τώρα, αλλά μετά την ολοκλήρωση όλων των ερευνών από την Αστυνομία, έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και να μην δημιουργηθεί κίνδυνος κατάχρησης ή πολλαπλότητας διαδικασιών».

παραδοση

Λεζ. Από την παράδοση του πορίσματος  των Σ. Μάτσα - Α. Αλεξόπουλου στις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Για τον αποκλεισμό του Σάββα Μάτσα από τις έρευνες τη Δευτέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας το δικαιολόγησε ως εξής: «Έχουμε επανειλημμένως υποδείξει στον κ. Σάββα Μάτσα ότι ως ποινικός ανακριτής δεσμεύετο και συνεχίζει να δεσμεύεται από την υποχρέωση τήρησης πλήρους εμπιστευτικότητας σε σχέση με το περιεχόμενο της Έκθεσης, καθώς και όλων των στοιχείων που οδήγησαν σε αυτήν. Δυστυχώς, υπήρξαμε μάρτυρες μίας συστηματικής και συνεχιζόμενης παραβίασης της υποχρέωσης αυτής, τόσο πριν, όσο και μετά τις προειδοποιήσεις μας. Οι ενέργειές του δεν μας επιτρέπουν να προτείνουμε και σε αυτόν τη συμμετοχή του στις περαιτέρω έρευνες».

Home