Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεγάλο συνέδριο με 100 αντιπρόσωπους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Offsite Team
- 30.11.2022

Μεγάλο συνέδριο με 100 αντιπρόσωπους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιείται την Πέμπτη στις 9.00 το πρωί στην αίθουσα συνεδρίων του ΕΤΚΑ ΠΕΟ

Πραγματοποιείται την Πέμπτη στις 9.00 το πρωί, το Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αίθουσα συνεδρίων του ΕΤΚΑ ΠΕΟ, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η συντεχνία.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο θα λάβουν μέρος 100 περίπου αντιπρόσωποι απ’ όλη την Κύπρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο Συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, η Ομοσπονδία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελλάδας ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και οι τουρκοκυπριακές συντεχνίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση BES και DEVIS. Θα παρευρεθεί επίσης αριθμός Δημάρχων και Συμβούλων και Κοινοτάρχες.

>>> Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Παραδίδουμε μια αντάξια των προσδοκιών Τοπική Αυτοδιοίκηση <<<

Υπογραμμίζεται ότι το συνέδριο διεξάγεται σε μια περίοδο όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τα πρακτικά ζητήματα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Τα πλείστα ζητήματα αφορούν το κεφάλαιο των εργαζομένων στους Δήμους με τη μείωσή τους σε 20 Κοινοτικά Συμβούλια με τη δημιουργία των 30 περιφερειακών συμπλεγμάτων και τη μεταφορά του προσωπικού σε αυτά και τη δημιουργία των 5 νέων επαρχιακών οργανισμών αυτοδιοίκησης και τις νέες αρμοδιότητες που θα αναλάβει (υδατοπρομήθειας και αποχετεύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων) που επηρεάζει τους εργαζόμενους που σήμερα εργοδοτούνται στα αντίστοιχα συμβούλια καθώς και αριθμό δημοσίων υπαλλήλων", προστίθεται.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι το συνέδριο θα ασχοληθεί με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων βασικών υπηρεσιών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή τους, καθώς και με τους ενιαίους όρους εργοδότησης των εργαζομένων που θα εργοδοτούνται στη νέα μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το συνέδριο είναι η συνεχιζόμενη παγοποίηση νέων προσλήψεων με την απαίτηση να εφαρμοστεί η σχετική με το θέμα συμφωνία μεταξύ Υπουργού Οικονομικών και συντεχνιών, καθώς και η εξεύρεση λύσης στα σοβαρότατα αναλογιστικά ελλείμματα των ταμείων συντάξεων των Δήμων, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ)

Home