Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ακαδημία Άμυνας Η.Β: Η Ε.Φ στο 5ο πρόγραμμα Στρατηγικής Ηγεσίας

Offsite Team
- 23.02.2023

Ακαδημία Άμυνας Η.Β: Η Ε.Φ στο 5ο πρόγραμμα Στρατηγικής Ηγεσίας

Πενθήμερο πρόγραμμα - Ισχυρή η αμυντική συνργασία Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείου (ΦΩΤΟΣ)

Η Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και το Πανεπιστήμιο του Κράνφιλντ πραγματοποίησαν αυτή τη βδομάδα το πέμπτο Πρόγραμμα Στρατηγικής Ηγεσίας με εταίρους στην Κύπρο.

Επαγγελματίες στρατιωτικοί από Κύπρο, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΗΒ, μαζί με συναδέλφους από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Κύπρου, την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, τα τμήματα Πολιτικής Αεροπορίας και Τελωνείων και την Αστυνομία συμμετείχαν στο πενθήμερο πρόγραμμα.

Πέρα από την εκπαίδευση από την Ακαδημία Άμυνας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για προκλήσεις στρατηγικής ηγεσίας μέσα από τις εμπειρίες του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της PWC Κύπρου, Φίλιππου Σώσειλου, και του Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων, Υποπτέραρχου Πίτερ Σκουάιρς.

Το πρόγραμμα άνοιξαν ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, Ιρφάν Σιντίκ.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ε.Φ.: 800 16χρονοι δηλώνουν έτοιμοι για κατάταξη το 2025<<<<

Βρετανός Ύπατος Αρμοστής: Oι Κύπριοι βασικός πυλώνας του προγράμματος

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο κ. Σιντίκ ανέφερε:

«Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που πραγματοποιούμε ξανά στην Κύπρο το πέμπτο Πρόγραμμα Στρατηγικής Ηγεσίας με εταίρους από όλη την περιοχή και όχι μόνο. Η αμυντική συνεργασία ΗΒ και Κύπρου είναι ισχυρή, οι προκλήσεις μας στον τομέα της ασφάλειας κοινές και το όφελος από τη διασφάλιση σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο αμοιβαίο. 

Οι κοινές πρωτοβουλίες εκπαίδευσης όπως το Πρόγραμμα Στρατηγικής Ηγεσίας είναι απαραίτητες και είμαστε περήφανοι που πραγματοποιούμε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Το εύρος της διμερούς συνεργασίας αναπτύσσεται σε πολλές πτυχές. Το ΗΒ και η Κύπρος πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις και εκμεταλλεύονται εκπαιδευτικές βευκαιρίες, ώστε να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους. Τέτοια προγράμματα λαμβάνουν χώρα τόσο στο ΗΒ όσο και στην περιοχή σε ετήσια βάση, με τους Κύπριους εταίρους μας σε στρατό και άμυνα να αποτελούν βασικό πυλώνα του Προγράμματος Στρατηγικής Ηγεσίας, που βρίσκεται πλέον στον πέμπτο του χρόνο.

πετριδησ

Πέρσι, αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς αποφοίτησε από το Βασιλικό Κολλέγιο Αμυντικών Σπουδών, ενώ φέτος άλλος αξιωματικός παρακολουθεί μεταπτυχιακό ωστην Ανεπτυγμένη Διοίκηση Προσωπικού στο Σρίβεναμ της Αγγλίας.

Το πρόγραμμα στρατηγικής ηγεσίας είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτης κατηγορίας (Tier 1). Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της στρατηγικής ηγεσίας και διαχείρισης σε εταιρικό/στρατηγικό επίπεδο στην άμυνα και στον ευρύτερο τομέα της ασφάλειας.

Home