Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η πολιτική δεν είναι μόνο έρευνες αλλά αποφάσεις 

Η πολιτική δεν είναι μόνο έρευνες αλλά αποφάσεις 

Η πίστωση χρόνου στον Νίκο Χριστοδουλίδη και στην –άπειρη σε μεγάλο βαθμό- κυβέρνησή του είναι δεδομένη. Ωστόσο και ο ίδιος θα πρέπει να εγκλιματιστεί και να προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν. Η λύση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη είναι να βγάλει από το μυαλό του ‘την εικόνα’ και να αρχίσει να κυβερνά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ / Twitter: @tsangarisp - Στις 50 μέρες διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη ίσως να διατάχτηκαν περισσότερες έρευνες απ’ ότι στο σύνολο μιας 5ετούς θητείας. 

Από τα επεισόδια στα γήπεδα, την πλημμύρα στους servers μέχρι τις κυρώσεις των ΗΠΑ και Βρετανίας σε Κύπριους επαγγελματίες. 

Οι έρευνες δεν είναι κακό. Τουναντίον απαιτούνται για να εξακριβωθούν τα ακριβή γεγονότα και οι όποιες ευθύνες. Ωστόσο η Πολιτική δεν είναι μόνο έρευνες. Έρευνα διεξάγει η Αστυνομία, η Νομική Υπηρεσία και οι άλλες αρμόδιες Αρχές. Δεν χρειάζεται δηλαδή ‘πολιτική απόφαση’ για να γίνει έρευνα για ένα συμβάν για το οποίο αυτεπάγγελτα οι εμπλεκόμενοι Θεσμοί θα έπρεπε ούτως ή άλλως να την έκαναν. Η Πολιτική είναι κάτι άλλο. Είναι κάτι άλλο, πέραν από τις έρευνες. Είναι αποφάσεις. Είναι οξυδέρκεια και πολιτικός χειρισμός. 

Αν πάρουμε το τελευταίο παράδειγμα, αυτό με τις Κυρώσεις, γιατί πρέπει να διεξαχθεί έρευνα; Έρευνα για ποιο πράμα; Αν ισχύει αυτό που καταλογίζουν ΗΠΑ και Βρετανία εναντίον Κύπριων πολιτών; Μα αυτό δεν είναι καν δουλειά σου ως κράτος, ως Κυβέρνηση. 

Δουλειά σου, ως Κυβέρνηση, είναι να βγεις και να πεις κατά πόσο η Κύπρος, το Κράτος, η Κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις κυρώσεις εναντίον των πολιτών της που βρίσκονται στις Λίστες ή όχι. 

Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Είτε ακολουθείς τις κυρώσεις είτε όχι. Αυτό σημαίνει πολιτική, αυτό σημαίνει ηγεσία. Αν ήταν για παράδειγμα ο μ. Χριστόφιας θεωρώ ότι δεν θα ακολουθούσε τις κυρώσεις και θα έβγαινε και θα το έλεγε μάλιστα. Το ίδιο όμως εκτιμώ θα έκανε και ο Νίκος Αναστασιάδης. Διότι και οι δυο αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα και τις προεκτάσεις αυτών των ενεργειών των Αμερικανών και των Βρετανών. 

Ωστόσο ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για άλλη μια φορά, έβαλε την υπόθεση στην αναμονή ενόψει έρευνας!

Κατά τις πρώτες 50 μέρες της Προεδρίας Νίκου Χριστοδουλίδη αναδείχθηκαν αρκετά θέματα. Από σοβαρά έως και επείγοντα. Η διαχείριση που έτυχαν δεν ήταν και η καλύτερη ή μάλλον η διαχείριση σχεδόν όλων των ζητημάτων περιείχε μια κοινή συνισταμένη: ‘Προσοχή μην χαλάσει η εικόνα’.  

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διακυβέρνηση θέλει αρκετή τόλμη και αρκετή αποφασιστικότητα. Διότι ενόσω ‘βλέπουμε την εικόνα’ αντί το γενικό καλό θα τα βρούμε μαζεμένα. Θα υποχρεωθούμε σε κάποια φάση να τα αντιμετωπίσουμε με πολύ μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις παρά αν τα αντιμετωπίζουμε την ώρα που προκύπτουν. 

Η πίστωση χρόνου στον Νίκο Χριστοδουλίδη και στην –άπειρη σε μεγάλο βαθμό- κυβέρνησή του είναι δεδομένη. Ωστόσο και ο ίδιος θα πρέπει να εγκλιματιστεί και να προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν. Τα γεγονότα τρέχουν. Χρειάζονται αποφάσεις για την Οικονομία, τον Πληθωρισμό, τα Επιτόκια, την Εκπαίδευση, την ΑΤΑ, τις Εκποιήσεις και χίλια άλλα δυο και σύντομα θα προστεθεί και το κυπριακό. 

Η λύση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη είναι να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα το συντομότερο δυνατόν και να αρχίσει να κυβερνά. 

Home