Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτή είναι η πρόταση της Αθηνάς για τα Τετράμηνα

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα
- 20.05.2023

Αυτή είναι η πρόταση της Αθηνάς για τα Τετράμηνα

Αναλυτικά τι αλλάζει - 5 σημαντικές διαφοροποιήσεις
  • Τέλος η εξέταση Ιανουαρίου
  • Γίνονται 2 τα εξεταζόμενα μαθήματα στην Α’ & Β’ Γυμνασίου
  • 30% θα μετρά η εξέταση του Μάη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεργασίες της υπουργού Παιδείας αναφορικά με την περιβόητη πρόταση για το τι θα ισχύει από την νέα σχολική χρονιά με τις εξετάσεις Τετραμήνων. 

Την Δευτέρα το μεσημέρι η Αθηνά Μιχαηλίδου θα συναντήσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους γονείς Μέσης και τους μαθητές, όπου θα τους παρουσιάσει την πρόταση για τα Τετράμηνα.

Στην πρόταση, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η OffsiteNews, φαίνεται να υιοθετούνται αρκετές από τις εισηγήσεις των εμπλεκόμενων φορέων. 

Οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στην πρόταση

> Κατάργηση της εξέτασης Ιανουαρίου

> Η βαρύτητα της εξέτασης Μαΐου να είναι 30% - Το 70% του βαθμού θα προκύπτει από τα δύο Τετράμηνα και την συντρέχουσα αξιολόγηση, δηλαδή διαγωνίσματα, προφορικό, εργασίες κλπ (35% α’ Τετράμηνο - 35% β’ Τετράμηνο)

> 1 διαγώνισμα στα μη εξεταζόμενα μαθήματα, 2 διαγωνίσματα στα εξεταζόμενα μαθήματα ανά Τετράμηνο

> Μειώνονται στα 2 τα εξεταζόμενα μαθήματα στην Α’ και Β’ Γυμνασίου. Οι μαθητές θα εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά

Παράλληλα, στην πρόταση γίνεται και ειδική αναφορά σε σχέση με την ύλη των μαθημάτων. Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, αναμένεται να γίνει προσαρμογή της ύλης στον διδακτικό χρόνο με παιδαγωγική προσέγγιση. Η ύλη αναμένεται να μειωθεί στοχευμένα ώστε να μην παρουσιάζονται γνωσιολογικά κενά. 

Σημειώνεται πως δεν αποκλείεται πάντως ενόψει και της συνάντησης και παρουσίασης της πρότασης, η υπουργός Παιδείας αναλόγως και των αντιδράσεων που πιθανόν να υπάρξουν, να προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές αλλαγές. 

Τι μέλλει γενέσθαι

Μετά την οριστικοποίηση της πρότασης, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα, η υπουργός Παιδείας αναμένεται να την καταθέσει στην Βουλή, όπου και θα συζητηθεί στην επιτροπή Παιδείας.

Ακολούθως θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση. Πάντως, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού μέσα Ιουνίου η Βουλή θα τερματίσει τις εργασίες της ενόψει καλοκαιριού και η ψήφιση της πρότασης θα πρέπει να γίνει πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Home