Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Πέντε δράσεις και Στρατιωτικά έργα ΗΠΑ σε Κύπρο

ΕΦΕΤΗΣ
- 28.01.2024

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Πέντε δράσεις και Στρατιωτικά έργα ΗΠΑ σε Κύπρο

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Παρουσίαση Κυβερνητικού Πλάνου 2024 – Αυτό είναι καλό

D

Μπορεί Ο ΕΦΕΤΗΣ να δικάζει την εκάστοτε ηγεσία και τους αρμοδίους αλλά κάποια καλά θα πρέπει να λέγονται

Όπως για παράδειγμα αυτό που θα κάνει ο ΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ να παρουσιάσει ΔΗΜΟΣΙΑ το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ για το 2024

Αυτό δεν ξανάγινε ώστε ο πολίτης να γνωρίζει τους ΣΤΟΧΟΥΣ και τις ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ της Κυβέρνησης για την χρονιά. 

Και αυτό είναι ένα ΤΟΛΜΗΡΟ βήμα από τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, διότι με το που θα πει δημόσια τι προτίθεται να πράξει εντός του 2024 αυτομάτως δημιουργείται και ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ότι αυτά που θα πει θα τα πραγματοποιήσει. 

Πρόκειται για ένα ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ που για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ και θα πρέπει να σημειωθεί. 

Από την άλλη, είναι και η χαρά του ΕΦΕΤΗ να ελέγχει κατά πόσο όλα αυτά που θα πει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΣ θα τα εφαρμόσει ή όχι ώστε να έχουμε και δουλειά να τον ΔΙΚΑΖΟΥΜΕ… 

 

Χαρτσιώτη μα είσαι σίγουρος ότι σε αγαπά ο Νίκος;

D

Μάριε Χαρτσιώτη είσαι σίγουρος ότι σε αγαπά ο ΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ; 

Μήπως του έκανες τίποτα παλαιότερα και βρήκε την ευκαιρία να σε εκδικηθεί; 

Διότι δεν εξηγείται αλλιώς. Με το που ανέλαβες η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη. Όχι ότι πριν δεν γίνονταν αλλά τώρα ήρθαν όλες μαζεμένες. 

Πάντως πέραν της πλάκας ο ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΡΤΣΙΩΤΗΣ μέχρι στιγμή έδειξε ΠΥΓΜΗ και φαίνεται να ανέλαβε τα καθήκοντα του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ φορτσάτος… 

Για να δούμε όμως τι θα γίνει.

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας υπενθυμίζει και παλαιότερο θέμα του όπου ο μέσος όρος θητείας που είχαμε στο Υπ. Δικαιοσύνης είναι περίπου 30 μήνες

Αν υπάρξει και αλλαγή στην Αστυνομία... (ουπς, αυτό δεν το λέμε)

 

Τράβηξε το αυτί του Μαρίνου Κλεάνθους το αρφούι…

D

ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗ έγινε από το αρφούι μου ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ προς τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΠΑ ΜΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ, όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, για τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. 

Κυβέρνηση, της οποίας η ΔΗΠΑ θεωρείται ως ένα από τα Κόμματα που την υποστηρίζει και με υπάρχει υποτίθεται συνδιαβούλευση για την πολιτική πορεία. 

Ωστόσο ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ άρχισε να πυροβολεί την Κυβέρνηση τόσο για τον Ανασχηματισμό όσο και τους Ημικρατικούς λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχω μπροστά μου μια ηγεσία που να μου δείχνει ένα όραμα και να με έχει πείσει ότι θέλει να το υλοποιήσει… Ενώ ακούγαμε πάρα πολλά προεκλογικά τώρα βλέπουμε διάφορες αντιφάσεις». 

Από τις δηλώσεις του ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ δυσανασχέτησε και ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ, ο οποίος θεωρεί πως οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου του, πλήττουν και την ίδια την ΔΗΠΑ, η οποία υποτίθεται συνδιαμορφώνει και διαβουλεύεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και το σημείο που έθεσε ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ προς τον ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ήταν πως πυροβολώντας την Κυβέρνηση λίγο πολύ ως ανίκανη ουσιαστικά πυροβολείς και την ΔΗΠΑ, που στηρίζει αυτή την Κυβέρνηση… 

Πάντως ΜΑΡΙΝΟ μου, το αρφούι δαμέ έχει point…

 

Αδειάζει η κλεψύδρα, αυξάνεται η πίεση του Νικόλα…

D

Η κλεψύδρα αδειάζει για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ και η πίεση αυξάνεται για τους πολιτικούς αρχηγούς (πέραν του ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ο οποίος ήδη εξήγγειλε το ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του). 

Η πίεση αυξάνεται κυρίως σε ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος πρέπει να βρει, να εντοπίσει ΙΣΧΥΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο του ώστε αφενός να συσπειρώσουν το ΔΗΚΟ και αφετέρου ‘να του φέρουν’ ψήφους και πέραν του ΔΗΚΟ. 

Ωστόσο το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του ΝΙΚΟΛΑ είναι πως στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να βρίσκεται ο νυν ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (με ήδη δυο θητείες στην Ευρωβουλή) ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ο οποίος θεωρείται και το ΦΑΒΟΡΙ. 

Αυτό ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ άλλους ενδιαφερόμενους να μπουν ως υποψήφιοι αφού ουσιαστικά το εκλαμβάνουν ότι ‘θα τρέξουν για να χάσουν’. 

Την ίδια ώρα, η αυξητική τάση του ΕΛΑΜ, το οποίο εμφανίζεται σε διάφορες μετρήσεις ως ‘καθαρά ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑαυξάνει επιπλέον την πίεση προς τον ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος με τίποτα δεν θα ήθελε επί δικής του θητείας το ΔΗΚΟ να γράψει αρνητικό ρεκόρ και να βρεθεί για πρώτη φορά 3ο ΚΟΜΜΑ. 

Όλα αυτά, όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, είναι στα υπόψιν του ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος παράλληλα τρέχει για να ολοκληρώσει τα ψηφοδέλτια των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ώστε να επικεντρωθεί ΦΟΥΛ με το ψηφοδέλτιο των ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ.

 

Με αυτούς τους έξι θέλει την πρωτιά το ΑΚΕΛ

1

1.  Γιώργος Γεωργίου, φιλόλογος, ευρωβουλευτής, 60 ετών

2.  Άννα Θεολόγου, οικονομολόγος, πρώην βουλεύτρια, 38 ετών - Μέλος της Κοινωνικής Συμμαχίας 

3.  Σταύρη Καλοψιδιώτη, νομικός- διεθνολόγος, επικεφαλής Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΑΚΕΛ, 43 ετών - Σύζυγος Άριστου Δαμιανού

4.  Άντρος Καραγιάννης, φιλόλογος αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, δήμαρχος Δερύνειας, 50 ετών - Το όνομα του ακούστηκε και για Περιφερειάρχης Αμμοχώστου 

5.  Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ακαδημαϊκός, ευρωβουλευτής, 64 ετών

6.  Μέλανη Στέλιου, ηθοποιός, τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια, 47 ετών - Μέλος της Κοινωνικής Συμμαχίας - ακούστηκε και στο παρελθόν για το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ

Οι Συντρόφοι μου ανακοίνωσαν πρώτοι το ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥΣ και πλέον πιάννουν δουλειά.

Εκ πρώτης όψεως το ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ είναι αρκετά καλό και έχει προοπτική για την ΠΡΩΤΙΑ. 

Πέραν τους δυο νυν ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, Γιώρκο και Νιαζή, ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ θεωρείται και ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ- ο οποίος αποτελεί ΠΡΟΤΥΠΟ δημάρχου αφού ο Δήμος του δεν χρωστάει ούτε και ένα σεντ. 

Για να δούμε τι θα γίνει. Οι μηχανές άναψαν και το action σύντομα θα αρχίσει. 

Προσδεθείτε... 

Στρατιωτικά έργα των ΗΠΑ στην Κύπρο

D

Πέραν των απλών και των καθημερινών, υπάρχουν και τα σοβαρά τα οποία δεν αποτελούν θέμα στον δημόσιο διάλογο.

Για δυο τρεις λόγους: Μπορεί να είναι σύνθετα, μπορεί να είναι ‘βαρετά’ αλλά κυρίως δεν προσφέρονται για ΛΑΙΚΙΣΜΟ και για likes συνεπώς δεν αναδεικνύονται από τους πολιτικούς που αρέσκονται να ‘φωνασκούν’ στα Social Media. 

Ένα τέτοιο σοβαρό θέμα είναι η ‘προσέγγιση’ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ, μια προσέγγιση, η οποία άρχισε εδώ και μερικά χρόνια και συνεχώς αναβαθμίζεται

Για παράδειγμα υπάρχουν πέντε σημαντικότατα προγράμματα που τρέχουν μεταξύ των δυο χωρών, μεταξύ των οποίων υπήρχε/υπάρχει και πρόνοια για κατασκευή στρατιωτικών έργων και εγκαταστάσεων στην Κύπρο. 

Μεταξύ των πολλών δράσεων είναι και τα πιο κάτω πέντε προγράμματα 

1/ CyCLOP

2/ Ελικοδρόμιο πλησίον της Ναυτικής Βάσης Μαρί

3/ Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το 2024 

4/ Συμφωνία ΕΦ με Εθνοφρουρά New Jersey 

5/ Εξοπλισμοί ΕΦ περιλαμβάνουν πλέον και Αμυντικό υλικό από ΗΠΑ

Το «Cyprus Center for Land, Open-seas and Port Security» (CYCLOPS) αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο ιδιοκτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έδρα την Λάρνακα. Το έργο υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, βάσει Μνημονίου Συναντίληψης το οποίο υπογράφηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αποστολή του εν λόγω υπερσύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης ικανοτήτων στον τομέα της ασφάλειας στην Κύπρο, στην ΕΕ, στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα

Αναφορά στο υπό κατασκευή Ελικοδρόμιο έκανε και η Αμερικανίδα Πρέσβειρα τις προάλλες, η οποία εξέφρασε την χαρά της για την επίσκεψη της μαζί με τον ΥΠΑΜ Βασίλη Πάλμα στα έργα του Μηχανικού Αμερικανικού Ναυτικού για την κατασκευή ελικοδρομίου στην Κύπρο. 

D

Το δε Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) για το έτος 2024, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), υπογράφηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στις 19 Ιανουαρίου 2024.

Η Συμφωνία ΕΦ με Εθνοφρουρά New Jersey υπογράφτηκε την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς. Πρόκειται για το πρώτο Πρόγραμμα Κοινών Δράσεων Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και της Εθνοφρουράς της Πολιτείας του New Jersey για το έτος 2024. Μεταξύ άλλων προβλέπει τη διεξαγωγή ασκήσεων, συνεκπαιδεύσεων, ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης επί εξειδικευμένων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συμμετοχή προσωπικού σε σχολεία και σεμινάρια τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αμερική, τα οποία προάγουν τόσο τη διαλειτουργικότητα όσο και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ως προς τους Εξοπλισμούς ΕΦ, πλέον από φέτος περιλαμβάνουν και Αμυντικό υλικό από τις ΗΠΑ, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. 

Τα πιο πάνω είναι μόνο πέντε από τις πολλές κοινές δράσεις μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ και καταδεικνύει την νέα εποχή στις σχέσεις των δυο χωρών. 

Τα λέμε… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ -Ο ΕΦΕΤΗΣ & 9ος ΚΥΚΛΟΣ- της Offsite εδώ <<< 

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

0
Home