Πιστολέρο: Έρχονται... αναταράξεις στους αιθέρες

Η ΑΗΚ εισπράκτορας παράλογων – καταχρηστικών χρεώσεων

 Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια/ ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια κομμάτια

    Ανώμαλη προσγείωση θα παρατηρηθεί τις επόμενες μέρες που θα επιφέρει και τις ανάλογες παρενέργειες στην οικονομία και θα οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους στην ανεργία. Η ΞΥΠ με κορυφαίους πράκτορες της διερεύνησε το θέμα -αλλά για σκοπούς δεοντολογίας δεν μπορεί να σας ανακοινώσει ονόματα και διευθύνσεις- ωστόσο η ανακοίνωση της είδησης θα προκαλέσει ανησυχίες και προβληματισμούς. Όπως σε κάθε ανώμαλη προσγείωση υπάρχουν και τα αίτια που την προκάλεσαν , ανάμεσα τους η ανικανότητα ανθρώπων , η έλλειψη προνοητικότητας, αλλά και το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

    Το σχετικό άσμα που ερμήνευσε κατά καιρούς πλήθος αοιδών , αναφέρει « ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο/ οι πικραμένες καρδιές το ξέρουνε μόνο/ είναι κακό στην άμμο( κατά παραβίαση των επιθυμιών του στιχουργού θα προσθέταμε στην προκειμένη και στους αιθέρες)  να χτίζεις παλάτια/ ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια κομμάτια», αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα στην περίπτωση και καλά είναι να λαμβάνεται υπόψη από όσους λαμβάνουν αποφάσεις. Φυσικά στο τέλος της ημέρας θα την πληρώσουν και πάλι 250 οικογένειες που θα βιώσουν το τέρας της ανεργίας, κάποιοι δε εξ αυτών και με τραυματικές εμπειρίες από το πρόσφατο παρελθόν, όπου και πάλι χωρίς να φταίνε αντιμετώπισαν την ίδια κατάσταση. Κάντε υπομονή όπως λέει και το άλλο σπουδαίο τραγούδι.

Πρωταρχική τους έγνοια να ισορροπούν ανάμεσα στα ιδιωτικά συμφέροντα και στο δήθεν καλό των καταναλωτών

    Μην ακούτε παραμύθια ότι σας σκέφτονται και εργάζονται για να μην επιβαρύνεστε με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Πρωταρχική τους έγνοια είναι να ισορροπούν ανάμεσα στα ιδιωτικά συμφέροντα και στο δήθεν καλό των καταναλωτών. Κουβέντες του καφενέ. Κι έτσι για να ξέρετε οι πάνσοφοι βουλευτές όλων των κομμάτων ( της Επιτροπής Εμπορίου προεξάρχοντες) ψήφισαν αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για να καλύψουν τα ελλείμματα από τις σκανδαλώδεις συμφωνίες του κράτους με τους επιχειρηματίες Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

    Και με διάφορους παραπλανητικούς τρόπους μιλάνε για αλγόριθμους, εξαιρέσεις και άλλα φληναφήματα και παραμυθάκια για να παραπλανήσουν τους καταναλωτές και να τους φορτώσουν τα όποια λάθη έγιναν από πλευράς κράτους ή έστω γιατί θέλουν να βοηθήσουν κάποιους επιχειρηματίες.

    Κρύφτηκαν όταν οι πολίτες διαμαρτύρονταν για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα έριξαν πάλι στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου και παραμύθια. Η ΑΗΚ είναι εισπράκτορας και άλλων χρεώσεων που μπαίνουν στους λογαριασμούς του ρεύματος για να τα αρπάζει το κράτος και να καλύπτει τρύπες από λανθασμένες ενέργειες τεχνοκρατών που λόγω κομματικής προστασίας δεν πληρώνουν τίποτε. Άσε που και το ΦΠΑ δίνει την ευχέρεια στο κράτος με τους ψηλούς λογαριασμούς να τσεπώνει αρκετά. Άλλη μια κομματική συνωμοσία που οι αδαείς – καταδεκτικοί Ευρωττοπουζοκυπραίοι πληρώνουν αδιαμαρτύρητα. 

    Οι εκπαιδευτικοί για την μείωση κάποιων ωρών εργασίας επαναστάτησαν και κέρδισαν , αλλά δεν πρωτοστατούν μαζί με τις ούτω καλούμενες συντεχνίες να προστατεύσουν τους πολίτες από την υφαρπαγή των χρημάτων από τις τσέπες τους.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό

   Δεν ισχύει πλέον η αγάπη προς το κόμμα , αλλά το πάθος για την ομάδα. Οι νέοι διοχετεύουν την ενέργεια τους στην υποστήριξη των ομάδων αφού κόμματα- Εκκλησία δεν κατάφεραν να γίνουν φάρος. Κι αφού δεν καθοδήγησαν με την στάση τους και δεν σηματοδότησαν την πορεία τους, οι νέοι οδηγούνται σε υφάλους. Αλλά και η οικογένεια δεν υπολείπεται ευθυνών. 

  Όλοι στο τρέξιμο για το χρήμα και τα παιδιά χαμένα στην δίνη των αναζητήσεων τους.  

19