ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: O Ιωνάς Γ. Εισαγγελέας και ο Αγγελίδης Υπ.Δικαιοσύνης

Γενικός Εισαγγελέας και Υπουργός Δικαιοσύνης
Περιορισμένος ανασχηματισμός

Στο πάνθεον επιφανών νομικών που υπηρέτησαν το πόστο του Γενικού Εισαγγελέα

Το όνειρο του που συλλάμβανε στις αλάνες του Γερίου και που άρχισε να υφαίνεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όταν σπούδαζε Νομικά, θα υλοποιήσει οσονούπω- κατά πάσα πιθανότητα στους πρώτους μήνες του 2019- ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Θα καταλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα και θα γίνει ο Νομικός Σύμβουλος του Νίκαρου.

Πάει για Γενικός Εισαγγελέας ο Ιωνάς Νικολάου

Οι κατοικοεδρεύοντες στον λόφο του Προεδρικού, αλλά και οι παροικούντες στην πολιτική, γνωρίζουν ότι ο Ιωνάς είναι το πολιτικό "παιδί" του Νίκαρου και τον στηρίζει απεριόριστα.

Εξάλλου είναι ο μοναδικός που παρέμεινε στην Κυβέρνηση ως Υπουργός  με το ίδιο χαρτοφυλάκιο από την πρώτη μέρα ανάληψης της Προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη. 

Οπόταν θα του παραδώσει τα ηνία ενός εξίσου σημαντικού θώκου του κράτους και θα τον τοποθετήσει σε σχετικά νεαρή ηλικία ( στα 57 του χρόνια), στο πάνθεον επιφανών νομικών που υπηρέτησαν το πόστο του Γενικού Εισαγγελέα, όπως Κρίτων Τορναρίτης- Στέλλα Σουλιώτη - Μιχαλάκης Τρανταφυλλίδης- Σόλων Νικήτας -Κώστας Κληρίδης.

Αν δε, αναλογιστεί κάποιος ότι ο Γενικός Εισαγγελέας αφυπηρετεί στο 68ο έτος της ηλικίας του, τότε αντιλαμβάνεστε ότι θα έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρόν και τεράστιες προκλήσεις, να προσθέσει το όνομα του στους κολοσσούς της Νομικής. Τεράστιο το βάρος που επωμίζεται ο Ιωνάς από το Γέρι…

Ο θώκος που θα αναλάβει προσομοιάζει με στίβο μάχης που χρησιμοποιούνται πραγματικά πυρά

Πάει για Υπουργός Δικαιοσύνης ο Σάββας Αγγελίδης;

Οι προσεκτικοί παρατηρητές των πολιτικών παρασκηνίων ( μπορείτε να μας αποκαλέσετε μαζοχιστές- βιτσιόζους και το δεχόμαστε ευχαρίστως) πρόσεξαν το τελευταίο διάστημα την επικοινωνιακή μεταστροφή του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, που από χαμογελαστός ποινικολόγος επιχειρεί να καθιερωθεί ως πολιτικός άντρας με προοπτική.

Το πλάνο που εκπονήθηκε με περισσή μαεστρία από τους επικοινωνιολόγους του Υπ. Άμυνας και  την μεταστροφή του Σαββάκη μας που μέχρι και πύραυλο ΜΙΛΑΝ έριξε σε άσκηση στην Εθνική Φρουράς φαίνεται να πιάνει τόπο.

Διαλύει τις όποιες αμφιβολίες του Νίκαρου και του δίνει σαφές προβάδισμα για μετακίνηση από το ήρεμο- ήσυχο ( σχιζοφρενικό για ημικατεχόμενη χώρα αλλά μπροστά στις άλλες παραδοξότητες του τόπου…) Υπουργείο Άμυνας σε εκείνο του Δικαιοσύνη και Δημόσιας Τάξης.

Ο Σαββάκης έκανε την περιδιάβαση του και στους αρχηγούς των κομμάτων για να τον γνωρίσουν καλύτερα και να εδραιωθεί στο πολιτικό σκηνικό και πλέον είναι έτοιμος να ριχθεί στον λάκκο των λεόντων.

Ο θώκος που θα αναλάβει προσομοιάζει με στίβο μάχης που χρησιμοποιούνται πραγματικά πυρά και πλέον δεν θα έχει την ησυχία του Υπ. Άμυνας, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει δικηγόρους – δικαστές- αστυνομικούς – πυροσβέστες και όλο τον υπόκοσμο να τον υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες.

Προφανώς και γνωρίζει τους κινδύνους που αναλαμβάνει , αφού ο πατέρας του υπηρέτησε ως Αρχηγός της Αστυνομίας, με τον Αντρέα Αγγελίδη να έχει αρκετές εμπειρίες να μεταφέρει στο παιδί του.

Τώρα, αν τον νουθέτησε με την έκφραση «που πάς Σαββάκη μου να μπλέξεις» θα αφεθεί να επιβεβαιωθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό

Η ατιμωρησία είναι μια άλλη σημαντική παράμετρος. Ότι και να κάνεις θα βρεθεί κάποιος κομματάρχης, φίλος γνωστός να βάλει ρουσφέτι για να μαλακώσουν οι κατηγορίες. Έστω και να χτύπησες  δάσκαλο- καθηγητή θα βρεθεί τρόπος να ξεφύγεις. 

Οι γονείς είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για την κατάσταση.  Με την στάση τους καλλιεργούν την έχθρα κατά των εκπαιδευτικών και για να προσφέρουν εκδούλευση στα κόμματα τρέχουν να τους σώσουν και να καλύψουν τις δικές τους προσωπικές αδυναμίες..  Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων στην κυπριακή κοινωνία

19