Ποιος θα αντικαταστήσει την Χρυστάλλα της Κεντρικής Τράπεζας;

Έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις που ζαλίζουν τον εγκέφαλο των κοινών ανθρώπων

Υπερ-πρόεδρος λόγω της δύναμης που κατέχει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως Υπερπρόεδρος , αφού η έκφραση «κράτος εν κράτει» δεν αποδίδει επακριβώς την δύναμη που κατέχει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. 

Πέραν της ανεξαρτησίας που διατηρεί, λόγω της άμεσης υπαγωγής του στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα, έχει στα χέρια του ουσιαστικά την οικονομία του τόπου, λόγω του ελέγχου που εξασκεί στις Τράπεζες και κατ’ επέκταση ορίζει τις τύχες όλων μας.

Σ’ αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς το οποίο εμφιλοχωρεί εντός του κράτους αντιλαμβάνεται κάποιος την δύναμη που έχει ο εκάστοτε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. 

Η Κυβέρνηση έχει μόνο μια ευκαιρία γα να κάνει σωστή επιλογή. Κάθε πέντε χρόνια όταν επιλέγει τον εκάστοτε Διοικητή και τους συμβούλους που αποτελούν το Δ.Σ της Κ. Τράπεζας. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα ισχύει το « ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση σας από το ταμείο».

Κι αυτή η εξουσία που μετατρέπει τον Διοικητή της Κ.Τ σε άρχοντα, οσονούπω θα αλλάξει χέρια, αφού ολοκληρώνεται το πενταετές συμβόλαιο της  Διοικήτριας( λήγει Μάρτιο 2019) και η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ή όπως απεκάλεσε η ίδια τον εαυτό της σε παλαιότερη συνέντευξη Χρυσταλλού και όπως την προσφωνούσαν στο χωριό της, Τταλάκι… Και θα πάρει μαζί της τα μυστικά που ξέρει για πολλούς , που όπως και όλοι οι υπόλοιποι αξιωματούχοι του Κυπριστάν το έριξε ως τροχιοδεικτικό πυροτέχνημα και μετά λούφαξε στην πολυτελή πάχνη της Κ.Τ. 

Έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις που ζαλίζουν τον εγκέφαλο των κοινών ανθρώπων

Οπόταν αντιλαμβάνεστε ότι για το άτομο που θα διοικήσει τον τόπο χρειάζεται έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις που ζαλίζουν τον εγκέφαλο των κοινών ανθρώπων. 

Ενεργοποιήθηκαν οι πάντες και προσπαθούν να βρουν τις κατάλληλες συμμαχίες για να πείσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ο δικός τους προτεινόμενος είναι ο καταλληλότερος. 

Μπροστάρηδες ως είθισται τα κόμματα, αλλά τα μηνύματα τους μετέφεραν και ο Προκαθήμενος, οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες και γενικά όσοι έχουν επιρροή στον Νίκαρο.

Ο οποίος Νίκαρος το εν λόγω χαρτί θα το χρησιμοποιήσει ως καταλύτη για να λύσει πολλά προβλήματα . Πάρα πολλά, ιδιαίτερα στα εσωτερικά δρώμενα. 

Μπορεί με την παράδοση π.χ ( υποθέσεις κάνουμε πάντα βάσει των μελετών των πρακτόρων της ΞΥΠ) της εξουσίας σε κάποιο ημέτερο άλλου κόμματος να εξασφαλίσει στήριξη για το υπόλοιπο της θητείας του, αλλά και να βάλει τις βάσεις για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι λέτε; Πρωθύστερο να σκέφτονται τέτοια γιατί προέχουν πολλά θα αναφωνήσετε; Α, χα, χα κατακαημένοι μου Ευρωτττοπουζοκυπαίοι που πιστεύετε ότι στις συσκέψεις και συναντήσεις μιλούν για το μέλλον του τόπου. 

Για διαμοιρασμό της εξουσίας συναντούνται ανεξαρτήτως χρώματος, ιδεολογίας και πιστεύω. Μόνο εσείς τσακώνεστε στα εθνικόφρονα σωματεία και στις λαϊκές οργανώσεις.

Λοιπόν ο νέος Διοικητής θα είναι άντρας , νεαρής σχετικά ηλικίας , κάτω των 50 ετών, οικονομολόγος προφανώς , με καριέρα και επιτυχίες στην μέχρι τώρα καριέρα του και φυσικά με υπακοή στα κόμματα. Άλλο Τταλάκι δεν διορίζουν. Στην μικρή λίστα μετά το σχετικό κοσκίνισμα, περίοπτη θέση κατέχουν δυο υποψήφιοι και εκτός απροόπτου, αν δεν γίνει η έκπληξη από κάποιον που θα πέσει αλεξιπτωτιστής λόγω πρόσβασης σε ισχυρά κοινωνικοικονομικά καρτέλ, θα είναι ο νέος Υπερπρόεδρος του κράτους. Υπομονή και θα αποκαλύψουμε το όνομα.  

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό

Μοιάζουν με οδοστρωτήρες. Τρελαίνονται να διαλύουν τα πάντα και να βλέπουν καμένη γη γύρω τους. Να αγχώνουν τον κόσμο και να σμπαραλιάζουν την όποια καλή θέληση και προοπτική . Μην δει κανείς φως στην άκρη του τούνελ. Σίγουρα η ψυχολογία κατέταξε σε συγκεκριμένη κατηγορία τους εν λόγω ανθρώπους , αλλά δεν είναι της ώρας να τους προσδιορίσουμε.

Αναφερόμαστε στους ειδήμονες οικονομολόγους που μετά την διάλυση της οικονομίας εμφανίζονται ως παντογνώστες, προτείνοντας ριζοσπαστικές λύσεις, κατά την άποψη τους. Πάντα όμως μετά την διάλυση…

19