Πιστολέρο: "Ξυλουργός" & ΕΠΥ μετατρέπουν τα σχολεία σε φρούρια

Η επιστημονική μελέτη που έγινε με το μάτι και τις παρατηρήσεις

Οι υποτιθέμενοι αξιωματούχοι λόγω ψηλότερης διανόησης θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα πράγματα ψύχραιμα

Αν αυτό που ζούμε είναι ευρωπαϊκό κράτος , ε, τότε θα μπορούσα κι εγώ να διαπρέψω- αν και διαφανοκέφαλος- και σαν μοντέλο σε διαγωνισμούς κομμωτικής. 

Συμβαίνει κάποιο περιστατικό και αρχίζει ο όχλος να εκτονώνεται με αλαλαγμούς σε καφετέριες και στα σύγχρονα καφενεία που είναι οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι υποτιθέμενοι αξιωματούχοι του τόπου θα έπρεπε λόγω εμπειριών, επιστημονικής κατάρτισης και αν θέλετε ψηλότερης διανόησης, να αντιμετωπίζουν τα πράγματα ψύχραιμα και να επιχειρούν να δίνουν λύσεις , όχι προφανώς για το θεαθήναι και για να σιωπήσουν οι φωνασκούντες στα καφενεία. 

Ωιμέ όμως για τον δύσμοιρο μας τόπο οι αξιωματούχοι μας δεν έχουν την ψυχραιμία και την διανόηση για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις, παρά μόνο βγάζουν άναρθρες κραυγές και επιδίδονται σε σπασμωδικές ενέργειες.

Κι αν για την παιδεία του τόπου και τα σχολεία που θα εκκολάψουν το μέλλον του τόπου, συμπεριφέρονται κατά τρόπο καφενειακό , προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει σωτηρία. 

Υπό το βάρος των λαθών του στην παιδεία και χαμένος στον κυκεώνα των προβλημάτων ο Υπουργός Παιδείας ανέθεσε στον Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης Ηλίας Μαρκάτζης να εκπονήσει μέτρα για να ανακοινώσει στο αλαλάζων πλήθος, που σοκαρίστηκε από την απαγωγή των παιδιών στην Λάρνακα, να πάρει μέτρα για τα σχολεία. 

Η επιστημονική μελέτη που έγινε με το μάτι και τις παρατηρήσεις

Και ο άνθρωπος ξυλουργός στο επάγγελμα( καθηγητής ξυλουργικής)  , αλλά που καταξιώθηκε να ανέβει στις κλίμακες της ιεραρχίας, ετοίμασε κάποια μέτρα που θεωρούσε ο ίδιος τα καλύτερα για την ασφάλεια στα σχολεία.  

Εν ριπή οφθαλμού τα ενέκρινε ο Υπ. Παιδείας , τα υιοθέτησε και τα πάντα πρόθυμο Υπουργικό Συμβούλιο ( αυτή η Κυβέρνηση όπως λέει και η θυμοσοφία και η αργκό ξιππάζετε εύκολα) τα ανακοίνωσε με κόστος 10 εκατομμύρια Ευρώ. 

Τα ενέκρινε με μεγάλη προθυμία και ο Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης στο επάγγελμα, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, που εσχάτως έχει και παιδαγωγική άποψη επί παντός επιστητού, αφού ήταν πρωτοστάτης στην ακύρωση των εξετάσεων τετραμήνων.  

Όπερ μεθερμηνευόμενο σε ένα βράδυ άλλαξε η φυσιογνωμία των σχολείων μας. Και όταν ρωτήθηκε ο εμπνευστής των μέτρων κ. Μαρκάτζης, που στηρίχθηκε για να εισηγηθεί αυτές τις ριζικές αλλαγές και αν προηγήθηκε κάποια επιστημονική μελέτη, απάντησε με το φοβερό, που κατατάσσεται στα απίστευτα αλλά Κυπριστανικά: « Πρόκειται για το απαύγασμα των παρατηρήσεων μας στα σχολεία και των εμπειριών μας σ’ αυτά» 

Ουάου! Ούάου! Ξέρετε μου θυμίζει κάποιο που λέει ότι έχει πονοκέφαλο και διάφοροι φίλοι του που τον ακούν ελέω διαδικτύου πλήθυναν τελευατίως και το παίζουν γιατροί, του κάνουν διάγνωση ενίοτε του δίνουν και φάρμακα. 

Κάποιος του λέει ότι ίσως είναι ημικρανία, άλλος όγκος στον εγκέφαλο και άλλος ανεύρυσμα! Κι εμείς αναφωνούμε τα χάπια μας. Τα χάπια μας.

Κάπως έτσι θα αλλάξει η φυσιογνωμία των σχολείων μας. 

Δηλαδή θα μπει ψηλή περίφραξη και τα παιδιά θα νοιώθουν ότι μπαίνουν σε φρούρια- φυλακές χωρίς να ρωτηθούν ψυχολόγοι επί του θέματος. 

Τα σχολεία να γίνουν απροσπέλαστα και να δημιουργούμε παιδιά- φοβισμένα και κοινωνία που να τρέμει…Και το απόγευμα που θα πηγαίνουν ιδιαίτερα μαθήματα να κυκλοφορούν με αστυνομικούς ή φρουρούς ασφαλείας; 

Το βράδυ που βγαίνουν στους κινηματογράφους, στις καφετέριες αν έχουν τάγμα πεζοναυτών μαζί τους; Έλεος ! Λυπηθείτε μας Χαμπιούρη και Νίκαρε!

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό

Όπως τους βλέπουμε από την τηλεόραση να μιλάνε για όλα τα θέματα οι πολιτικοί μας δεν διαφέρουν και πολύ από την εγκυκλοπαίδεια Λαρούς 

Πέστε μου ένα λόγο μ’ αυτά τα πρότυπα που δίνουμε στους νέους για να μην καταφεύγουν σε ψεύτικους παράδεισους.

19