Ποιος είναι ο νούμερο 1 πολιτικός της Κύπρου!

Ποιος είναι ο νούμερο 1 πολιτικός της Κύπρου!
Ο ΕΦΕΤΗΣ όλα τα βλέπει, όλα τα ξέρει και όλα τα φανερώνει...

 

Γειααααα… Τι κάνετε ιθαγενείς της Κύπρου μας; Περνάτε καλά βλέπω.

Η μπηχτή του Γενικού Εισαγγελέα προς Χάρη

Προσέξατε τι είπε ο φίλος μου ο Κωστής ο Γενικός Εισαγγελέας; Μάλλον όχι. Οπόταν θα σας πω:

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό active, την περασμένη Παρασκευή, και αναφερόμενος για το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, μεταξύ άλλων είπε:

«…σε τέτοιου είδους διερευνήσεις, υπάρχουν σοβαρότερα θέματα, όπως οι πολιτικές ευθύνες που θα πρέπει να αναλαμβάνονται και όχι απλώς να μπαίνουν στο συρτάρι. Αυτό είναι πρόβλημα της κυπριακής πραγματικότητας και όχι της Ερευνητικής Επιτροπής».

ΩΧ. ΑΜΑΝ.

Για ποιον κτυπάει η καμπάνα Χάρη μου…

Α ρε Χάρη την έπαθες όπως τον πρωτάρη με τον Συνεργατισμό!

Τους πήραν τα λεφτά…

Ωεοοοοοο! Μα είδατε; Πέτυχε το κούρεμα του 2013 και είπαν να το ξανακάνουν και τώρα στον Συνεργατισμό.

Κατέκλεψαν τις καταθέσεις του κόσμου έναντι χρεών! Μα γίνεται αυτό το πράγμα;

Διότι έχουμε πολλών ειδών περιπτώσεις:

Αν για παράδειγμα κάποιος είχε ΜΕΔ και «έπαιζε πελλόν» για να προβεί σε αναδιάρθρωση ή δεν συνεργαζόταν, τότε είναι λογικό αφού διατηρεί καταθέσεις στο ίδιο Ίδρυμα, η Τράπεζα να προχωρήσει σε δέσμευση ή ακόμη να το εκταμιεύσει ως δόση στο ΜΕΔ δάνειο.

Αλλά αν για παράδειγμα κάποιος βρισκόταν στη διαδικασία αναδιάρθρωσης τότε προς τι αυτή η μέθοδος;

Ή εάν κάποιος είχε ένα εξυπηρετούμενο δάνειο, τότε προς τι αυτή η πράξη "ληστείας"; 

Δηλαδή ένας καταθέτης δεν μπορεί να έχει συνάμα και εξυπηρετούμενο δάνειο; Θα πρέπει να δώσει όλες τις καταθέσεις του έναντι του δανείου;

Εάν αυτή είναι η πρακτική της Τράπεζας, τότε λογικά αυτό θα έπρεπε να το έλεγε στον καταθέτη εξ’ αρχής: «Κύριε έχεις 15,000 ευρώ γραμμάτιο αλλά αν θα κάνεις 25,000 ευρώ δάνειο, τότε είτε οι 15 σου χιλιάδες θα δεσμευτούν είτε θα δοθούν ως δόση έναντι του δανείου σου».

Απογειώθηκε η Τράπεζα Κύπρου

Πάντως, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, με την Ελληνική Τράπεζα φυσικά να υπερδιπλασιάζει τους πελάτες της λόγω του ότι έκλεισε ο Συνεργατισμός, η Τράπεζα Κύπρου απογειώνεται και ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Γιατί το γράφω αυτό;

Μα αφού μόνο μέσα σε δυο μήνες (Ιούλιο – Αύγουστο) ανοίχθηκαν 24.300 νέοι λογαριασμοί λιανικών πελατών στα καταστήματα της τράπεζας ενώ γράφτηκαν 12,300 νέοι πελάτες (cif).

Ο αριθμός δε των συναλλαγών ξεπερνά το 1,7 εκ,, σε μια περίοδο κατά την οποία ο όγκος συναλλαγών είναι συνήθως χαμηλός λόγω διακοπών.

Ψευδοφάρμακα… Από €300 σε €80

Ωραία. Επιτρέπεται λοιπόν να αγοράζετε και φάρμακα από τα κατεχόμενα. Το Τελωνείο μαζί με το Υπουργείο Υγείας το ξεκαθάρισαν:

Δικαιούσαι να αγοράζεις φάρμακα από τα κατεχόμενα για προσωπική χρήση και ποσότητες που μπορούν να σου αρκέσουν έως και για ένα μήνα (εάν πρόκειται για φάρμακα που χρησιμοποιούνται για θεραπεία).   

Επίσης, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, ότι το κάθε πρόσωπο που αγοράζει φάρμακα θα του ζητείται από το Τελωνεία να συμπληρώνει και να υπογράφει ένα έντυπο ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι πάθει από τα φάρμακα.

Τώρα τι μπορεί να πάθει κάποιος λόγω φαρμάκων από τα κατεχόμενα δεν ξέρω.

Καλό είναι όμως να το προσέξουν, όποιοι θα αγοράζουν απ’ εκεί.

Όπως και να έχει, η εξέλιξη αυτή ίσως να είναι και ένα λόγος για να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων στις ελεύθερες περιοχές, όπου μας τα μοσχοπουλούν.

Διότι ξέρω άνθρωπο με προβλήματα στην καρδία και απ’ εδώ η φαρμακευτική αγωγή του στοιχίζει γύρω στα 300 ευρώ το μήνα, ενώ αν αγοράζει τα ίδια φάρμακα από τα κατεχόμενα του στοιχίζει 80ευρώ το μήνα !!!

Στοιχεία στο Κράτος και για το… φαγητό σας

Ω ναι. Καλά διαβάσατε.

Το κράτος πλέον, βάσει Οδηγίας της ΕΕ, θα πρέπει να συλλέγει και τα στοιχεία φαγητού κάθε επιβάτη αεροσκάφους ώστε σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή άλλης εγκληματικής ενέργειας, οι Αρχές να γνωρίζουν ποιος έφαγε τι, κάτι που για τις Αρχές θεωρείται λεπτομέρεια μεν αλλά σημαντική δε για το προφίλ και την καταγωγή του δράστη.

Οπόταν όταν ταξιδεύετε να ξέρετε ότι τα πάντα πλέον καταγράφονται…

Καλή όρεξη.

Ryanair – Πλέον πληρώνεις και την 10κιλη!!!

Ακόμη και την 10κιλη χειραποσκευή θα πρέπει να την πληρώνεις εάν ταξιδεύεις με την Ryanair.

Η νέα πολιτική της εταιρείας τέθηκε σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου και το κόστος είναι 8 ευρώ.

Οπόταν όταν ψάχνετε για εισιτήρια να προσθέτετε πλέον και άλλα 8 ευρώ για την χειραποσκευή.

Διευκρινίζουμε ότι η χρέωση γίνεται για τις 10κιλες χειραποσκευές και όχι για τσάντα γυναικεία ή πχ τσάντα του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή ή τσάντα ώμου.

Η πρόταση Τορναρίτη που έκανε μπαμ!

Μια πρόταση μέσω του twitter έκανε ο Νίκος Τορναρίτης και σε διάστημα μερικών λεπτών έγινε viral.

Προτάσεις πολιτικής και γενικότερα ζητήματα πολιτικής δύσκολα μπορούν να γίνουν viral στα social media μιας και οι πολίτες προτιμούν να ασχολούνται με κουτσομπολιά και άλλα ελαφρά θεματάκια παρά με θέματα πολιτικής, οικονομίας και γενικώς θέματα ουσίας.

Ωστόσο αυτή η πρόταση του Τόρνου πήρε έκταση με τους πολίτες να συμφωνούν και να επαυξάνουν με την πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, ο οποίος έγραψε:

Ο Νίκος σώζει Νίκαρο (ξανά!)

Το ερώτημα που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της κυβέρνησης αλλά και του συγκυβερνώντος κόμματος είναι το εξής:

«Λέτε, αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρέμενε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και άρα εντός του Προεδρικού, να μην προκαλείτο η κρίση στην Παιδεία;»

Αυτό το ερώτημα επανήλθε μετά και την παρέμβαση του Χριστοδουλίδη ΚΑΙ στα θέματα Παιδείας, όπου μετά από αυτή την παρέμβαση της Τετάρτης, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την ορθή τους πορεία και να αποκλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Εκπαιδευτικών και Κυβέρνησης.

Θα φανεί βεβαίως τι θα γίνει, αλλά ανεξαρτήτως έκβασης, σημασία έχει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίστηκε ξανά ως ο «Πολιτικός Μεσσίας» του Νίκου Αναστασιάδη με στόχο να επιλύσει την σοβαρή κρίση, την οποία δεν κατάφεραν να λύσουν το Προεδρικό, οι Υπουργοί αλλά ούτε ακόμη και ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πάντως οι εξέλιξη αυτή, δηλαδή η σωτήρια παρέμβαση του Νίκου Χριστοδουλίδη, δεν άρεσε σε όλους… Μην σας γράψω τι λέγονται σε διαδρόμους και διάφορους ορόφους...

Αυτό που σας λέει όμως ο ΕΦΕΤΗΣ είναι:

Μην νομίζετε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης παράτησε την καριέρα του ως Διπλωμάτης στο ΥΠΕΞ για να μείνει 2-3 χρόνια ή άντε έστω και μια ολόκληρη θητεία ως Υπουργός.

«Η πορεία μόλις έχει αρχίσει», είπε ένας φίλος του ΥΠΕΞ τις προάλλες στον ΕΦΕΤΗ… 

Νο1 Πολιτικός Κύπρου

Ο ΥΠΕΞ δικαίως χαρακτηρίζεται ευρύτερα από τους πολίτες ως ο Νο1 πολιτικός της Κύπρου αυτή την στιγμή, αφού οι ικανότητές του αναγνωρίζονται ακόμη και από την αντιπολίτευση

Twitter: @efetis

16