Σκέφτονται σύμπραξη ΔΗΠΑ – Θεοχάρους – Λιλλήκας

Σκέφτονται σύμπραξη ΔΗΠΑ – Θεοχάρους – Λιλλήκας
Ο ΕΦΕΤΗΣ όλα τα βλέπει, όλα τα ξέρει και όλα τα φανερώνει...

 

Παιδεία: Έλεος!

Άρχισε να με κουράζει το θέμα της Παιδείας. Την προηγούμενη Κυριακή αφιέρωσα χρόνο για να γράψω τα πράγματα πώς έχουν και ανάλωσα φαιά ουσία για να πω σε Εκπαιδευτικούς και Κυβέρνηση τι να κάνουν: Να σταματήσουν τις πελάρες και να καθίσουν σε διάλογο για ριζική μεταρρύθμιση της Παιδείας.

Ούτε που τους γνοιάζει. Ούτε τους μεν ούτε τους δε. Ο καθένας ταμπουρωμένος στις θέσεις του και «ας γίνει ό,τι θέλει».

Τώρα όμως σοβαρομιλάμε; Εμείς που ούτε εκπαιδευτικοί είμαστε, ούτε της κυβέρνησης είμαστε, αν δούμε τα πράγματα ωμά και στυγνά τότε διερωτόμαστε:

Προκλήθηκε κρίση στην Παιδεία επειδή αποφάσισε η Κυβέρνηση να διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί μια ώρα περισσότερο;

Κύριε ελέησον πιον! Και κατά τα άλλα υποτίθεται ότι κόπτονται για τα παιδιά.

Οκ. Οι εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν κάποιο δίκαιο στο ότι η κυβέρνηση ενήργησε μονομερώς. Αλλά και πάλι αυστηρά ομιλούντες, δεν το χωράει η λογική ότι εδώ και 2 μήνες τσακώνονται και θα επηρεαστεί και η σχολική χρονιά για μια συνδικαλιστική προσέγγιση. Έλεος δηλαδή.

Και ο Οδυσσέας πουλημένος;

Ο ΕΦΕΤΗΣ δεν αντιλήφθηκε ένα πράμα:

  • Καλά, ο Χαμπιαούρης «εν πίκρης».
  • Καλά, ο Νίκαρος «εμουλάρωσε».
  • Καλά, ο Πρόδρομος «εν ξερόλας».
  • Καλά, η Κυβέρνηση «εν νεοφιλελεύθερη».

Ε, ο Οδυσσέας; Ο Γενικός Ελεγκτής; Είναι και αυτός «πουλημένος» κατά των εκπαιδευτικών;

Αφού η πρόταση της Κυβέρνησης είναι στην ουσία η Πρόταση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Γενικού Ελεγκτή!

Τους «έγραψαν» όλους οι Εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί «έγραψαν» τους πάντες στα υποδήματά τους (εκεί ή άλλου;) και αγνόησαν όλες τις υποδείξεις, στοιχεία και μεσολαβητικές προτάσεις και προχωρούν με τα δικά τους:

  • Τον Γενικό Ελεγκτή τον έγραψαν αρκετές φορές
  • Την Παγκόσμια Τράπεζα επίσης αρκετές φορές
  • Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα έγραψαν επίσης αρκετές φορές
  • Την Κυβέρνηση την έγραψαν τρεις φοές.
  • Τον Συλλούρη τον έγραψαν δυο φορές.
  • Το ΔΗΚΟ το έγραψαν μία φορά.

Το μόνο που δεν έγραψαν είναι το ΑΚΕΛ. Το οποίο κάνει παιχνίδι και όλοι οι άλλοι έμειναν να παρακολουθούν.

Το αποτέλεσμα; ΔΕΚΑ – ΜΗΔΕΝ. (Εκπαιδευτικοί & ΑΚΕΛ 10 – Κυβέρνηση & όλοι άλλοι 0)

ΣΠΕ: Τίτλοι τέλους

Ας πάμε και σε πιο σημαντικά θέματα:

Τελείωσε και ο Συνεργατισμός. Τα γνωστά σε όλους μας ΣΠΕ, τελείωσαν. Βεβαίως τα ΣΠΕ τελείωσαν από το 2013 όταν συγχωνεύτηκαν όλα σε ένα.

Αλλά τώρα και επίσημα έπεσε η αυλαία αφού την περασμένη Παρασκευή (31/8) τερματίστηκε και η άδεια του Συνεργατισμού ως τραπεζικό ίδρυμα και πλέον παραδόθηκαν τα κλειδιά στην Ελληνική Τράπεζα.

Θα πάρουμε μετοχές στην Ελληνική;

 Ο ΕΦΕΤΗΣ υπενθυμίζει ότι ο Χάρης Γεωργιάδης μας υποσχέθηκε ότι «οι μετοχές του Συνεργατισμού θα επιστραφούν στους πολίτες».

Να υποθέσουμε τώρα ότι θα μας δώσουν μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας;

Την απάντηση βεβαίως την ξέρετε…

139 εκατομμυριάκια για αποζημιώσεις

Θυμάστε που σας έλεγα τις προάλλες ότι αιτήθηκαν πέραν των 1000 προσώπων για εθελούσια αποχώρηση;

Τελικά αιτήθηκαν 1026 και εγκρίθηκαν όλοι.

Οι αποζημιώσεις που θα λάβουν συνολικά οι 1026 θα μας στοιχήσουν 139 εκατομμύρια ευρώ.

Ψίχουλα καλέ….

S400 και ο Σουλτάνος

Μα καλά ο Ερντογάν, έχει κάποιο σχέδιο; Ή απλώς και αυτός λέει ό,τι του κατέβει. Προχθές μας είπε ότι οι S400 θα πάνε στην Τουρκία διότι τους χρειάζονται και δεν θα ακούσει τι λένε οι ΗΠΑ.

Νομίζω ο νεοΣουλτάνος πάει γυρεύοντας.

Το θέμα είναι να μην πληρώσουμε εμείς και η Ελλάδα την κρίση που σιγά σιγά κορυφώνεται μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Για να δούμε.

Πάντως το επόμενο εξάμηνο θα έχει αρκετό «action».

Κάρτα φιλάθλου για πανηγύρια

Κάρτα φιλάθλου λοιπόν.

Οκκκκ. Αλλά και πώς έγινε η Κάρτα, δηλαδή, τώρα τι; Αφού δεν υπάρχουν οι υποδομές και το σύστημα για την ορθή εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου.

Αφού ενώ μεν ο κάθε ένας που εισέρχεται στο γήπεδο έχει την κάρτα φιλάθλου και στο εισιτήριο αναγράφεται ο κωδικός και η θέση του, ο οποιοσδήποτε οπαδός στο τέλος κάθεται όπου θέλει.

Μα γίνεται; Κανονικά θα πρέπει να εφαρμόζεται έλεγχος σε κάθε διάζωμα, σε κάθε διάδρομο και σε κάθε είσοδο ώστε όλοι να κάθονται στην θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο. Αλλιώς προς τι η Κάρτα Φιλάθλου;

Ο Γιάννης Παναγιώτου ευρωβουλευτής με ΑΚΕΛ;

Μάλιστα. Το μάθαμε και σας το μεταφέρουμε

Γίνονται σκέψεις για τον Γιάννη Παναγιώτου, τον πρώην πρόεδρο της Νεολαίας του ΔΗΚΟ, να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Δεν έμαθα τις προθέσεις του Γιάννη, ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από το ΔΗΚΟ αλλά και από τον Καρογιάν, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι και στο παρελθόν τα διάφορα σχόλια ήθελαν τον Γιάννη να αναμειγνύεται για πρωταγωνιστικούς πολιτικούς ρόλους, δεν αμφιβάλλω τελικά να δούμε τον πρώην ΔΗΚΟικό στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ.

Ως προς τα του ΑΚΕΛ, έμαθα κάποιες πληροφοριούλες, αλλά θα μαζέψω περισσότερες και θα επανέλθω για να σας πω τι γίνεται εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   

ΔΗΠΑ – Θεοχάρους – Λιλλήκας

Ξέρω, θα σας φανεί περίεργο. Αλλά ο ΕΦΕΤΗΣ, τα έμαθε και σας τα μεταφέρει: Όμως να πάρουμε τα πράματα από την αρχή.

 

ΔΗΠΑ: Σας είχα πει ξανά παλαιότερα, ότι εκεί έχουν θεματάκια. Δηλαδή πριν καλά καλά εγγράψουν το νέο κόμμα υπήρξαν συγκρούσεις και διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις ως προς το ποιος θα ηγηθεί του νέου κόμματος.

Το θέμα συνεχίζει να υφίσταται με το αρφούι μας, τον Μάριο Καρογιάν, να μην ξεκαθαρίζει ακόμη τις προθέσεις του.

Ως προς τους άλλους, Θεοχάρους και Λιλλήκα, ψάχνουν τρόπους επιβίωσης και ο χρόνος εξαντλείται αφού θα πρέπει τα κόμματα των δυο να είναι παρόντα στις επόμενες ευρωεκλογές.

Σας είχα πει επίσης παλαιότερα ότι δεν τίθεται θέμα για μια σύμπραξη κεντρώου χώρου –όπως την ζήσαμε στις προηγούμενες προεδρικές – δηλαδή να κατέλθουν όλοι με κοινό ψηφοδέλτιο με το ΔΗΚΟ. Κάτι που αποδείχτηκε.

Οπόταν τα πράγματα είναι δύσκολα για Θεοχάρους, Λιλλήκα και Οικολόγους αλλά για τους Πράσινους, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, δεν τίθεται θέμα πολιτικής επιβίωσης αφού οι Πράσινοι απέδειξαν ουκ ολίγες φορές σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις ότι «είναι πολύ πράσινοι για να ξεράνουν».

Τι εννοώ; Εννοώ, ότι οι Οικολόγοι ακόμη και αυτόνομα να κατέλθουν στις Ευρωεκλογές δεν τους ενοχλεί εάν το αποτέλεσμα που λάβουν θα είναι γύρω στο 3%. Ούτως ή άλλως γνωρίζουν ότι τα ποσοστά τους κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα.

Κάτι όμως που δεν συμβαίνει με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ, οι οποίοι θέλουν να αποδείξουν (μέσα από τα ποσοστά των ευρωεκλογών) ότι «είναι εδώ, για να ζήσουν και να διεκδικήσουν ξανά είσοδο στην Βουλή το 2021». Αν όμως τα ποσοστά τους στις ευρωεκλογές είναι της τάξεως του 2% τότε γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι πρόκειται για «ένα αργό θάνατο», ο οποίος θα «ολοκληρωθεί» το 2021 στις Βουλευτικές.

Και τώρα στο ζουμί.

Με αυτά τα δεδομένα, έγιναν παρασκηνιακές σφυγμομετρήσεις από πλευράς ΔΗΠΑ προς ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ και ΛΙΛΛΗΚΑ κατά πόσο θα μπορούσαν οι τρεις Κινήσεις να συγχωνευτούν σε μία ώστε να διεκδικούν με αξιώσεις τις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, με αρχή τις Ευρωεκλογές.

Ο Καρογιάν δεν συμφωνεί με αυτή την θέση, αλλά άλλα στελέχη της ΔΗΠΑ θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν προς όφελος και των τριών κινήσεων. ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ και ΛΙΛΛΗΚΑΣ δεν έκλεισαν την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά οι ίδιοι θέλουν να δουν την εξέλιξη με ΔΗΠΑ, δηλαδή εάν θα συγκροτηθεί, από ποιους θα απαρτίζεται κτλ κτλ.

Πάντως το αρφούι μας, ο Καρογιάν, διέρρευσε τις προάλλες ότι εντός Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η σύσταση των συλλογικών οργάνων της ΔΗΠΑ.

Για να δούμε τι θα γίνει.

Πάντως ο ΕΦΕΤΗΣ θεωρεί και τις τρεις πιο πάνω Κινήσεις, ως καταδικασμένες –αργά ή γρήγορα- σε μαρασμό… Ίδωμεν.

Twitter: @efetis