Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έναρξη πρώτου κύκλου της Purpose Academy από την Purpose Communications

Offsite Team -
02.06.2023

Έναρξη πρώτου κύκλου της Purpose Academy από την Purpose Communications

Την επιλογή των τριών Οργανώσεων Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚΠ) που θα συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης της Purpose Academy, ανακοίνωσε η εταιρεία επικοινωνίας Purpose Communications. Πρόκειται για τις οργανώσεις «Birth Forward Cyprus», «Youth for Exchange and Understanding» και «Αγκαλιά Ελπίδας - Παγκύπρια Οργάνωση γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και άλλες αναπηρίες», οι οποίες επιλέχθηκαν μέσα από διαδικασία αξιολόγησης για να εκπαιδευτούν σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας και αναβάθμισης της δημόσιας εικόνας τους.

Η ανταπόκριση στην πρόσκληση της Purpose Communications για συμμετοχή στην Purpose Academy, υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη, γεγονός που αναδεικνύει την πραγματική ανάγκη στήριξης Οργανώσεων Κοινωνίας των Πολιτών σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας, έτσι ώστε να αναβαθμίσουν τις ικανότητες των υπαλλήλων και εθελοντών τους, δίνοντάς τους εφόδια για προγραμματισμό και υλοποίηση στοχευμένου πλάνου προβολής του σκοπού και των θέσεων τους. Η επιλογή των τριών ΟΚΠ που θα συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης της Purpose Academy, έγινε στο πλαίσιο συγκεκριμένων κριτηρίων που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων τον αριθμό των εθελοντών/προσωπικού του κάθε οργανισμού και τις ανάγκες που καταγράφηκαν στην αίτησή τους. Κατά τη διαδικασία, έγινε επίσης προσπάθεια αντιπροσώπευσης οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς. Το πρόγραμμα κατάρτισης θα αναλάβει η εξειδικευμένη ομάδα της Purpose Communications, μαζί και με άλλους εμπειρογνώμονες στον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας, που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους, προς όφελος των οργανώσεων που έχουν επιλεγεί.

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Purpose Communications, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι τιμή μας που μπορούμε να συνεισφέρουμε, μέσα από την εξειδίκευσή μας, στην ενίσχυση του έργου οργανώσεων κοινωνίας των πολιτών, ενδυναμώνοντας έτσι την παρουσία και φωνή τους. Οι αιτήσεις που λάβαμε ήταν πολλές, γεγονός που καθιστά τον σκοπό της Purpose Academy ακόμη πιο σημαντικό, αφού οι ΟΚΠ έχουν ανάγκη στήριξης σε θέματα επικοινωνίας έτσι ώστε να αναδείξουν τον ρόλο τους». 

Ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης της Purpose Academy θα διαρκέσει έξι μήνες. Θα περιλαμβάνει εργαστήρια υπό την καθοδήγηση των συμβούλων και εμπειρογνωμόνων επικοινωνίας της Purpose Communications καθώς και ατομικές συναντήσεις με κάθε ΟΚΠ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια σε θεματικές όπως Δημόσιες Σχέσεις, συγγραφή/αφήγηση ιστοριών, ανάπτυξη σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης, ψηφιακή επικοινωνία, advocacy/stakeholder relations κ.λπ. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Purpose Communications μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.purpose-pr.com

Home