Τρ. Κύπρου: Μηδενικές χρεώσεις για φοιτητές σε αγορές & αναλήψεις

Τρ. Κύπρου: Μηδενικές χρεώσεις για φοιτητές σε αγορές & αναλήψεις

Ανάσα σε μια ζόρικη περίοδο για γονείς και φοιτητές που βρίσκονται στην Αγγλία ή αλλού από Τράπεζα Κύπρου

Η φράση ‘’πρωτόγνωρες καταστάσεις’’ είναι μάλλον η πλέον αντιπροσωπευτική για να περιγράψουμε τις μέρες που ζούμε όχι μόνο εμείς εδώ στην Κύπρο αλλά και ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης. 

Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε περιορισμό στα σπίτια τους με στόχο φυσικά να σπάσει η αλυσίδα της εξάπλωσης του ιού και να τελειώσει μια ώρα γρηγορότερα όλο αυτό που περισσότερο μοιάζει με σενάριο μιας ταινίας που θα μπορούσε ίσως να διεκδικήσει το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου. Δυστυχώς μιλάμε για τη νέα μας καθημερινότητα και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια πώς θα είναι και πόσο θα αλλάξει ο πλανήτης σε μερικούς μήνες.

Απ’ όλη αυτή την ιστορία όμως προέκυψαν και αρκετά θετικά που καλό είναι να τα σημειώνουμε και να μην τα ξεχάσουμε απλά πίσω μας όταν με το καλό γίνεται το restart. Οι διάφορες εθελοντικές προσπάθειες πολιτών π.χ. που ετοιμάζουν προστατευτικό εξοπλισμό για τα νοσοκομεία ή οι αξιέπαινες ενέργειες εταιρειών και οργανισμών που δήλωσαν παρών σε σημαντικά πόστα. Όπως η πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου με το δίκτυο SupportCY που βοηθά έμπρακτα και καθημερινά υπουργεία, φορείς και συνανθρώπους μας στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. 

Αρκετές ελαφρύνσεις για πελάτες από Τράπεζα Κύπρου

Πέραν από αυτό όμως η Τράπεζα Κύπρου προσάρμοσε και ένα σωρό υπηρεσίες της στα νέα δεδομένα με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες και τους πελάτες της να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες μέρες που ζούμε. 

Ένα από τα σοβαρότερα ίσως ζητήματα που προέκυψαν αυτές τις μέρες είναι οι φοιτητές μας που είτε από επιλογή τους, είτε λόγω των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία έμειναν στις χώρες σπουδών τους, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι Κύπριοι φοιτητές είναι χιλιάδες και δυστυχώς το πρόβλημα της εξάπλωσης της πανδημίας είναι σοβαρό και μεγάλο.

Μηδενικές χρεώσεις για αγορές και αναλήψεις 

Η Τράπεζα Κύπρου αφουγκραζόμενη την σοβαρότητα του θέματος, βάζει την δική της πινελιά για να κάνει όσο καλύτερη γίνεται την διαμονή τους και να ελαφρύνει και το οικονομικό βάρος για τους γονείς που από την μια αγωνιούν για τα παιδιά τους, από την άλλη ίσως να ζορίζονται οικονομικά αφού πιθανό να είναι ανάμεσα στους χιλιάδες εργαζόμενους που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται.

Μέχρι και την 31η Μαΐου λοιπόν, θα υπάρχει μηδενική χρέωση σε αγορές και αναλήψεις με την κάρτα 18-25 της Τράπεζας Κύπρου, την οποία χρησιμοποιούν κυρίως οι φοιτητές είτε στην Αγγλία είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Για αυτές τις δύσκολες μέρες λοιπόν δεν θα ισχύει η χρέωση του 3%.

Επιπλέον, εάν κάποιος φοιτητής δεν έχει την συγκεκριμένη κάρτα μπορεί να υποβάλει τώρα αίτηση και να εκδώσει την κάρτα για την οποία θα έχει δωρεάν συνδρομή για ένα χρόνο. 

Σημαντική ανάσα σε μια ζόρικη περίοδο

Το μηνιαίο… χαρτζιλίκι για ένα φοιτητή είναι συγκεκριμένο και σαφώς είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ότι όλες του οι συναλλαγές θα είναι χωρίς χρέωση. Η ενέργεια αυτή της Τράπεζας Κύπρου είναι σημαντικό στήριγμα σε μια περίοδο όπου τα πάντα γενικά είναι ζόρικα για όλους. Με την κάρτα 18-25 της Τράπεζας Κύπρου λοιπόν μπορούν οι φοιτητές μας να κάνουν τις αγορές τους χωρίς έξτρα χρέωση και τους συνιστούμε να τις κάνουν online αφού αυτή την περίοδο ειδικά είναι σημαντικό για την ασφάλεια μας να κρατάμε αποστάσεις.

Μπροστάρης ξανά η Τρ. Κύπρου στις δύσκολες στιγμές

Γενικά στις δύσκολες στιγμές είναι όμορφο να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Η Τράπεζα Κύπρου ξέρει πολύ καλά να το κάνει αυτό εδώ και τόσα χρόνια και με όλες τις ενέργειες της αυτή την δύσκολη περίοδο δείχνει τον σημαντικό της ρόλο που διαδραματίζει στην κυπριακή κοινωνία. 

Αν είστε γονιός ή φοιτητής, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.  

Home