Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πίσω στο χρόνο: Ο μυστήριος θάνατος του 26χρονου στρατιώτη

Offsite Team -
02.02.2020 - 06:30

Πίσω στο χρόνο: Ο μυστήριος θάνατος του 26χρονου στρατιώτη

Thumbnail
Η ανεπαρκής έρευνα και η απόφαση του ΕΔΑΔ

Ξανά στην επικαιρότητα έρχεται η πολύκροτη υπόθεση με το θάνατο του 26χρονου τότε εθνοφρουρού που βρέθηκε νεκρός κάτω από γέφυρα στην Επαρχία Λεμεσού, μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2005 όταν ο τότε 26χρονος υπηρετούσε τους έξι μήνες υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας αλλά μετά από ένα μήνα και κατά τη διάρκεια μιας άδειας διανυκτέρευσης τον Σεπτέμβριο, που έπρεπε να επιστρέψει στο στρατόπεδο, η οικογένεια του ειδοποιήθηκε ότι δεν είχε επιστρέψει.

Το σώμα του βρέθηκε στη συνέχεια κάτω από μια γέφυρα, όχι μακριά από το σταθμευμένο αυτοκίνητό του. Η οικογένειά του ισχυρίστηκε ότι είχε σκοτωθεί από άλλους στρατιώτες.

Η αρχική αστυνομική έρευνα, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2006, συμπέρανε ότι είχε πέσει από τη γέφυρα και πέθανε, αποκλείοντας οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Άλλες έρευνες που διεξήχθησαν από τις αρχές και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2018, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, δεν ήταν δυνατό να εξασφαλιστούν αποδείξεις που να αποδείκνυαν ότι ο θάνατος του Νικολάου, υπήρξε αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης.

Η προσφυγή στο ΕΔΑΔ

Η οικογένεια του υποστήριξε ενώπιον του ΕΔΑΔ ότι η έρευνα για το θάνατο του ήταν ανεπαρκής και σήμερα, εξετάζοντας το Δικαστήριο την προσφυγή τους, αποφάνθηκε ότι πράγματι η έρευνα ήταν ανεπαρκής, καταδίκασε την Κύπρο και την υποχρέωσε να καταβάλλει, από κοινού, στους προσφεύγοντες, το ποσό των 32.000 ευρώ, για μη οικονομική ζημιά.

Παράλληλα από πλευράς οικογένειας γίνεται λόγος ότι ο άτυχος στρατιώτης ήταν αποδέκτης παρενοχλήσεων και εκφοβισμού από άλλους εθνοφρουρούς που θήτευαν στο ίδιο στρατόπεδο.

Home