Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πίσω στο χρόνο: Όταν ο μεγαλύτερος ποταμός της Κύπρου πήρε ζωές

του Έκτορα Γεωργίου -
27.10.2019 - 06:30

Πίσω στο χρόνο: Όταν ο μεγαλύτερος ποταμός της Κύπρου πήρε ζωές

Thumbnail
1992: Όταν δυο παιδάκια πηγαν για παιχνίδι και έχασαν την ζωή τους στον Πεδιαίο

Αποτελεί τον μεγαλύτερο ποταμό - χείμαρρος της Κύπρου, με μήκος 98 χιλ.Το μέγιστο βάθος του φτάνει τα 10 μέτρα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Πεδιαίος υπερχείλισε για άλλη μια φόρα δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Με αφορμή αυτό η Offsite ανέτρεξε στα αρχεία των εφημερίδων και εντοπίσαμε την συγκλονιστική ιστορία όταν το 1992 ο ποταμός έγινε δολοφόνος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα άρχισαν το πρωινό της 20ης Φεβρουαρίου του 1992, όταν τα δυο παιδάκια πήγαν για παιχνίδι στις όχθες του Πεδιαίου, να σημειώσουμε ότι την συγκεκριμένα μέρα τα νερά του ποταμού ήταν άκρως ορμητικά καθώς ο ποταμός είχε υπερχειλίσει.

Μετά από 3 και πλέον ώρες και αφού τα παιδάκια δεν επέστρεψαν σπίτι τους, άρχισαν οι πρώτες έρευνες από τους κατοίκους της περιοχής.

1

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της εποχής, στις 16:30 ένας από τους κατοίκους εντόπισε το αγοράκι να επιπλέει ανάσκελα στο ποταμό. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άντρας που εντόπισε το αγοράκι στην αρχή νόμιζε πως ήταν κούκλα ωστόσο μετά αντιλήφθηκε πως ήταν το νεκρό αγοράκι.

potamos2

Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν, Αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες, είδε ξαφνικά ένα κόκκινο πράγμα στην μέση του ποταμού, μπήκε στα ορμητικά νερά και αντιλήφθηκε το κοριτσάκι.

Το μετέφερε στην όχθη του ποταμού, όπου προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες ωστόσο ήταν πλέον αργά.

potamos1

potamos3

Έκτορας Γεωργίου

Home