Αυτό είναι το φετινό πρόγραμμα του ΘΟΚ - Οι παραστάσεις

Αυτό είναι το φετινό πρόγραμμα του ΘΟΚ - Οι παραστάσεις

Ο ΘΟΚ είναι αποφασισμένος να προσφέρει στους θεατές μια καθ’ όλα ασφαλή και απολαυστική θεατρική εμπειρία

Δίνοντας χώρο σε νέες φωνές, νέες οπτικές και νέες προτάσεις, έχοντας όμως και πίστη στο παλιό, το δοκιμασμένο και το κλασικό, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ)  ανακοινώνει το ρεπερτόριό του για τη νέα θεατρική περίοδο 2020-2021.  

Σε ανακοίνωση του ο ΘΟΚ αναφέρει ότι «στην Κεντρική και τη Νέα Σκηνή το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νέες παραγωγές –κάποιες μάλιστα σε παγκύπρια πρώτη–, μα και παραγωγές της περσινής θεατρικής χρονιάς που σημείωσαν τεράστια επιτυχία και δημιούργησαν αίσθηση ενώ η Σκηνή 018 περιμένει και φέτος με αγωνία τους μικρούς και τους μεγαλύτερους φίλους της για να τους ψυχαγωγήσει».

 

Οι Αποθήκες ΘΟΚ, «φιλοξενούν για άλλη μία χρονιά τις φιλόδοξες Δράσεις τους και η Σκηνή ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ παγιώνεται ως θεσμός στη συνείδηση όσων ζουν μακριά από τις μεγάλες πόλεις του νησιού μας και όλα αυτά με έναν αστερίσκο, ασφαλώς, που αφορά το κάπως εύθραυστο περιβάλλον το οποίο έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης των τελευταίων μηνών».

 

Όπως αναφέρει ο ΘΟΚ, «αυτή την περίοδο δεν είναι μόνο η αρτιότητα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος και οι υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές οι μόνες προτεραιότητές μας ως Οργανισμού, αλλά είναι και η ασφάλεια των θεατών και των συντελεστών των παραγωγών μας, η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων υγιεινής, κάτι που είναι υποχρέωση όλων μας».  

Προσθέτει ότι «στη σημερινή συγκυρία η φυσική μας παρουσία στα φουαγέ, στις πλατείες και στους εξώστες αποκτά άλλο νόημα και έχει ιδιαίτερη αξία, αφού το θέατρο μας θέλει εκεί, παρόντες ψυχή τε και σώματι, συμμέτοχους και συνδημιουργούς – στη θέση μας».  

Ως εκ τούτου, ο ΘΟΚ «είναι αποφασισμένος να προσφέρει στους θεατές μια καθ’ όλα ασφαλή και απολαυστική θεατρική εμπειρία» και εύχεται «καλή μας θεατρική χρονιά».  

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ΜΜΕ, στην Κεντρική Σκηνή «Εύης Γαβριηλίδης» παρουσιάζεται τους μήνες Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο 2020, η παράσταση «Πράγματα δικά μου, αληθινά»  του Άντριου Μπόβελ σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και ακολουθεί «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους τους μήνες Ιανουάριο μέχρι Μάρτιος 2021.  

Στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ, τον Οκτώβριο του 2020 παρουσιάζεται το έργο «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» του Γιωργή Τσουρή σε σκηνοθεσία του ιδίου και ακολουθούν η «Πρόσοψη» του Κώστα Μαννούρη σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή και το έργο «Σε κρίσιμη κατάσταση» του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη.  

Η Σκηνή 018 παρουσιάζει την παράσταση «Αριστοφάνης τόσος δα!» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Κώστα Σιλβέστρου.  

Οι Αποθήκες ΘΟΚ, στις Δράσεις 2020-2021, παρουσιάζουν τις παραστάσεις «Νέος σε έρημο νησί» σε Καλλιτεχνική Επιμέλεια, Γιάννη Καραούλη, Ελένης Μολέσκη και Ειρήνης Ανδρέου, «Ήχος από κόκκαλα που σπάνε» της Σουζάν Λεμπό σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη,  «Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ» του Ντέιβιντ Γκρεγκ σε σκηνοθεσία και πάλι Γιάννη  Καραούλη και «Το τέρας του Ντάνκαν ΜακΜίλαν» σε σκηνοθεσία: Μαρίας-Ιόλης Καρολίδου.  

 Ο ΘΟΚ «Εκτός έδρας» εμπιστεύεται την σκηνοθέτη, Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά.  

Το ολοκληρωμένο ρεπερτόριο του ΘΟΚ θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

ΚΥΠΕ

Home