Η aRttitude παρουσιάζει το χορογραφικό δρώμενο “Squ-air”

Η aRttitude παρουσιάζει το χορογραφικό δρώμενο “Squ-air”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ηρώων στην Λεμεσό 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:30

Ξεκινώντας από την ταυτότητα της πλατείας ως χώρος συγκέντρωσης και συσσώρευσης ποικιλίας ανθρώπων και δράσεων, το συγκεκριμένο δρώμενο θα επιχειρήσει να προβάλει μέσα από την κινησιολογία διάφορες εικόνες, που θα σχετίζονται με τη χρήση της πλατείας, όχι μόνο από τις μάζες αλλά και από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Το δρώμενο ασχολείται με τρία βασικά θέματα: α) την κινησιολογία που πηγάζει από την παρατήρηση της αρχιτεκτονικής του χώρου, αφού τόσο ο χορός όσο και η αρχιτεκτονική επικεντρώνονται στα ίδια θέματα: τον χώρο και το σώμα. β) την κινησιολογία που αντικατοπτρίζει με σοβαρό αλλά και χιουμοριστικό τρόπο τη χρήση του χώρου (ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης) παρασύροντας, πιθανώς, τους θεατές σε νέα βιώματα, γ) τη σχέση των σωμάτων των χορευτριών με τα σώματα των θεατών και των θαμώνων της πλατείας τη στιγμή της παράστασης (μέσω διάδρασης και αλληλεπίδρασης), σχέση η οποία μεταβάλλεται και υπακούει στα νέα δεδομένα της υποχρεωτικής απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ́ όλων των ατόμων.

Μέγας Χορηγός:

Πολιτιστκές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Χορηγοί: N-ARCH-STUDIO, EXERTUS, PLATO, OMNITOUCH, AGELCO, MATISSE

    

Χορογραφία: Εύη Παναγιώτου

Δραματουργία:  Χριστίνα Ηλιάδου

Μουσική: Αντρέας Ροδοσθένους

Χορεύουν / Συνδημιουργούν : Ράνια Γλυμίτσα, Julia Brendle, Κατερίνα Τυλληρίδου, Στέφανη Παπαδοπούλου, Έλενα Γαβριήλ, Άντρια Μιχαηλίδου, Μάριον Ευσταθίου. Κοστούμια: Χρήστος Όθωνος , Liene Kalisz

Φωτογραφίες/βίντεο: Χάρης Ευαγόρου

EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 35’

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο 99524484

ή στα social media arttitude Cy 

Η ομάδα aRttitude ιδρύθηκε το 2009 από τη χορογράφο Εύη Παναγιώτου και τη συγγραφέα Μαρία A. Ιωάννου. Σκοπός της είναι η προώθηση των τεχνών του χορού και της λογοτεχνίας, εντός και εκτός Κύπρου. Παραγωγές της ομάδας έλαβαν μέρος στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Νέας Κίνησης, στο Φεστιβάλ χορού και παραστατικών τεχνών NOBODY, Stoff Fringe Festival, Στοκχόλμη, Σουηδία,στο φεστιβάλ Σαρδάμ, στο Κάστρο Λεμεσού , ΕΘΑΛ, κ.ά.

https://www.youtube.com/watch?v=pWUlSlJcJvk 

 

Home