Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λάρνακα: Θέλει να αναδείξει το αρχαίο λιμάνι της

Offsite Team -
01.10.2022 - 06:00

Λάρνακα: Θέλει να αναδείξει το αρχαίο λιμάνι της

Προχωρά και η ενοποίηση των τριών σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της πόλης με πεζογέφυρες

ΓΡΑΦΕΙ Η  ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Προχωρά η ενοποίηση των τριών σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Λάρνακας με πεζογέφυρες, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μεταφορών και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λάρνακας, ανέφερε ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας φιλοξενούμενος στην εκπομπή Οffsite On Air με στόχο να δοθεί μεγάλη διάσταση στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.

Αυτό που τόνισε, είναι την σημασία αυτού του έργου το ποίο αποφασίστηκε από κοινού με το Υπουργείο Μεταφορών και το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ο κ. Βύρας σημείωσε πως έχει ανοίξει διάπλατα ο χώρος για την πλήρη ανασκαφή και ανάδειξη του λιμανιού της που είναι από τα πιο σημαντικά λιμάνια της αρχαιότητας. Όπως εξήγησε η ανασκαφή έχει σχεδόν τελειώσει και έχουν προσδιοριστεί οι χώροι του αρχαίου λιμανιού οι οποίοι είναι δίπλα από το ανακαινισμένο μουσείο της πόλης.

Αν και υπήρξε καθυστέρηση όπως είπε έγινε μια πολύ καλή δουλειά. «Σε παρακείμενα οικόπεδα βρίσκεται το πολύς σημαντικής αξίας, το μεγάλο ψηφιδωτό με τους Άθλους του Ηρακλή, στο οποίο κάνει ανασκαφές το τμήμα αρχαιοτήτων», πρόσθεσε.

>>>Διαβάστε όλόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου Λάρνακας ΕΔΩ

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι το όλο έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, αλλά φορέας υλοποίησης, για να μην χάνουν χρόνο, θα είναι ο Δήμος Λάρνακας. «Έχουν συμφωνηθεί όλες οι λεπτομέρειες με τον Υπουργό Μεταφορών και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Ήδη βγαίνουν προσφορές για τους μελετητές που θα κάνουν τα σχέδια και τα έγγραφα προσφορών για αυτό το μεγάλο και όμορφο έργο για την επαρχία μας», σημείωσε.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η απόφαση αφορά την ενοποίηση των τριών σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της πόλης με πεζογέφυρες, χρησιμοποίηση της τεχνολογίας και εγκατάσταση έξυπνου φωτισμού.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κατά την παρέμβαση του στην εκπομπή, έκανε αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν αλλά και αυτά που προωθούνται στην επαρχία Λάρνακας, επισημαίνοντας τους λόγους που την καθιστούν ελκυστική επιλογή για κατοίκηση αλλά και ανάπτυξη επιχειρήσεων. 

Δείτε την συνέντευξη του κ. Βύρα στην εκπομπή Offsite On Air: 

Home