Πολιτιστική Ατζέντα: Που να πας και τι να δεις αυτή τη βδομάδα

Πολιτιστική Ατζέντα: Που να πας και τι να δεις αυτή τη βδομάδα

Θερινό σινεμά, θέατρο - Όλες οι πληροφορίες

Της Αγάθης Χατζηκωστή

Η Offsite έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τον εβδομαδιαίο οδηγό για τα θερινά σινεμά, τα θέατρα και τις πολιτιστικές εκδήλωσεις που παρουσιάζονται στο νησί μας στο επόμενο διάστημα.

Το Έρμα - Θερινό Σινεμά

4

Το θερινό «Σινέ Έρμα» και η κινηματογραφική λέσχη «Ερμαγεδδών» σας προσκαλούν τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη στην πιο φιλόξενη αυλή της Λευκωσίας:

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου:

«MAZE» (Ιρλανδία, 2017) του Στίβεν Μπερκ με τους: Τομ Βον Λόλορ, Μπάρι Γουάρντ, Μάρτιν Μακκάν

Περίληψη: Η αληθινή ιστορία της απόδρασης 38 μελών του IRA το 1983 που κρατούνταν φυλακισμένοι στην HMP, μια από τις χειρότερες φυλακές της Αγγλίας, με άθλιες συνθήκες κράτησης. Η απόδραση αυτή είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρώπης από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 20:00

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ

Έκτορος 43 πλησίον πύλης Αμμοχώστου, παλιά Λευκωσία

*Βάσει των διαταγμάτων που ισχύουν, στη φιλόξενη αυλή μας, επιτρέπεται η είσοδος 40 ατόμων. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ - Τηλέφωνο: 22346770 

Θέατρο Αποθήκες

Δράσεις 2020-2021: «Νέος σε έρημο νησί»

Σουζάν Λεμπό

Ήχος από κόκκαλα που σπάνε

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης

Παγκύπρια Πρώτη

3

Μετά τη θερμή υποδοχή της παραγωγής Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ του Ντέιβιντ Γκρεγκ, η καλλιτεχνική ομάδα των Δράσεων 2020-2021: «Νέος σε έρημο νησί» συνεχίζει τη δημιουργική πορεία της στις Αποθήκες ΘΟΚ με την παρουσίαση του έργου Ήχος από κόκκαλα που σπάνε της Σουζάν Λεμπό, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη.

Και τα άλλα παιδιά, όλα τα άλλα παιδιά,

κορίτσια και αγόρια εφτά, δέκα, δεκαπέντε χρονών,

από τα οποία παίρνουμε τα όπλα,

πού πρέπει να τα στείλουμε;

Στο σχολείο ή στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου;

Πώς πρέπει να τους φερθούμε;

Σαν θύματα

ή σαν θύτες;

Σε μια χώρα που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, δύο  ανήλικα παιδιά, η Ελίκια και ο Ζοζέφ, βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται ραγδαία. Από τη βίαιη στρατολόγησή τους μέχρι την απόδρασή τους προς την ελευθερία, ξετυλίγεται ένα ταξίδι περιπλάνησης και επιβίωσης, που φωτίζεται επίσης μέσα από την αφήγηση της Αντζελίνα, της νοσηλεύτριας που τους προσφέρει καταφύγιο. 

Η Καναδή συγγραφέας Σουζάν Λεμπό παρουσιάζει τη σκληρή πραγματικότητα των παιδιών-στρατιωτών που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στη δίνη του πολέμου. Με ποιητική ματιά, η σκηνοθεσία αναδεικνύει το ζήτημα της χαμένης παιδικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα για τη δικαιοσύνη και την ηθική.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου

Κίνηση: Έλενα Χριστοδουλίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρέου

Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ελένη Μολέσκη, Τάριελ Μπερίτζε

Παραστάσεις

Λευκωσία - Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ 

Από 25 Σεπτεμβρίου 2020 και κάθε Παρασκευή-Σάββατο, 20:30, και Κυριακή, 18:00 (μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2020)

Την παράσταση πλαισιώνει εκπαιδευτική έκθεση με φωτογραφικό υλικό και ηχητική εγκατάσταση με θέμα «Η παιδική ηλικία στην Αφρική». (Έρευνα: Ελένη Μολέσκη, Ειρήνη Ανδρέου, Φωτογραφίες: Χάρης Ιωάννου, Επιμέλεια Ήχου: Χριστίνα Γεωργίου)

Ανοιχτές συζητήσεις μετά το τέλος των παραστάσεων

4 Οκτωβρίου: « Προσφυγικές ροές: Ασυνόδευτοι ανήλικοι»

Ομιλητές: Τώνια Σταυρινού (δημοσιογράφος), Βαγγέλης Γέττος (νομικός, Ms Ποινικών Επιστημών), Έλλη Μόντη (Λειτουργός Προστασίας Παιδιού στο “Hope For Children”– CRC Policy Center)

9 Οκτωβρίου: «Το human trafficking στην Κύπρο»

Ομιλήτρια: Παρασκευή Τζέου (διευθύντρια της οργάνωσης Cyprus STOP Trafficking)

Πληροφορίες/Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717

Τιμές Εισιτηρίων

€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

3

Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική. Κάποτε, η ζωή μας ήταν κλειδωμένη στις αναμνήσεις μας και στα προσωπικά μας αρχεία. Σήμερα είναι κλειδωμένη στις sim των κινητών μας τηλεφώνων. Αν αυτό το μικρό πλαστικό αντικείμενο μπορούσε να μιλήσει, τι στ' αλήθεια θα αποκάλυπτε; Το "μαύρο κουτί" της ζωής μας πόσο μας καθορίζει τελικά;

Το έργο εκτυλίσσεται ένα βράδυ με πανσέληνο, όταν μια παρέα φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο. Μια κοπέλα από την παρέα προτείνει να παίξουν το εξής παιχνίδι: να αφήσουν τα κινητά τους επάνω στο τραπέζι και να μοιράζονται με όλους ό,τι φθάνει σε αυτά. Εξάλλου, όπως όλοι ισχυρίζονται, δεν έχουν μυστικά μεταξύ τους! Είναι όμως έτσι; 

Ένα ευχάριστο κοινωνικό έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις, κατάλληλο για όλους! 

Πρωταγωνιστούν: Γιάννος Ερωτοκρίτου, Έλενα Μαραθεύτη, Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρία Βάσου, Θεράπων Θεράποντος, Μαρία Ζάλτη, Αντρέας Ζαρής και Βαλεντίνα Αντρέου.

*Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές των: Έλενα Οδυσσέως, Μάριος Φωτίου, Σάββας Βορκάς, Άντρη Μηνά, Κωνσταντίνος Μπαρμπούνης, Αντωνία Παναγιώτου, Μάριος Ζησίμου, Θανάσης Γιάννος, Στέλλα Αντρέου, Σταύρος Πατσιάς, Δόξα Κάρενου.

Πότε: 09/10/20 - 12/10/20 στο θέατρο Δέντρο 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 • Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια: Μάριος Ζησίμου
 • Επεξεργασία ήχων: Βαλεντίνα Αντρέου
 • Σκηνικά: Αναστασία Κακούρη
 • Μακιγιάζ: Έλενα Μαραθεύτη
 • Γραφικά:MY DESIGN CREATIONS
 • Yπεύθυνη φωτισμού: Μικαέλλα Μακρή
 • Υπεύθυνη ήχου: Άντρεα Κωνσταντίνου
 • Φωτογραφίες: Πέτρος Παύλου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99103824

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

3

Με μία δυνατή τριλογία επανέρχεται ή Βαλεντίνα Σοφοκλέους στο σανίδι Σε σκηνοθεσία Πόπης Αβραάμ τα έργα του Ζαν Κοκτώ και του ζευγους Φράνκα Ράμε κ Ντάριο Φο Η ψεύτρα -το φαντασμα της Μασσαλίας και το Ξύπνημα παίρνουν δυναμική και χρώμα από τις δύο πολυσυζητημένες γυναικείες προσωπικότητες του θεατρικού κόσμου. Ακροβατοντας από την κωμωδία στο δράμα σίγουρα η παράσταση έχει κλέψει το ενδιαφέρον του κοινού

Πού: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Πότε: 10/10/20 - 10/10/20

Εισιτήρια και πληροφορίες:  www.soldoutticketbox.com

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ του Γιώργου Νεοφύτου

2

Μια σύνθεση από ποιήματα, κείμενα και τραγούδια του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Η Πάνω Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γιώργου Νεοφύτου  «Περί Έρωτος και άλλων Τινών», μια σύνθεση με ποιήματα, κείμενα και τραγούδια του Μπέρτολντ Μπρεχτ,  σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους.

Η Αννίτα Σαντοριναίου σε μια πρώτη συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο συναντά επί σκηνής τον σκηνοθέτη της παράστασης Νεοκλή Νεοκλέους, τη Μάρα Κωνσταντίνου, τη Χριστιάνα Λάρκου και τον μουσικό Σάββα Σάββα σε ένα ταξίδι στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον,  μέσα από την ποίηση και τα τραγούδια του εμβληματικού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρέχτ.  

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ είναι γνωστός σε όλους μας ως θεατρικός συγγραφέας και ως θεωρητικός του θεάτρου. Έχει αφήσει όμως και ένα τεράστιο ποιητικό έργο, που τον κατατάσσει ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές του 20ου αιώνα.

Στο «Περί Έρωτος και άλλων Τινών» παρουσιάζεται η συναισθηματική πορεία του ανθρώπου.  Ο κεντρικός άξονας της παράστασης βασίζεται στο ερώτημα «Πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει πραγματική αγάπη και έρωτας μέσα από τον έλεγχο και την υποταγή του ανθρώπου σε μια σαθρή και άνιση κοινωνία;».

Η κυκλική δραματουργική διαδρομή του έρωτα και της αγάπης εκφράζει άμεσα, με καυστική ειλικρίνεια την πραγματικότητα, σχολιάζοντας μια κοινωνία σε κρίση, όπως επίσης και τον υποβιβασμό του ανθρώπου σε εξάρτημα ενός συμπλέγματος το οποίο τον χειραγωγεί και τον ελέγχει, μια ζωή μολυσμένη από την ανάσα του πολιτισμού του.  

Υπόθεση του έργου: 

Τρείς γυναίκες και ένας άντρας καταλήγουν σε ένα υπόγειο μπαρ,για να προστατευτούν από μια ξαφνική καταιγίδα. Όταν όμως ο μουσικός του μπαρ αρχίζει να παίζει πιάνο και να τραγουδά, αυτό έχει απάνω τους μια αιφνιδιαστική εξομολογητική επίδραση. Οι τέσσερις χαρακτήρες υπόκεινται σε μια αναδρομή στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, χωρίς κοινωνικούς φραγμούς, χωρίς πρέπει και μη. Μιλούν, τραγουδούν, σχολιάζουν, διερωτώνται για τον έρωτα, τον άνθρωπο και την πορεία του μέσα από σημαντικά ιστορικά γεγονότα και τα κατάλοιπα τους: τη φτώχια, την κακουχία, την πείνα, την εκπόρνευση, τον πόλεμο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα/Σύνθεση κειμένων: Γιώργος Νεοφύτου

Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους                        

Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη

Μουσική Επιμέλεια/Σύνθεση: Σάββας Σάββα

Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης 

Οπτική Επικοινωνία:  Λέανδρος Ταλιώτης

Ζωγραφική Eκτέλεση Σκηνικού: Martin Meason

Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  

Αννίτα Σαντοριναίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Μάρα Κωνσταντίνου, Χριστιάνα Λάρκου και ο μουσικός Σάββας Σάββα.

Πρεμιέρα:

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8.30μ.μ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Σατιρικό Θέατρο 

30 Σεπτεμβρίου στις 8.30μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ:  €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

Εισιτήριαwww.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940

Email: [email protected] 

HΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ

3

Το μιούζικαλ ο  Hρακλής και οι 12 άθλοι αποτελούν ένα δυνατό κομμάτι από τη μυθολογία μας που τη γνωρίζουν τόσο οι κύπριοι θεατές όσο και οι ξένοι επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν ,μέσα από τραγούδι, χορό ,λόγο  και κωμικά επεισόδια, να γνωρίσουν τους ουράνιους θεούς του Ολύμπου και να ζήσουν το ρομαντισμό ,τις αθλητικές τέχνες, την αγάπη τη δύναμη το θάρρος και ολες τις άλλες αρετές που πρέπει ο άνθρωπος μέσα από τα έργα, τις σκέψεις και τις πράξεις του να εφαρμόζει. Προβάλλει τη πολιτιστική μας κληρονομιά με ένα ψυχαγωγικό τρόπο ,μέσω του θεάτρου και στη περίπτωση μας μέσω του μουσικού θεάτρου που θεωρούμε ότι είναι  πηγή χαράς και τέρψη οφθαλμού. Οι εκάστοτε παραγωγές μας είναι αναγνωρισμένες από το ευρύτατο θεατρόφιλο κοινό τόσο για την ποιότητα όσο και για τις φοβερές τεχνικές προδιαγραφές μας σκηνικά, κοστούμια, μουσική φωνές, στίχοι ,κείμενο αποτελούν τα δυνατά μας στοιχεία

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη χιούμορ-μουσική-χορό –τραγούδια-από απλούς ρυθμούς σε οπερετικούς με τις φοβερές φωνές των τραγουδιστών μας. Εξιστορεί τα πάντα από τη γέννηση του μυθικού Ηρακλή μέχρι τα μεγάλα του κατορθωματά.μας οδηγεί βήμα το βήμα στους 12 άθλους στη υπερφυσική του δύναμη που ενίοτε δε μπορούσε να δαμάσει τη μάχη με το καλό και το κακό τη κακία και την αρετή.μια διασκευή  σεναρίου σε ευκολονόητη γλώσσα απο τη Ρέα Ιωαννίδου σε σκηνοθεσία της ευρηματικής Ελιας Ιωαννίδου που έχει να επιδείξει σωρεία  υπέροχων παραστάσεων που φημίζονται για τη ευρηματικότητά  των εφέ και των καινοτόμων σκηνοθετικών προσεγγίσεων τους.

Θα μπούμε στο μαγικό κόσμο της πολιτιστικής μας κληρονομίας  θα  θυμηθούμε και θα θυμίσουμε το μαγικό κόσμο της ελληνικής   μυθολογίας αυτής της μυθολογίας που οι αλλοδαποί επισκέπτες θαυμάζουν στα μουσεία μας ,στα αγγεία μας ,στα αρχαία θέατρα μας.

Στόχος ειδικός οι νέοι μας να μαγευτούν από τα ιδανικά της αρχαίας Ελλάδας και Κυπριακής εκπαίδευσης .

www.reamadellaioannidou.com έχουμε  στο ενεργητικό μας παραστάσεις  που άφησαν εποχή στη Κύπρο όπως τους

ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ..ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΞΑΝΘΕΣ .., ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ, Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ, Η ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ, ΣΡΕΚ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ.ΦΡΟΟΥΖΕΝ…Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ, ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑΣΗ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 • ΑΠΟΔΩΣΗ ΛΟΓΟΥ-ΣΕΝΑΡΙΟ: ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
 • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
 •  ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ
 • ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΟΡΟΔΙΑΚΩΝ:ΕΜΙΛΗ ΤΣΙΑΝΟΥ
 • ΣΤΙΧΟΙ: ΞΕΝΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
 • ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΙΑΝΤΗΣ
 • ΣΚΗΝΙΚΑ: ΕΜΜΕΛΕΙΑ
 • ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ –ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
 • ΗΧΟΣ –ΦΩΤΑ   ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΣΙΑΣ
 • ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ-ΤΕΧΝΙΚΟΣ: ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΤΣΙΑΣ
 • ΜΑΡΚΕΤΙΝΚΓ: ΡΕΒΕΚΚΑ ΤΡΑΤΤΟΥ
 • ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
 • ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ-ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΟΥΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ-ΠΑΝΟΣ ΖΑΜΠΑΚΙΔΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΦΑΝΙΔΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΙ ΧΡΙΣΤΟΦΗ-ΕΜΙΛΗ ΤΣΙΑΝΟΥ-ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕΤΡΟΥ

Παραστάσεις

 • Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας - 29 Νοεμβρίου στις 11:00π.μ. & 16:00 και στις 6 Δεκεμβρίου στις 11:00π.μ. & 16:00.
 • Λευκωσία: Κυριακή 18, 25 Οκτωβρίου,  1,8,15,22 Νοεμβρίου 11:00 στο  Ζήνα Παλλάς 
 • Πάφος: Πρεμιέρα 11 Οκτωβρίου Μαρκίδειο Θέατρο, παραστάσεις 11:00 και 16:00  

ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ tickethour.com.cy και καταστήματα ACSCouriers

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΤΑΪΜΙΝΓΚ 

3

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στη Κύπρο για να παρουσιάσει τη νέα stand-up comedy παράστασή του, με τίτλο «Τάιμινγκ». Στις 3 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ύψωνα στη Λεμεσό και στις 4 Οκτωβρίου στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία. Σημείωση: Η μεταφορά της παράστασης για την Λάρνακα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.Ο κορυφαίος Έλληνας stand-up κωμικός είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Καινοτόμος, ακούραστος κι ευρηματικός: Εμπνευστής και διοργανωτής του Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας. Δημιουργός του Comedy Club, της πρώτης stand-up comedy ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους. Ο πρώτος Έλληνας κωμικός, ο οποίος έκανε την μεγαλύτερη περιοδεία Έλληνα κωμικού στο εξωτερικό, αφού εμφανίστηκε σε 22 πόλεις εκτός Ελλάδας.

Ε, μοιραία ξέρει πότε είναι το σωστό «Τάιμινγκ» για το καθετί. Έτσι, λοιπόν, ο Γιώργος Χατζηπαύλου κλείνει τον κύκλο του «Σχεδόν Σαράντα», της 3ης solo παράστασης που ήταν sold out για τέσσερις χρονιές όπου κι αν παίχτηκε, κι ανοίγει έναν καινούριο.

Η σωστή στιγμή  Στο «Τάιμινγκ» ο Γιώργος αναζητά, εντοπίζει και καταγράφει όλα τα αστεία και παράλογα που υπάρχουν, τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας σήμερα.   Όλα όσα ζούμε, όσα βλέπουμε και όσα σκεφτόμαστε, λογικά ή παράλογα, σημαντικά ή ασήμαντα σατιρίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Αυτή η παράσταση stand-up κωμωδίας έχει στόχο να αποκαλύψει πώς μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τη σημαντικότερη μέρα της ζωής του αλλά κυρίως να συγχρονιστεί μαζί της!

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις στη Κύπρο:

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 - Λεμεσός - Θέατρο Ύψωνα 19:30

Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2020 – Θέατρο Παλλάς Λευκωσία 19:30 & 22:30 

Προπώληση εισιτηρίων: www.TicketHour.com.cy 

* Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών.

«Ο Πάπας» τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο

2

Σε καιρό κρίσης, ακολουθούμε τους κανόνες ή το ένστικτό μας;

Πριν επτά χρόνια ο Πάπας Βενέδικτος 16ος εξέπληξε τον κόσμο με την παραίτησή του – ο πρώτος Πάπας σε 700 χρόνια που έπραξε έτσι. Τι ώθησε αυτό τον αρχισυντηρητικό να σπάσει την ιερά παράδοση και να παραχωρήσει το δρόμο στον Καρδινάλιο Μπεργκόλιο – κάποτε φρουρός σε κλαμπ ταγκό, ποδοσφαιρόφιλος και ένας λαϊκός αναμορφωτής – για να γίνει ο Πάπας Φραγκίσκος, ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στη γη. 

Μια συναρπαστική, ακόμα και κωμική ιστορία δύο πολύ διαφορετικών ανδρών, οι οποίοι παλεύουν με το πολύπλοκο παρελθόν τους και το αβέβαιο μέλλον τους. Από την ενηλικίωσή τους κάτω από τις δικτατορίες της Γερμανίας και της Αργεντινής μέχρι το σκάνδαλο περί σεξουαλικής κακοποίησης στον κλήρο, «Ο Πάπας» ρίχνει φως σε έναν από τους πιο μυστικοπαθείς θεσμούς. Θέτει ένα διαχρονικό ερώτημα: σε καιρό κρίσης, ακολουθούμε τους κανόνες ή το ένστικτό μας; 

Το έργο του προτεινόμενου για τέσσερα Όσκαρ Anthony McCarten μετέφρασε και σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος, με σκηνικά και κοστούμια του Λάκη Γενεθλή, μουσική του Γιώργου Κολιά και φωτισμούς του Βασίλη Πετεινάρη. Τους δύο «παπικούς πόλους» υποδύονται οι Βαρνάβας Κυριαζής και Φώτης Αποστολίδης ενώ τις καλόγριες στο πλευρό του καθενός η Στέλα Φυρογένη και η Νιόβη Χαραλάμπους. Μαζί τους ο Εύρος Βασιλείου. 

Πρεμιέρα: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μμ

Λεμεσός: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 8.30 μμ

Πάφος: Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 6.30 μμ

Εισιτήρια: tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier

«ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ»

3

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει την κωμωδία «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά, ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στην κεντρική σκηνή, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8.30 μ.μ., σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου.  

Θέλω να απελευθερωθώ, θέλω να απελευθερωθώ…

Περίληψη: Το έργο διαδραματίζεται σε ένα αστικό σαλόνι, κάπου στην Κηφισιά. Τρεις γυναίκες η Αλέκα, η Φωτεινή και η Μάρω που είναι κολλητές φίλες, ετοιμάζονται για ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, σε μια προσπάθεια  να ξεφύγουν από τα συναισθηματικά  τους αδιέξοδα και τις επώδυνες και προβληματικές τους σχέσεις με τους άνδρες. Η τέταρτη γυναίκα  η Ηλέκτρα, που είναι κόρη της Αλέκας, με την ευκαιρία αυτή καταστρώνει τα δικά της σχέδια και προσβλέπει στην ώρα που με το σπίτι στη διάθεση της, θα πραγματοποιήσει τα δικά της όνειρα. Σταδιακά παρακολουθούμε εκτενείς αναφορές για τις σχέσεις των γυναικών με τους άντρες και τις προσπάθειες τους  να απαλλαγούν από αυτές προσβλέποντας σε μια καινούργια αρχή. Ενώ αρχικά μας δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για ανεξάρτητες και χειραφετημένες γυναίκες, βλέπουμε στη συνέχεια ότι ουσιαστικά κατευθύνονται από τα πάθη και τις αδυναμίες τους, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως μαριονέττες των συναισθημάτων τους.

Μέσα από τις αφηγήσεις των τεσσάρων ηρωίδων, για τις σχέσεις τους με τους άνδρες, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους, οι συγγραφείς αποκωδικοποιούν τον ψυχισμό  της γυναίκας, σε μια ατέρμονη προσπάθεια για καινούργια αρχή και εμμονική αναζήτηση της αγάπης.

Συντελεστές:

Κείμενο: Δημήτρη Κεχαϊδη – Ελένης Χαβιαρά

Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιάγκου

Σκηνικά/Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών : Σταύρος Τάρταρης

Μουσική/μουσική επένδυση: Άντρια Κουννά

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι Ηθοποιοί: Σοφία Καλλή, Θέκλα Φλουρή, Ελένη Σιδερά, Πέννυ Φοινίρη

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»: Χρήστος Γιάγκου

Τακτικές παραστάσεις στη Λευκωσία: Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ.μ. , Κυριακή στις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2020

Παραστάσεις στη Λεμεσό: Θέατρο «ΕΝΑ»: 29/30/31 Οκτωβρίου 2020 στις 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια: 15 ευρώ( κανονικό), 12 ευρώ( συνταξιούχοι, φοιτητές)

Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22818999 & 99621845

Νικολάκης - Έχω ένα μυστικό

2

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020 στις 3 μ.μ. – 6:15 μ.μ.

Δύο παραστάσεις στο Μαρκίδειο Θέατρο. Στις 3.μ.μ και 5.μ.μ. Απαραίτητη κράτηση στο 99055537 .(Περιορισμένος αριθμός θέσεων). 

Πρόκειται για ένα παιδικό Μιούζικαλ με χορό , τραγούδι , και γέλιο! Πολύ γέλιο! Τα παιδιά μέσα από την παράσταση θα ξαναβρούν το χαμένο τους γέλιο και οι μεγάλοι θα πάνε πίσω στα μαθητικά τους χρόνια όπου θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί το « Έχω ένα μυστικό»! 

Ταυτότητα παράστασης: 

 • Κείμενο – Σκηνοθεσία Δώρου Κυριακίδη. 
 • Χορογραφίες: Αντώνη Σαράλη. 
 • Μουσικές διασκευές: Λεόντιος Γεωργίου.
 • Σκηνικά: Αλέξανδρου Ιωάννου. 
 • Σχεδιασμός Αφίσας: Βάσος Βλάχος. 
 • Κοστούμια: Άννας Γεωργίου 
 • Περούκες: Βίκυς Ευσταθίου.
 • Διευθυντής σκηνής : Σονάυ Γιλτίζ. 
 • Υπεύθυνη παραγωγής: Χριστίνα Τερεζοπούλου.
 • Παίζουν: Κώστας Σχοινιού ( Νικολάκης) , Πέτρος Φιλίππου , Στέλιος Στυλιανού , Βαγγέλης Ιωάννου , Ερμιόνη Κωμοδρόμου , Καλλισθένη Παπαδούρη , Αναστασία Αναξαγόρου και ο Δώρος Κυριακίδης. 

Το έργο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. 

«Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει»

2

Η άκρως επιτυχημένη παράσταση του χειμώνα «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», που αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη από το κοινό επιστρέφει με περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις»της CaroleGreep και ανέβηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θέατρο Ζίνα τη χειμερινή σεζόν. Η σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της... στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε βράδυ να απολαμβάνει μια «διαφορετική»παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο. Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία». 

Πρόκειται για την παράσταση... «ύμνο» στην τοξική φιλία: το φθόνο, το ψέμα, την προδοσία και την υποκρισία, έννοιες τόσο γνωστές στις μέρες μας. 

Οι βλαβερές συνέπειες της φιλίας:

«Οι φίλοι δεν μειώνουν τα επίπεδα του στρες όπως κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν».

«Οι φίλοι δεν συγχωρούν»

«Οι φίλοι δεν μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά χειρότεροι».

«Οι φίλοι δεν μας προστατεύουν».

«Οι φίλοι δεν μας στηρίζουν σε κάθε δυσκολία».

Αν πιστεύετε κάτι αντίθετο,δείτε το «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» για να πεισθείτε.

Η υπόθεση:Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο ...φίλοι όπως πίστευαν. Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνουφέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς.Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα... πουν όλα κατά πρόσωπο... Κοινωνική σάτιρα με ανατροπές, απρόοπτα, πολλές αλήθειες και πολλές ευκαιρίες για γέλιο σε μια παράσταση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη! Η CaroleGreep είναι γαλλίδα συγγραφέας και έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής. 

 • 2 Οκτωβρίου - ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 20:3Ο
 • 3 Οκτωβρίου - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ  20:30
 • 4 Οκτωβρίου - Δημοτικό  Κηποθέατρο Λεμεσού 20:30

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ

2

ΥΠΟΘΕΣΗ

Σε κάποιο άγνωστο,αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από την αστυνομία για μια σειρά από παιδικούς φόνους που έγιναν στην πόλη, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με κάποιες από τις σύντομες ιστορίες του, ιστορίες με παιδιά, όχι όμως “για παιδιά”.. Ιστορίες κάποτε αστείες και τρυφερές, μα τις πιο πολλές φορές σκληρές και ζοφερές.. Στο διπλανό δωμάτιο ανακρίνεται και ο αδελφός του συγγραφέα, άτομο με νοητικά προβλήματα. Τί συνέβη άραγε όταν ήταν παιδιά και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους φόνους;

Τί συνέβη σε όλους μας όταν ήμασταν παιδιά;

Μέσα σε ένα λαβύρινθο αφηγήσεων, η φαντασία με την πραγματικότητα συγχέονται, τα φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν, όλα ανατρέπονται, και η αλήθεια αποκαλύπτεται...

Στο έργο ο συγγραφέας καταγγέλει την κοινωνία που γεννά τη βία και κατ’ επέκταση την οικογένεια που την αναπαράγει. Μας καλεί να εισέλθουμε σε έναν μακάβριο κόσμο, να δούμε κατάματα βίαιες ιστορίες και να αναγνωρίσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις τους.

Τελικά, είμαστε άραγε αυτό που γεννιόμαστε ή αυτό που οι άλλοι ορίζουν για μας;

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΛΟΚΗ, ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΕΥΦΥΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΡΙΛΕΡ-με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρχουν- εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία. Παρά το πολιτικό σχόλιο για τη βία της εξουσίας, πρόκειται ουσιαστικά για έργο που μιλάει για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας. Και για την ανάγκη μας να επιστρέψουμε εκεί..

* Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων εγκαίρως λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητος(45%-50% της συνολικής χωρητικότητος της πλατείας) στο τηλ. 70007721. * Ώρα προσέλευσης στο θέατρο 20:00.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαρνάβας Κυριαζής

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Θέλμα Κασουλίδου

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ:Βασίλης Πετεινάρης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Βαρνάβας Κυριαζής

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρίνος Ξενοφώντος,Χάρης Κκολός,Χριστόφορος Χριστοφόρου,Γιάννα Λευκάτη,Γιώργος Ιωσήφ και ο Αντρέας Τηλεμάχου.

Συμμετέχει:Μαρία Χρυσοστόμου

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού:Martin Mason

Χειρισμός Φωτισμού-Ήχου:Έλενα Γιώργαλλου

Γραφικά:Θέο Πέτρου

Μακιγιάζ:Γιώτα Τσιολάκκη

Φωτογραφίες:Παντελής Χατζημηνάς

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 70007721

STELLAR OPENING EXHIBITION

3

Opening 27th: 18:30 - 21:00

Duration 28th-30th: 16:00 - 21:00

Melina Mercouri Hall | Famagusta Gate | Nicosia

Tο STELLAR ART n DECO γιορτάζει το νέο του ξεκίνημα με μια τετραήμερη έκθεση απο τις 27 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι τρεις πρώτες συλλογές τέχνης και η πρώτη συλλογή ειδών διακόσμησης με χειροποίητα Βάζα από πηλό, όπου στοιχεία από τους πίνακες μετενσαρκώνονται σε καλαίσθητες διακοσμητικές δημιουργίες.

Η θεματική του Stellar είναι συνδυασμός του σύμπαντος και των μεταφυσικών στοιχείων της, της επιστήμης και της μυθολογίας. Οι θεματικές αυτες παντρεύονται με σουρεαλιστικό ύφος δημιουργώντας συνθέσεις που δεν θυμίζουν την σημερινή πραγματικότητα αλλά καλωσορίζουν τους θεατές να μπουν και να ταξιδέψουν σε παράλληλους κόσμους. 

 Πιο συγκεκριμένα η δημιουργός του Stellar Art n Deco, Μικαέλλα Χρυσοστόμου, ερχόμενη από τον κόσμο των Εφαρμοσμένων Τεχνών και τον Σχεδιασμό προϊόντων, στοχεύει στην δημιουργία τέχνης για όλους. Με την επιστροφή της στην Κύπρο, έχοντας ζήσει στο Μιλάνο της Ιταλίας και στο Βερολίνο της Γερμανίας αποφασίζει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δημιουργήσει ενα Brand αφιερωμένο στην διακόσμηση εσωτερικού χώρου με Πίνακες, διακοσμητικά αντικείμενα κ.α.  

 

«Η Βασίλισσα της ομορφιάς»  του Μάρτιν Μακντόνα

3

Μια μαύρη κωμωδία –ανατομία των οικογενειακών σχέσεων, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη  από το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 – Ώρα 8.30μ.μ.

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά την αναστολή της λειτουργίας του λόγω πανδημίας και τον επαναπρογραμματισμό των θεατρικών του παραγωγών, παράλληλα και με τις παραστάσεις της καλοκαιρινής του παραγωγής («Η Γιαλλούρα») επιστρέφει στον Χώρο του – Στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» - για την επίσημη πρεμιέρα της αναβληθείσας παραγωγής – «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν Μακντόνα που θα έδινε πρεμιέρα στις 14 Μαρτίου. Η Πρεμιέρα του έργου θα δοθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 – ώρα 8.30μ.μ. και εννοείται ότι θα τηρούνται ευλαβικά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο και σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας. Οπότε η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη καθώς και η έγκαιρη προσέλευση του κοινού για αποφυγή οποιουδήποτε συνωστισμού.

Το Έργο: «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν Μακντόνα, είναι το έργο που έκανε γνωστό παγκοσμίως τον συγγραφέα του σε ηλικία 26 ετών. Είναι ένα σύγχρονο, κλασσικό έργο, μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές.

Υπόθεση

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δύο γυναίκες ζουν μόνες τους, η εβδομηντάχρονη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η σαραντάχρονη κόρη της Μωρήν, η οποία την φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη μίζερη καθημερινότητά τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και συναντά, είκοσι χρόνια μετά, τη «βασίλισσα της ομορφιάς» Μωρήν, προσφέροντάς της ουσιαστικά μια τελευταία ευκαιρία να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» συνδυάζει την ακραία γραφή, την εντυπωσιακή ρυθμολογία, το έντονο σασπένς και το διαβρωτικό χιούμορ. Αποτελεί μια βαθιά τομή στη σύγχρονη ζωή, μια ανατομία των σχέσεων με επιθετικό και βίαιο τρόπο αλλά και βαθιές ανθρώπινες ρωγμές, έργο αντίστοιχο του in-yer-face-theatre που αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ‘90. Πώς βιώνουν οι άνθρωποι τη ζωή; Μπορούν οι σχέσεις γονιών και παιδιών ν’ αυτονομηθούν; Μπορεί η αγάπη να λειτουργήσει εγκλωβιστικά και να φυλακίσει τον άνθρωπο;

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Πόσο συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπινες και οικογενειακές τραγωδίες που κρύβονται πίσω από κλειστές και «αδιάφορες» πόρτες μικρών και μεγαλύτερων «οικογενειών»; Πόσο συχνά γινόμαστε κοινωνοί της τραγικής διαπίστωσης «δεν φανταζόμασταν τι έκρυβαν μέσα τους αυτοί οι κατά τ’ άλλα «ήσυχοι» γείτονές μας»;    

Ιδού λοιπόν μπροστά μας «το δράμα του νεροχύτη». Ένα ασφυκτικό σπίτι, μια αδιέξοδη χώρα και μια εξαρτημένη κακοποιητική σχέση, μας δίνουν ένα έργο απόλυτα οικουμενικό με δυνατό χιούμορ κι αληθινή ευαισθησία, με έντονη βία και βαθιά μοναξιά, μια μαύρη κωμωδία που εκτρέπεται σε οικογενειακή τραγωδία, ένα ωμό ρεαλιστικό θέατρο με μια ποιητική διάσταση, που αγγίζει και ταρακουνά.  

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνικά –Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Νικολαΐδης – Βαλεντίνος Βαλιαντής

Ηθοποιοί:Ιωάννα Σιαφκάλη, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ηλίας Ανδρέου.

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 8.30μ.μ.

Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μ.μ, μέχρι 4 Οκτωβρίου 2020 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Στη Λευκωσία: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 ώρα - 8.30 μ.μ. στο Σατιρικό Θέατρο (Πάνω Σκηνή).

Προπώληση εισιτηρίων :Tickethour.com.cy ; ASC Couriers

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα 24652800/1-99490102-77777040

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ

23Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ–ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΣ

3

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30

Πληροφορίες και κρατήσεις

Δευτέρα με Παρασκευή | 8.30 – 14.30

Τηλ. 22894531-2

Το ταμείο ανοίγει μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι τις 13 Οκτωβρίου ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια ΕΔΩ

1

Tο STELLAR ART n DECO γιορτάζει το νέο του ξεκίνημα με μια τετραήμερη έκθεση απο τις 27 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι τρεις πρώτες συλλογές τέχνης και η πρώτη συλλογή ειδών διακόσμησης με χειροποιήτα Βάζα απο πηλό, όπου στοιχεία απο τους πίνακες μετενσαρκώνονται σε καλαίσθητες διακοσμητικές δημιουργίες.

Η θεματική του Stellar είναι συνδυασμός του σύμπαντος και των μεταφυσικών στοιχείων της, της επιστήμης και της μυθολογίας. Οι θεματικές αυτες παντρεύονται με σουρεαλιστικό ύφος δημιουργώντας συνθέσεις που δεν θυμίζουν την σημερινή πραγματικότητα αλλά καλοσωρίζουν τους θεατές να μπουν και να ταξιδέψουν σε παράλληλους κόσμους. 

 Πιο συγκεκρίμενα η δημιουργός του Stellar Art n Deco, Μικαέλλα Χρυσοστόμου, ερχόμενη απο τον κόσμο των Εφαρμοσμένων Τεχνών και τον Σχεδιασμό προιόντων, στοχεύει στην δημιουργία τέχνης για όλους. Με την επιστροφή της στην Κύπρο, έχοντας ζήσει στο Μιλάνο της Ιταλίας και στο Βερολίνο της Γερμανίας αποφασίζει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δημιουργήσει ενα Brand αφιερωμένο στην διακόσμηση εσωτερικού χώρου με Πίνακες, διακοσμήτικά αντικείμενα κ.α.

 • 27 Σεπ στις 6:30 π.μ. – 30 Σεπ στις 9 μ.μ.
 • Melina Merkouri Hall, Famagusta Gate
Home