Συναισθήματα, ευχές και όνειρα: ‘The Lullaby Project’

Συναισθήματα, ευχές και όνειρα: ‘The Lullaby Project’

Το Lullaby Project παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Κύπρου μέσα από μια διαδικτυακή συναυλία αφιερωμένη στην πιο μεγάλη αγάπη στις 16 Ιουνίου 2021 στις 7μμ μέσω της πλατφόρμας YouTube. Μια συνεργασία με το μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα Sistema Cyprus και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Μέσα από το κανάλι του Sistema Cyprus στο YouTube και υπό την διεύθυνση του μαέστρου Santiago Ossa Alzate, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις πρωτότυπες συνθέσεις νανουρισμάτων που έχουν γράψει για τα μωρά τους νέοι γονείς σε συνεργασία με επαγγελματίες μουσικούς.

Από το 2020, το Sistema Cyprus είναι ένας από τους διεθνείς εταίρους του Lullaby Project, ενός προγράμματος του Carnegie Hall Weill Music Institute (WMI), μέσα από το οποίο έγκυες γυναίκες και νέοι γονείς συνεργάζονται με επαγγελματίες μουσικούς για να συνθέσουν προσωπικά νανουρίσματα για τα μωρά τους. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις ελπίδες και τα όνειρά τους, ατενίζοντας το μέλλον με το παιδί τους. Το Lullaby Project υποστηρίζει τη μητρική υγεία, βοηθά στην παιδική ανάπτυξη και ενδυναμώνει τον δεσμό μεταξύ γονέα και παιδιού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Lullaby Project έρχεται σε συνεργασία με έναν κυπριακό οργανισμό και, στην κυπριακή εκδοχή του, αγκαλιάζει γονείς που είναι ενεργοί στο Sistema Cyprus, καθώς και γονείς που έχουν προσφάτως αφιχθεί στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων και δικαιούχων του Caritas Cyprus.

Σε αυτή την πρώτη εκδοχή του Lullaby Project στην Κύπρο θα παρουσιαστούν οι συνθέσεις 3 συνθετών, του Γιώργου Χριστοφή σε συνεργασία με τη Louise, του Ανδρέα Μιχαλόπουλου σε συνεργασία με την Dioh, και της Γεωργίας Χριστοφόρου σε συνεργασία με την Aurelie, αλλά και 3 φοιτητών μουσικής, της Αννίτας Κωνσταντίνου και Μάριου Κολόνια (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) σε συνεργασία με την Σόφη και του Mostafa Ismail (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) σε συνεργασία με τον Youssef.

Στην αφήγηση/δραματουργία η ηθοποιός Χριστίνα Κωνσταντίνου.

Στη Νέα Υόρκη, το Lullaby Project έχει αγκαλιάσει μητέρες που βρίσκονται σε νοσοκομεία, καταφύγια αστέγων, κέντρα αναδοχής, σχολεία, και σωφρονιστικά ιδρύματα. Το πρώτο Lullaby Project έλαβε χώρα στο ιατρικό κέντρο Jacobi, στο Bronx της Νέας Υόρκης, τον Δεκέμβριο του 2011. Έκτοτε, επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ και σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Μέσα από το Lullaby Project έχουν γραφτεί νανουρίσματα σε περισσότερες από είκοσι διαφορετικές γλώσσες και σε μία πλειάδα μουσικών ειδών, αντικατοπτρίζοντας τα διάφορα υπόβαθρα των οικογενειών που συμμετέχουν. Περισσότερες από 1.600 οικογένειες έχουν γράψει μοναδικά νανουρίσματα για τα παιδιά τους, πολλά από τα οποία είναι διαθέσιμα για ακρόαση και κοινοποίηση στο carnegiehall.org/lullabies.

 

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 16/06/21, στις 19:00, και μπορείτε να την παρακολουθήσετε live στη σελίδα του Sistema Cyprus στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTubeΑπευθείας σύνδεσμος εδώ

  • Μέγα Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ
  • Χορηγός: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
  • Χορηγοί του προγράμματος: XM και EY
  • Υποστηρικτές του προγράμματος: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο.

Μάθετε περισσότερα για το Sistema Cyprus ακολουθώντας την ιστοσελίδα www.sistemacyprus.com  αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook και το Instagram.

 

Home