Προβλήματα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων 

Προβλήματα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων 

Καλέστε στο τηλέφωνο 97877154 για αναφορά προβλημάτων

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν σήμερα τα ξημερώματα, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και ζημιές σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες όλα τα συνεργεία του Δήμου, με πέραν των 70 εργατών, βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης με έμφαση στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές. 

Συγκεκριμένα χθες βράδυ:

  • Πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και η Πύλη Αμμοχώστου. Ο Δήμος ενημέρωσε αμέσως με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και ύστερα από συνεννόηση οι δύο χώροι θα παραμείνουν κλειστοί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών
  • Υπερχείλισε ο ποταμός Κατέβα δημιουργώντας προβλήματα σε περιοχές δυτικά του ποταμού 
  • Πλημμύρισε η Λεωφόρος Αμμοχώστου μεταξύ Λεωφόρων Αγλαντζιάς και Αγίου Ιλαρίωνος παρά τον κυκλικό κόμβο ΣΟΠΑΖ 
  • Υπερχείλισε ο κεντρικός αγωγός Λευκωσίας (οχετός Παλλουριώτισσας) δημιουργώντας προβλήματα στη Διγενή Ακρίτα και γύρω οδούς
  • Πλημμύρισε η περιοχή της Ονασαγόρου & Φανερωμένης.

Γενικότερα στην πόλη λόγω της πολύ έντονης και συνεχόμενης βροχόπτωσης σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση και ανέμους, φύλλα έφραξαν τα στόμια των οχετών με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων. 

Ο Δήμος εκφράζει για μιαν ακόμα φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναβάθμιση του κεντρικού αγωγού Λευκωσίας και την ολοκλήρωση των έργων στην Λεωφόρο Αμμοχώστου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Αν αυτά τα έργα είχαν υλοποιηθεί, όπως κατ’ επανάληψη ζητούσε ο Δήμος, οι ζημιές θα ήταν πολύ λιγότερες. 

Επίσης, τα προβλήματα θα ήταν πολύ σοβαρότερα εάν ο Δήμος Λευκωσίας δεν είχε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια αντιπλημμυρικά έργα αξίας πέραν των 25 εκατομμυρίων ευρώ σε γειτονιές της πόλης. 

Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και απόψε, καλούμε όλους τους δημότες μας να συνδράμουν τις προσπάθειες του Δήμου, μεριμνώντας για τον καθαρισμό των στομίων των οχετών που βρίσκονται έξω από τα υποστατικά τους, ή καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο 97877154 για αναφορά οποιωνδήποτε προβλημάτων.

Home