Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ένα αξιολάτρευτο γαϊδουράκι που νομίζει πως είναι σκύλος (βίντεο)

Offsite Team -
18.01.2022 - 08:23

Ένα αξιολάτρευτο γαϊδουράκι που νομίζει πως είναι σκύλος (βίντεο)

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Tiny Tim είναι ένα μικρό γαϊδουράκι με έντονη προσωπικότητα, που μεγαλώνει σαν σκύλος

Ο Tiny Tim θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αγαπημένος ήρωας παιδικού μυθιστορήματος. Από τη στιγμή που γεννήθηκε, δεν ήταν αρκετά υγιής. Ήταν μικροσκοπικός και είχε σοβαρά ηπατικά προβλήματα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αν και αρχικά οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα ζήσει πολύ, το γαϊδουράκι άρχισε να βελτιώνεται. Κάθε μέρα γινόταν πιο υγιής, και όταν τελικά έγινε καλά υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στο Οντάριο που τον δέχτηκε με μεγάλη στοργή.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Του έδωσαν το όνομα Tiny Tim. Αλλά ο Tiny Tim είναι ένα γαϊδουράκι που ζει στο σπίτι μαζί τους και συμπεριφέρεται σαν να είναι σκύλος. Του αρέσει να τρέχει γύρω από το σπίτι, κουνάει την ουρά του και ακούει εντολές, απολαμβάνει να παίζει με μαξιλάρια και κάνει την τουαλέτα του μαζί με τα άλλα σκυλάκια. Και βέβαια είναι αξιολάτρευτος.

lifo.gr

Μόνο το 2% μπορεί να βρει τη λύση σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση

Offsite Team -
30.06.2022 - 22:04

Μόνο το 2% μπορεί να βρει τη λύση σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση

Μια εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης ενός Ουκρανού καλλιτέχνη έχει προκαλέσει σύγχυση στο διαδίκτυο

Μια εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης έχει μπερδέψει τόσο πολύ τους ανθρώπους που μόνο το 2% του πληθυσμού μπορεί να βρει τη λύση.

Την εικόνα μοιράστηκε ο Ουκρανός καλλιτέχνης Ολέγκ Σούπλιακ, ο οποίος δημιουργεί έργα οπτικής ψευδαίσθησης. Το συγκεκριμένο σχέδιο που έχει βάλει δύσκολα στον κόσμο, περιλαμβάνει τέσσερις γυναίκες, αλλά δεν είναι εύκολο να τις βρεις. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να εντοπιστούν όλες.

Στην εικόνα είναι εμφανής μια γυναίκα με μακριά και πυκνά μαλλιά, αλλά στην πραγματικότητα κρύβονται άλλες τρεις. Ο Όλεγκ αποκαλεί το έργο τέχνης ένα κομμάτι συμβολικής σύνθεσης στο σουρεαλιστικό στυλ.

Η λύση

  • Η μία γυναίκα είναι δίπλα στο μάγουλο της γυναίκας που είναι εμφανής.
  • Η δεύτερη είναι είναι κολλημένη πάνω στο δεξί μπράτσο της κεντρικής γυναίκας της φωτογραφίας
  • Η τρίτη που είναι και η πιο δύσκολη να εντοπιστεί είναι στο στομάχι της κεντρικής γυναίκας

Μια οπτική παραίσθηση είναι «η αντίληψη ενός εξωτερικού οπτικού ερεθίσματος όπου δεν υπάρχει». Ένα ξεχωριστό αλλά σχετικό φαινόμενο είναι μια οπτική ψευδαίσθηση, η οποία είναι μια παραμόρφωση ενός πραγματικού εξωτερικού ερεθίσματος.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις ταξινομούνται ως απλές ή σύνθετες:

  • Οι απλές οπτικές ψευδαισθήσεις αναφέρονται επίσης ως μη σχηματισμένες οπτικές ψευδαισθήσεις και στοιχειώδεις οπτικές ψευδαισθήσεις. Αυτοί οι όροι αναφέρονται σε φώτα, χρώματα, γεωμετρικά σχήματα και μη διακτιτλα αντικείμενα. Αυτά μπορούν να υποδιαιρεθούν περαιτέρω σε φωσφαίνια τα οποία είναι χωρίς δομή, και φωτοψίες οποίες είναι με γεωμετρικές δομές.
  • Οι σύνθετες οπτικές ψευδαισθήσεις αναφέρονται επίσης ως σχηματισμένες οπτικές ψευδαισθήσεις. Είναι καθαρές, ρεαλιστικές εικόνες ή σκηνές όπως άνθρωποι, ζώα, αντικείμενα, μέρη κ.λπ.

Πηγή: gazzetta.gr

Home