Φάλαινα παραλίγο να καταπιεί ολόκληρο σκάφος (Βίντεο)

Φάλαινα παραλίγο να καταπιεί ολόκληρο σκάφος (Βίντεο)

Το απίστευτο άλμα μιας φάλαινας

Ανά διαστήματα, η φύση μας δείχνει την μεγαλοπρέπειά της για να μας υπενθυμίσει πόσο μικροί είμαστε στην πραγματικότητα. Κι αυτό το viral βίντεο με μια πελώρια φάλαινα, το αποδεικνύει για άλλη μία φορά.

Μία από τις περιπτώσεις αυτές, καταγράφηκε στα ύδατα της Καλιφόρνιας στον κόλπο Μοντερέι, που φιλοξενεί πολλά είδη θαλάσσιων θηλαστικών και αποτελεί το μεταναστευτικό μονοπάτι των γκρίζων φαλαινών, καθιστώντας το ένα δημοφιλές σημείο παρακολούθησής τους.

1

Στο viral βίντεο, που έχει 630.000 προβολές μέσα σε δύο ημέρες, φαίνεται μια φάλαινα να πηδά από την θάλασσα πίσω από το καϊκι «Baja Sueno» ενός ανυποψίαστου ψαρά. «Η φάλαινα είναι τεράστια! Αν ήμουν ο ψαράς, θα χρειαζόμουν σίγουρα καινούρια εσώρουχα» δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο φωτογράφος που κατέγραψε την απίστευτη στιγμή.

 

Ο φωτογράφος Ντάγκλας Κραφτ, τράβηξε τις εικόνες από ένα άλλο σκάφος υπό μια ανοδική γωνία, που έκανε την φάλαινα να δείχνει ακόμη μεγαλύτερη. Βέβαια, είχε και την βοήθεια της παρατηρήτριας φαλαινών Κέιτ Κάμινγκς, που κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο το πελώριο άλμα της φάλαινας. Όπως αποκάλυψε: «Ήταν διασκεδαστικό. Η φάλαινα είχε ήδη πλησιάσει πολλές φορές τον ψαρά. Αλλά μερικές φορές όταν οι φάλαινες βγαίνουν στην επιφάνεια κατευθύνονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση όταν είναι κάτω από το νερό για το επόμενο άλμα τους. Σκέφτηκα ότι η επόμενη φορά που θα έβγαινε στην επιφάνεια, θα ήταν πολύ κοντά στον ψαρά. Αν και δεν περίμενα να βγει τόσο τέλεια η προοπτική του βίντεο».

3

Το μέγεθος των συγκεκριμένων φαλαινών κυμαίνεται από 12 έως τα 16 μέτρα και είναι ένα είδος που λατρεύει τα άλματα έξω από το νερό, καθιστώντας το πολύ δημοφιλές για τους παρατηρητές φαλαινών. 

Home