Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αν λύσεις αυτόν τον γρίφο, είσαι από τα πιο δημιουργικά μυαλά

Offsite Team -
05.08.2022 - 16:00

Αν λύσεις αυτόν τον γρίφο, είσαι από τα πιο δημιουργικά μυαλά

Πώς προφέρεις τη λέξη "ghoti"; Οι χρήστες του TikTok έχουν κολλήσει με αυτόν τον λεκτικό γρίφο

Αν ψάχνεις ήδη την απάντηση, είναι πιο δύσκολη από ό, τι πιστεύεις. Γιατί; Ακριβώς επειδή δεν πρόκειται απλά για έναν λεκτικό γρίφο, είναι παράλληλα και οπτική ψευδαίσθηση.

Οι χρήστες του TikTok «έχουν σπάσει» το κεφάλι τους για να λύσουν το αίνιγμα του πώς προφέρεται σωστά η λέξη "ghoti" που δεν είναι καν κοντά στην προφορά των λέξεων "goaty" και "gotty".

H προφορά της παραπάνω λέξης είναι για την ακρίβεια ένα δημιουργικό respelling μιας πολύ συνηθισμένης λέξης. Είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε κι εσείς;

@blsenglish A pronunciation puzzle! 😁 #bls #learnenglish #studyenglish #english #englishlanguage #englishlesson #englishlanguagelearning #studyontiktok #ielts #efl #elt #puzzle #fyp #foryou ♬ original sound - BLSEnglish

Η λέξη "ghoti" είναι ένα γραμματικά ολόσωστο spelling της λέξης fish! Σας μπερδέψαμε; Η απόδειξη γι' αυτό βρίσκεται στους φθόγγους. Το "gh" προφέρεσαι σαν "f" όπως ακριβώς στη λέξη "enough", το "ο" σαν "i" όπως στη λέξη "women" και το "ti" σαν "sh" όπως στη λέξη "nation". Στο TikTok, έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 13.4 εκατομμύρια προσεγγίσεις μέχρι τη λύση του γρίφου που είναι αρκετά παράξενος και δεν σε αφήνει να παραιτηθείς από την προσπάθεια εξαιτίας της μεγάλης πρόκλησης που θέτει στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Home