Ο νέος πρωταθλητής στο σκάκι είναι 8 ετών και άστεγος

Ο λόγος για τον Τanitoluwa Adewumi ή αλλιώς Tani

Έμαθε να παίζει σκάκι μέσα σε μόλις έναν χρόνο. Είναι 8 ετών, άστεγος και η σκακιστική λέσχη τον δέχθηκε  - χωρίς χρήματα – χάρη στο ταλέντο του.

Ο λόγος για τον Τanitoluwa Adewumi ή αλλιώς Tani, ο οποίος μετανάστευσε από τη Νιγηρία στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά του το 2017 και διαμένει σε ένα καταφύγιο αστέγων.

Στο νέο του σχολείο και τη νέα χώρα του ο μικρός έπαιξε για πρώτη φορά σκάκι και κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο με την πρώτη του προσπάθεια! Διαγωνίστηκε στην κατηγορία του καταφέρνοντας να νικήσει 73 παιδιά, πολλά από τα οποία ασχολούνται εντατικά με το σκάκι, παρακολουθώντας μέχρι και ιδιαίτερα μαθήματα, και να κερδίσει την τρίτη θέση.

Η βαθμολογία του ήταν 1.587, δηλαδή περίπου το μισό από αυτήν που έχει καταφέρει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Η ιστορία και τα όνειρα του Tani

1

Οι Adewumi είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και αναγκάστηκαν να αφήσουν τη χώρα τους φοβούμενοι ότι λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, θα γίνουν στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Boko Ηaram.

Μέχρι και πριν τη νίκη του 8χρονου, ζούσαν σε ένα  κέντρο αστέγων στη Νέα Υόρκη.

Τώρα ο μικρός ταλαντούχος Tani ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή των ΗΠΑ τον ερχόμενο Μάιο.

Όνειρό του είναι να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής κόσμου στο σκάκι και να χαρίσει στην οικογένειά του μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

2

Τα θετικά στοιχεία για το μέλλον

Η οικογένεια Adewumi, μετά από τις δωρεές που δέχθηκε, μπόρεσε και νοίκιασε το δικό της σπίτι. Το αν θα παραμείνουν ή όχι στην χώρα θα αποφασιστεί από τις Αρχές τον ερχόμενο Αύγουστο. Όσο για τον μικρό Tani ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή των ΗΠΑ τον ερχόμενο Μάιο!

Μετά την επιτυχία του Tani η ιστορία του έγινε γνωστή και πολλοί ήταν εκείνοι που ευαισθητοποιήθηκαν ώστε εκείνος και η οικογένειά του να φύγουν από το άσυλο και να μετακομίσουν σε δικό τους σπίτι.

3

Ανάμεσά τους και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί μαζί του!

Απολαύστε τον στο παρακάτω video

20