Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόσες λωρίδες έχει ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο;

Offsite Team -
16.08.2022 - 13:41

Πόσες λωρίδες έχει ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο;

Δείτε φωτογραφίες

Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των οδηγών που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση στους δρόμους τότε ο τρόπος με τον οποίο οι Τεξανοί επιχειρούν να λύσουν το δικό τους κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει τη δική του αξία.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Μπορεί, λοιπόν, το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε μήκος αυτοκινητοδρόμου στον πλανήτη να παραμένει στα χέρια του Pan American Highway, μετρώντας σχεδόν 48.000 χιλιόμετρα μήκος ασφάλτου και συνδέοντας 20 πολιτείες, ωστόσο, με τις 26 λωρίδες ανά κατεύθυνση, ο I-10 διεκδικεί τον τίτλο του αυτοκινητοδρόμου με το μεγαλύτερο πλάτος.

1

Γνωστός και ως Katy Freeway, o Intrastate 10 του Texas ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1960 και ο αρχικός του σχεδιασμός περιελάμβανε τη δημιουργία έξι έως οκτώ λωρίδων ανά κατεύθυνση.

Η αύξηση της κυκλοφορίας που σημειώθηκε τις επόμενες δεκαετίας οδήγησης τις αρχές της πολιτείας του Τέξας στην απόφαση να επεκτείνουν το πλάτος του αυτοκινητοδρόμου στις 16 λωρίδες, ενώ η απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών επέτρεψε στη συνέχεια την περαιτέρω αύξηση του πλάτους και του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας.

2

Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο ο I-10 να μετρά έως και 26 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, επίδοση ρεκόρ που μέχρι σήμερα δεν έχει καταρριφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό μήκος του I-10 δεν υπερβαίνει τα 4.000 χιλιόμετρα, συνδέοντας συνολικά οκτώ πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πηγή: carandmotor.gr

Home