Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θες δουλειά; Η CIA κάνει προσλήψεις/Ψάχνει για νέους κατασκόπους

Offsite Team -
24.06.2020

Θες δουλειά; Η CIA κάνει προσλήψεις/Ψάχνει για νέους κατασκόπους

Thumbnail
VIDEO: Η CIA στρέφεται για πρώτη φορά σε διαδικτυακές υπηρεσίες για την πρόσληψη κατασκόπων ηλικίας 18 έως 35 ετών

«Χρειάζεται μόνο ένα νέο κομμάτι «ξένης νοημοσύνης» και όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή», λέει ένας αξιωματικός της CIA σε μια τάξη γεμάτη από εν δυνάμει νέους κατασκόπους σε ένα πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε η CIA, τη Δευτέρα.  

«Ξεκινήστε μια καριέρα στη CIA και κάντε περισσότερα για τη χώρα σας από ό, τι ονειρευτήκατε ποτέ», λέει ο πράκτορας στο τρέιλερ που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Χόλιγουντ.  

Η διαδικτυακή εκστρατεία προσλήψεων σχεδιάστηκε πριν από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Νικόλ ντε Χάι. Το πρακτορείο έχει συνήθως αναζητήσει μελλοντικούς κατασκόπους στοχεύοντας φοιτητές μέσω «παραδοσιακών» μεθόδων όπως εργασίες, πτυχιακές σπουδές κλπ.  

Το πρακτορείο ανέφερε σε δήλωσή του ότι έχει έτοιμα ανάλογα τρέιλερ σε εκδόσεις των 90, 60 και 15 δευτερολέπτων για να μπορούν να παίζουν σε εθνικό επίπεδο σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ειδήσεων και προγράμματα ροής. 

Η σκέψη πάνω σε αυτό είναι ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% των νοικοκυριών των ΗΠΑ εγγράφονται σε τουλάχιστον ένα από τα Hulu, Netflix και Amazon Prime, σύμφωνα με την Leichtman Research Group.  

«Για να αποκτήσουμε το κορυφαίο ταλέντο, δεν μπορούμε απλώς να βασιστούμε στις παραδοσιακές μεθόδους πρόσληψης», δήλωσε η Ντε Χάι.  

Σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο του Auburn πέρυσι, η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ δήλωσε ότι είχε το καλύτερο έτος πρόσληψης νέων πρακτόρων της τελευταίας δεκαετίας και ήθελε να κάνει τη CIA «εργοδότη επιλογής για όλους τους Αμερικανούς».

Ενώ στόχος είναι το κοινό ηλικίας 18-35, δεν αποκλείονται και άλλες ηλικίες, δήλωσε.   Μερικοί από τους πιο διάσημους ξένους συμμάχους της CIA, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών πρακτορείων κατασκοπείας MI5 και MI6, έχουν προσλάβει ιστορικά αξιωματικούς μέσω κοινωνικών συνδέσεων, αν και πιο πρόσφατα έχουν επίσης στραφεί σε διαδικτυακές προσλήψεις.  

Με πληροφορίες του Reuters / lifo.gr

Home