Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Του έκαναν πάρτι έκπληξη και τους πήγε στα δικαστήρια

Offsite Team -
29.04.2022

Του έκαναν πάρτι έκπληξη και τους πήγε στα δικαστήρια

Η αποζημίωση των 450.000 δολ.

Αποζημίωση ύψους 450.000 δολαρίων πρόκειται να λάβει ένας υπάλληλος από το Κεντάκι, καθώς η εταιρεία στην οποία εργαζόταν, του διοργάνωσε πάρτι – έκπληξη για τα γενέθλιά του, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ότι θα του προκαλούσε στρες και άγχος.

Ο ενάγων, Κέβιν Μπέρλινγκ, ισχυρίζεται ότι το ανεπιθύμητο πάρτι γενεθλίων το οποίο διοργανώθηκε το 2019 στην εταιρεία Gravity Diagnostics στην οποία εργαζόταν, του προκάλεσε μια σειρά από κρίσεις πανικού. Παράλληλα, ο δικηγόρος του, Τόνι Μπούτσερ, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε διακρίσεις σε βάρος του λόγω αναπηρίας.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, ο Μπέρλινγκ – ο οποίος πάσχει από αγχώδεις διαταραχές – είχε ζητήσει από τον διευθυντή του, η εταιρεία στην οποία εργαζόταν να μην διοργανώσει πάρτι για τα γενέθλιά του, όπως συνήθιζε να κάνει σε όλους τους υπαλλήλους. Ο λόγος ήταν ότι πιθανότατα θα του προκαλούσε κρίση πανικού «ανασύροντας κακές μνήμες από την παιδική του ηλικία».

Παρά το αίτημα του ωστόσο, η εταιρεία διοργάνωσε τελικά, το πάρτι – έκπληξη για τα γενέθλιά του τον Αύγουστο του 2019. Ο Μπέρλινγκ έπαθε πράγματι, κρίση πανικού και έφυγε άρον άρον από το πάρτι βρίσκοντας καταφύγιο στο αυτοκίνητό του.

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Μπέρλινγκ, οι συνάδελφοί του, τον κατηγόρησαν για αυτή την «ανάρμοστη συμπεριφορά» χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα, «μικρό κορίτσι». Η τεταμένη συνάντηση τού προκάλεσε μια δεύτερη κρίση πανικού, εξαιτίας της οποίας η εταιρεία αποφάσισε να του δώσει άδεια δύο ημερών. Στις 11 Αυγούστου, η Gravity Diagnostics τον απέλυσε, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Από την πλευρά του ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις σε βάρος του λόγω αναπηρίας και τον απέλυσε άδικα. «Οι υπάλληλοί μου ήταν τα θύματα σε αυτή την υπόθεση, όχι ο ενάγων», δηλώνει ο διευθυντής της εταιρείας προσθέτοντας ότι η Gravity Diagnostics αμφισβητεί την ετυμηγορία και πρόκειται να ασκήσει έφεση. Η εταιρεία εμμένει ότι η απόφασή της να απολύσει τον Μπέρλινγκ ήταν σωστή καθώς, εκείνος παραβίασε την «πολιτική για τη βία στο χώρο εργασίας».

Ο δικηγόρος του Μπέρλινγκ, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη» ότι ο πελάτης του «αποτελεί απειλή για οποιονδήποτε στη Gravity». «Παθαίνει κρίσεις πανικού. Αυτό είναι όλο. Το να υποθέσουμε ότι τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας είναι επικίνδυνα χωρίς καμία ένδειξη βίαιης συμπεριφοράς αποτελεί διάκριση» αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το BBC.

newmoney.gr

Home