Ξεγύμνωσαν τα στήθη τους σε παραλία για flashmob διαμαρτυρίας-Vid

Ξεγύμνωσαν τα στήθη τους σε παραλία για flashmob διαμαρτυρίας-Vid

Το κίνημα #FreeΤheNipple «ξαναχτυπά»

Ένα διαφορετικό, και αρκετά τολμηρό flashmob, διοργάνωσαν τον περασμένο μήνα δύο νεαρές Φινλανδές, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι το τόπλες μπάνιο στις παραλίες της χώρας τους αντιμετωπίζεται αρνητικά από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας. 

Με αφορμή ένα παλαιότερο περιστατικό, κατά το οποίο μια γυναίκα που έκανε μπάνιο γυμνόστηθη δέχτηκε συστάσεις από αστυνομικούς για να φορέσει το μαγιό της, η 30χρονη Säde Vallarén και η 28χρονη Sandra Marins θέλησαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την «ποινικοποίηση» του γυναικείου στήθους. 

Οι δύο Φινλανδές, που υποστηρίζουν με θέρμη το κίνημα Free the Nipple, αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα flashmob σε μια παραλία του Ελσίνκι. 

Στη σχετική σελίδα του Facebook που δημιουργήθηκε ειδικά για το event, οι διοργανώτριες ζήτησαν από τους άνδρες και τις γυναίκες που ήθελαν να συμμετέχουν να βγάλουν μια συγκεκριμένη ώρα το πάνω μέρος του μαγιό και να βαδίσουν χέρι-χέρι στη θάλασσα. 

Έτσι θα έστελναν ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο για την... ισότητα της γυναικείας και της ανδρικής ρώγας, και το δικαίωμά τους να εμφανίζονται δημόσια με την ίδια συχνότητα και ελευθερία!

Σύμφωνα με την Daily Mail, η διαμαρτυρία έλαβε χώρα κανονικά στις 8 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περίπου 50 γυναικών. 

Αν και όλα πήγαν καλά, οι διοργανώτριες ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι πολλοί παρευρισκόμενοι άρχισαν να τραβάνε με το κινητό τους το τολμηρό flashmob, κάτι που οι ίδιες θεώρησαν «αρκετά αγενές».

Ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν να διοργανώνουν event ανάλογου ύφους, ώσπου ο κόσμος να εξοικειωθεί με το θέαμα της γυναικείας ρώγας και πάψει να σοκάρεται.

 
Home