Υπουργικό: 10 εκατομμύρια για ασφάλεια στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπουργικό: 10 εκατομμύρια για ασφάλεια στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

xampiaouris
Με κάρτες εισόδου στα σχολεία.

Εγκρίθηκαν και επίσημα από το Υπουργικό Συμβούλιο τα μέτρα ασφάλειας και υγείας που αποφάσισαν η Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε κοινή σύσκεψη με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργού Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε πως το κόστος των μέτρων ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη απόφαση αφορά την έκδοση κάρτας εισόδου και εξόδου από τα σχολεία, κάτοχοι της οποία θα είναι εξουσιοδοτημένα άτομα, τα οποία θα μπορούν να λαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Η κάρτα θα εκδίδεται από τα σχολεία, ενώ σύντομα θα αποσταλούν οδηγίες με σχετική εγκύκλιο για την χρήση της κάρτας.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την επιδιόρθωση των περιφράξεων και τοποθέτηση θυροτηλέφωνων στις σχολικές μονάδες για ελεγχόμενη είσοδο στα σχολεία.

Η τρίτη απόφαση αφορά την περιφρούρηση των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων μεταξύ των ωρών 7 - 8 το πρωί, με αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη, τα μέτρα θα αρχίσουν άμεσα σε συνεργασία με τις σχολικές εφορείες, και θα παρουσιαστούν αναλυτικά σύντομα σε δημοσιογραφική διάσκεψη.  

Home