Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ρ. Σούπερμαν: Στην άνιση εκπροσώπηση γυναικών σε λήψεις αποφάσεων

Offsite Team -
07.12.2022 - 18:48

Ρ. Σούπερμαν: Στην άνιση εκπροσώπηση γυναικών σε λήψεις αποφάσεων

Στην άνιση εκπροσώπηση γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και τις συνέπειες της κατοχής, εστίασε η Ρίτα Σούπερμαν

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στην άνιση εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και ως Αντιπρόσωπος Κερυνειωτών στο Κοινοβούλιο στις συνέπειες της τουρκικής κατοχής, επαναφέροντας το «Δεν Ξεχνώ» πρόσθεσε δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Η κ. Σούπερμαν καταγράφοντας την άνιση εκπροσώπηση των γυναικών στην παρούσα Κυβέρνηση σημείωσε την εκλογή γυναίκας στη Προεδρία της Βουλής σημαντικό βήμα στην πορεία για εξάλειψη των ανισοτήτων. Αναφέρθηκε σε νομοθετικές ρυθμίσεις για ποσοστώσεις που εισήγαγαν ευρωπαϊκά κράτη και τις οικονομικές επιβαρύνσεις προς κόμματα που δεν εφαρμόζουν τις ποσοστώσεις και απαντώντας στο επιχείρημα ότι πρέπει να επιλέγονται οι αξιότερες γυναίκες, είπε πως δεν ευσταθεί επειδή η πράξη έδειξε πως δεν κατέχονται όλες οι θέσεις και αξιώματα από τους αξιότερους άνδρες.

Η κ. Σούπερμαν αφού ανέφερε πως ως Βουλευτής Κερύνειας, φρονεί πως η φωνή των Κερυνειωτών πρέπει να ακούγεται στο κοινοβούλιο, είπε πως η κατοχή δεν αφορά μόνο τους εκτοπισμένους αλλά αφορά όλους τους Κυπρίους ανεξαρτήτως καταγωγής, καθώς τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στη γραμμή αντιπαράταξης με τον κίνδυνο να επικρέμεται στις ελεύθερες περιοχές.  Παρατήρησε την ευκολία με την οποία κάποιοι διέρχονται τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός για αγορές παραγνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύουν τα κατοχικά στρατεύματα και την κατοχή και συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση προσπάθησε να ενισχύσει τους πρόσφυγες με τις δαπάνες που προβλέπονται για το 2023 και 2024 .

ΚΥΠΕ

Home