Καταιγίδες και βαριά χαλαζόπτωση στην Επ. Λευκωσίας (Vid)

Μουντός Ο Καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες στα μέσα της εβδομάδας
Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται αυτή την ώρα στην Επαρχία Λευκωσίας.

Έντονη βροχόπτωση και βαριά χαλαζόπτωση παρατηρείται αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό αφού λόγω βαριάς χαλαζόπτωσης οι δρόμοι Προδρόμου - Πεδουλά, Προδρόμου - Κακοπετριάς και Πεδουλά - Καλοπαναγιώτη, είναι ολισθηροί.

Έντονη βροχόπτωση παρατηρείται και στην περιοχή Περιστερώνας - Ακακίου, όπως επίσης και σε κεντρικές περιοχές της Λευκωσίας/

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση επηρεάζουν μεταξύ άλλων και το χωριό Καλοπαναγιώτης.

Ισχυρές καταιγίδες επηρεάζουν και την επαρχία Αμμοχώστου ενώ στην πόλη της Πάφου ο καιρός είναι ηλιόλουστος.

Να υπενθυμίσουμε πως η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.  

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες, θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα το τριήµερο, τα οποία είναι κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

 

 

10