Μετά την κάρτα φιλάθλου... έρχεται η κάρτα εισόδου στα σχολεία

Μετά την κάρτα φιλάθλου... έρχεται η κάρτα εισόδου στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας
Συνάντηση Χαμπιαούρη - Σχολικών Εφορειών

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης θα συγκαλέσει σύσκεψη με τις Σχολικές Εφορείες ώστε να συζητηθεί το θέμα υγείας και ασφάλειας στα σχολεία. Ήδη, ο Υπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο των Σχολικών Εφορειών Ντίνο Έλληνα και συζήτησαν το ενδεχόμενο εισαγωγης στα σχολεία της κάρτας εισόδου στα σχολεία γονέων και κηδεμόνων.

Με βάση το σκεπτικό του Υπουργού, οι γονείς και κηδεμόνες πρέπει να αποκτήσουν κάρτα ώστε να έχουν πρόσβαση στο σχολικό χώρο για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Ντίνος Έλληνας ανέφερε ότι το θέμα άπτεται δυο σημαντικών παραμέτρων όπως είναι το πρακτικό του εγχειρήματος, αλλά και το οικονομικό κόστος.

Ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι στη Λεμεσό υπάρχουν υψηλές περιφράξεις σε κάθε σχολείο και θυροτηλέφωνο. Ως εκ τούτου, όποιος θέλει κάποιον στο σχολείο πρέπει να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο. Ο κ. Έλληνας ρωτήθηκε εάν τα σχολεία εφαρμόζουν τις προδιαγραφές ασφάλειας ανέφερε ότι γίνονται συσκέψεις με σκοπό να εφαρμόζονται οι προδιαγραφές ασφάλειας.

 

Θέλουν να περιφράξουν τα σχολεία

Όσον αφορά στην προσβασιμότητα των σχολικών χώρων ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι η πρόσβαση στους σχολικούς χώρους μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου είναι άμεση αφού η περίφραξη δεν έχει καμμιά σχέση.

Την ίδια ώρα όμως ο Υπουργός είπε ότι η υψηλή περίφραξη στα σχολεία δεν είναι λύση αλλά κάθε περίπτωση του σχολείου είναι διαφορετική.

Home