«Παγώνουν» οι καταγγελίες ΠΟΕΔ κατά Χαμπιαούρη

«Παγώνουν» οι καταγγελίες ΠΟΕΔ κατά Χαμπιαούρη

«Παγώνει» η καταγγελία των εκπαιδευτικών (σ.σ. της ΠΟΕΔ) κατά του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη. Οι εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα οδήγησαν το νομικό  σύμβουλο των δασκάλων  σε συνεννόηση μαζί τους ώστε να τρενάρουν τις εξελίξεις.

Οι εκπαιδευτικοί ποντάρουν  στην απόφαση της 4ης Σεπτεμβρίου 2018, όπου η Κυβέρνηση επιτρέπει - απαλλάσσοντας τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα των εκπαιδευτικών οργανώσεων από τις σχολικές δραστηριότητες ώστε να ασχολείται με το συνδικαλισμό.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ Φίλιο Φυλακτού, «εάν η απόφαση δεν υλοποιηθεί (σ.σ. Αυτό γίνεται με την δημοσιοποίηση στην Εφημερίδα της Κυβερνησεως) τότε ο νομικός μας σύμβουλος θα προχωρήσει τις διαδικασίες για καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο».

Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας ότι οι καταγγελίες δεν προχώρησαν για αποστολή του φακέλου στη Νομική Υπηρεσία. 

Σημειώνεται ότι  ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό την απόφαση της Κυβέρνησης, ημερομηνίας 4 Ιουλίου να απαγορεύσει το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι στους εκπαιδευτικούς. Η ίδια καταγγελία έγινε από άλλα μέλη της ΠΟΕΔ σε Αστυνομικούς Σταθμούς στη Λευκωσία.

 

10