Πως και πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία

Πως και πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία

sxolia
Σημαντικές λεπτομέρειες για το πως και πότε θα εφορμοστούν τα νέα μέτρα στα σχολεία

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ‘’Μέρα Μεσημέρι’’ μίλησε ο Πρόεδρος Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας. Αναφέρθηκε ουσιαστικά στα μέτρα που πάρθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για την ασφάλεια στα σχολεία.

Θυμίζουμε ότι αποφασίστηκε: 

1.    Η τοποθέτηση φυλάκων στα σχολεία προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης από τις 7 μέχρι τις 8 το πρωί

2.    Η τοποθέτηση ελεγχόμενης εισόδου με θυροτηλέφωνο σε όλα τα σχολεία

3.    Περίφραξη όλων των σχολείων. 4.    Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η έκδοση κάρτας εισόδου στο χώρο των σχολείων στα άτομα τα οποία παραλαμβάνουν τους μαθητές από τα σχολεία.

Ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα 3-4 μηνών για να υλοποιηθούν τα μέτρα. Αρχή θα γίνει με τις περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα. Ζητήθηκε ήδη από όλες τις εφορείες να ενημερώσουν για τις ανάγκες τους σχετικά με περιφράξεις και θυροτηλέφωνα. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι περιφράξεις όπου είναι χαμηλές θα ανυψωθούν και δεν υπάρχουν θα τοποθετηθούν.  Όσον αφορά τα θυροτηλέφωνα θα τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία και ο έλεγχος θα γίνεται από την γραμματεία του σχολείου.

Όσον αφορά την κάρτα εισόδου θα δοθεί σε όλους τους γονείς και παππούδες ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο είναι εξουσιοδοτημένο να μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο.

Σχετικά με την φύλαξη των εισόδων από τις 7 μέχρι τις 8 το πρωί, το μέτρο θα αρχίσει από την δημοτική και την προδημοτική. Θα λειτουργεί μόνο μία κεντρική είσοδος το πρωί για να μπορεί ο φρουρός να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος μπαίνει στο σχολείο. 

Άλλο μέτρο ανέφερε ο κ. Έλληνας είναι η ενημέρωση των παιδιών από εκπαιδευτικούς για περιστατικά όπως αυτό της απαγωγής με σωστό τρόπο για να μην πανικοβληθούν. Να γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά. Επίσης να γίνεται πιο σωστή παιδονομία από τους εκπαιδευτικούς.

Θα εγκριθεί ένα έκτακτο μεγάλο κονδύλι αρκετών εκατομμυρίων. Το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια. 

 

Home