Στέλνουν εγκύκλιο για την πυρασφάλεια των σχολείων

Στέλνουν εγκύκλιο για την πυρασφάλεια των σχολείων

Ελέγχους πυρασφάλειας για τα σχολεία θέλουν οι σχολικές εφορείες.
Η Πυροσβεστική ενεργεί όταν της ζητηθεί

Εγκύκλιος έχει αποσταλεί χθες από τις σχολικές εφορείες προς όλα τα σχολεία της Κύπρου ώστε να αποταθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ζητήσουν έλεγχο πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το όλο θέμα συζητείται πλέον μετά από τους κινδύνους που επισημάνθηκαν σε σχέση με το θέμα αυτό. 

Οι λειτουργοί ασφάλειας στα σχολεία επεσήμαναν στις εφορείες τους προβληματισμούς τους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν γι’αυτό ζητείται πλέον ο έλεγχος πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Σχολικών Εφορειών Ντίνο Έλληνα, ουδέποτε έγιναν έλεγχοι πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική στα σχολεία.

Ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι «το σημαντικό είναι ότι σε 6 μήνες πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και όχι να μείνουμε στα λόγια».

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει έλεγχος και στα 700 σχολεία της Κύπρου.

Μέχρι στιγμης πάντως, δεν σημειώθηκε κανένα δυσάρεστο περιστατικό με εκδήλωση πυρκαγιάς σε σχολείο, εκτός από βανδαλισμούς.

Τι λέει η Πυροσβεστική

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Χριστοφή κληθείς από την Offsite να σχολιάσει το θέμα ανέφερε ότι η Πυροσβεστική είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έρευνα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας των σχολείων όποτε της ζητηθεί, αφού από μόνη της δεν ενεργεί.

Home