Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κίτρινη προειδοποίηση για την Κυριακή του Πάσχα - Καταιγίδες και χαλάζι!

Offsite Team
- 04.05.2024

Κίτρινη προειδοποίηση για την Κυριακή του Πάσχα - Καταιγίδες και χαλάζι!

Σε ισχύ από τις 5:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι και τις 7:00 το βράδυ - Καλός ο καιρός τη Δευτέρα

Δεν είναι και πολύ καλά τα νέα για τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα αφού η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι. Η κίτρινη προειδοποίηση θα έχει ισχύ από τις 5:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι και τις 7:00 το βράδυ.

Όπως αναφέρεται, αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδες πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών την ώρα. 

Καλύτερα τα πράγματα τη Δευτέρα αφού ο καιρός θα είναι αίθριος. 

φ

Η πρόγνωση του καιρού

Το ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα που επηρεάζει την περιοχή εξασθενεί. Απόψε, σταδιακά αναμένεται ασταθής αέρια μάζα.

Απόψε Σάββατο, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά. Αργότερα θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες σε δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη και αρχικά τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα νότια, που το απόγευμα θα δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Την Τρίτη του Πάσχα και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.  

0
Home