Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σκέψεις για park & ride από Σαϊττά για Λεμεσό

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 17.04.2024

Σκέψεις για park & ride από Σαϊττά για Λεμεσό

Σύσκεψη για τις διαδικασίες έναρξης του Park & Ride στη Λεμεσό συγκαλεί ο Υπουργός Μεταφορών

Το park and ride άρεσε και επεκτείνεται. Αυτή τη στιγμή γίνονται σκέψεις για  τη δημιουργία σταθμού λεωφορείων στον Σαϊττά. Σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς του Υπουργείου Μεταφορών και του Αρχηγείου της Αστυνομίας  συζητήθηκε ο καθορισμός και η δημιουργία ενός σταθμού λεωφορείων στην ύπαιθρο, που θα γίνει σε πρώτη φάση στην περιοχή Σαϊττά.

Ψάχνουν χώρο

Πηγή του Υπουργείου Μεταφορών ανέφερε ότι «είμαστε στη διαδικασία για την επιλογή του χώρου. Τα τεμάχια που είδαμε θα τα επεξεργαστεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων που είναι ο αρμόδιος φορέας. Σημειώνεται ότι εντός της κοινότητας εντοπίστηκε και δεύτερο τεμάχιο το οποίο όμως δεν πληροί τις προϋποθέσεις αφού ο χώρος μετεπιβίβασης θα είναι μακριά από το δρόμο και θα απαιτείται δεύτερο λεωφορείο για να προσεγγιστεί ο χώρος.

 

Ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών Χαράλαμπος Χριστοφίνας μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι δόθηκε προτεραιότητα στην περιοχή της επαρχίας Λεμεσού, γιατί τα χωριά από εκείνη την πλευρά όντως είναι αποκλεισμένα, ενώ η περιοχή της Λευκωσίας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα», εξήγησε ο Επίτροπος.

«Θα δημιουργήσουμε ένα σταθμό λεωφορείων με συχνή διασύνδεση όλων των κοινοτήτων, που να περιλαμβάνουν και το περιφερειακό νοσοκομείο και άλλους τουριστικούς προορισμούς, γιατί στόχος είναι να αναπτύξουμε και το τουριστικό προϊόν και να έχει επισκεψιμότητα μέσω σύνδεσης και με τα αεροδρόμια και με το λιμάνι», πρόσθεσε.

Σύσκεψη για την εφαρμογή του park & ride στη Λεμεσό

Την ερχόμενη Τρίτη 23 Απριλίου 2024 όπως πληροφορείται η OffsiteNews ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης συγκάλεσε σύσκεψη για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για το πως προχωρούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του park & ride στη Λεμεσό. 

Ήδη εντοπίστηκαν τρεις Σταθμοί μετεπιβίβασης που θα χρησιμοποιούνται τόσο από την Εταιρεία Μεταφορών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) όσο και από τα υπεραστικά λεωφορεία. Οι Σταθμοί αυτοί είναι στην περιοχή Χαβούζας, στον Άγιο Τύχωνα και στο Mall Λεμεσού. Παράλληλα, υπάρχουν συζητήσεις για τον εντοπισμό και νέων σημείων για Σταθμούς μετεπιβίβασης.  Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι άρχισαν συζητήσεις με συγκεκριμένο Οργανισμό  για παραχώρηση του χώρου.

Σε κατοπινό στάδιο θα εφαρμοστεί και το Pame Express για εντός της Λεμεσού, όταν «κλειδώσουν» όλοι οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν σαν Σταθμοί Μετεπιβίβασης. Στόχος με την εφαρμογή του Park and Ride στη Λεμεσό είναι η χρήση των λεωφορείων από τους Λεμεσιανούς ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται στην πόλη με το κυκλοφοριακό. Η χρήση του λεωφορείου δεν θα είναι δωρεάν, αλλά το κόμιστρο θα ανέρχεται στο ποσό των 40 ευρώ για όσους θα χρησιμοποιούν το λεωφορείο πολλές φορές την ημέρα.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home