Κυπριακά Πολιτικά Βραβεία της Χρονιάς από την Offsite

Βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες λίστες για τα Όσκαρ 2019
Με αρκετή δόση χιούμορ αλλά και με αλήθειες.

Το 2018 μπορεί να μας άφησε πριν από λίγες μέρες, ωστόσο, τα έργα και τα αποτελέσματα κάποιων ξεχώρισαν ή "ξεχώρισαν" και θα μείνουν για πάντα εκεί για να τα θυμόμαστε. 

Εμείς καταγράψαμε κάποιες μορφές, πότε με χιούμορ και πότε με διάθεση σοβαρή και τους βραβεύουμε σήμερα εδώ: 

Βραβείο Influencer της χρονιάς- Αβέρωφ Νεοφύτου

O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τη χρονιά που μας πέρασε, απέδειξε ότι όχι μόνο θεωρεί σημαντικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τα έχει εντάξει για τα καλά στην καθημερινότητά του. Είναι άλλωστε ο πρώτος που έκανε πάρτι για άτομα που ασχολούνται με το Twitter.

Απαντά σχεδόν σε κάθε σχόλιο και ανοίγει συζητήσεις με όσους τον ακολουθούν. Πρόσφατα μάλιστα απέκτησε λογαριασμό και στο Instagram. Στιγμή της χρονιάς αυτή όταν ο Αβέρωφ έδωσε ένα smartphone στον Σταύρο Μαλά, στο πλαίσιο κλήρωσης τη βραδιά Twitter που διοργάνωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. 

Βραβείο επανεμφανιζόμενου πολιτικού - Σταύρος Μαλάς 

Αφού τον αναφέραμε, να του δώσουμε και το βραβείο του. Ο Σταύρος Μαλάς και σε αυτές τις Προεδρικές Εκλογές ήταν υποψήφιος Πρόεδρος. Η υποψηφιότητά του έχει γίνει πλέον κάτι σαν θεσμός και πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν την υποψηφιότητά του στις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Σχεδόν 1 εκ. ευρώ στοίχισε η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά (πίνακας)

Αστειευόμαστε φυσικά καθώς ο φίλτατος Σταύρος Μαλάς απέδειξε πως διαθέτει αίσθηση του χιούμορ. Αν πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή αποτίμηση, θα πρέπει να πούμε πως πρόκειται για ένα άνθρωπο με ήθος, ο οποίος με αξιοπρέπεια έδωσε τη δική του μάχη, αν και είχε απέναντί του το ακλόνητο φαβορί, Νίκο Αναστασιάδη.

Βραβείο Από Μηχανής Θεος - Βίκτωρας Παπαδόπουλος 

Βίκτωρας για γκάφα στις εξετάσεις: ‘’Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί σαμποτάζ’’

Ο Βίκτωρας, πήγε να μας την κάνει από το Προεδρικό, τελικά δεν άντεξε πάνω από έξι μήνες. Δεν ξέρουμε ποιος δεν άντεξε, αν είναι ο ίδιος ή αν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επανήλθε στο Προεδρικό και αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές, ειδικά σε σχέση με τη διαδικτυακή υπεράσπιση θέσεων και απόψεων. Σε σχέση με τις δηλώσεις του, αυτή τη φορά μένει λίγο στο παρασκήνιο ωστόσο πάντα εμφανίζεται ως Από Μηχανής Θεός του Προεδρικού και πλαισιώνει το δίδυμο Πρόδρομος - Κλέλια. 

Βραβείο Καλύτερου Outfit - Χάρης Γεωργιάδης 

Ο Υπουργός Οικονομικών, είναι με διαφορά το άτομο με τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές μέσα στο 2018.

o xaris kynhgos

Τον είδαμε ντυμένο σε στυλ βρετανού κυνηγού, αλλά και με σοφιστικέ στυλ να διαβάζει Θάτσερ. Αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να τον εντάξουν στα Βραβεία μας για φέτος.

Βραβείο Μνήμα Αγίου Νεοφύτου - Μόνο Αγάπη - Μάριος Καρογιάν

Άργησε αλλά έκανε την επανεμφάνιση του ο Μάριος Καρογιάν και η ΔΗΠΑ του. Το έψηνε εδώ και καιρό στο παρασκήνιο και τελικά το έκανε πράξη. Επανήλθε ο Μάριος.

karogian

Το βραβείο αυτό του ανήκει δικαιωματικά, καθώς ενώ γνωρίζει ότι θέλει να πει πολλά, όποτε μιλήσει είναι λες και όλα χωράνε και όλοι οι καλοί οι κακοί χωράνε. Χωράνε και οι εθνικιστές, χωράνε και οι επαναπροσεγγιστές. Χωράνε και οι αριστεροί και οι δεξιοί. Χωράει ακόμα και το ΔΗΚΟ. Προσπάθεια να συνενώσει το λέει. Μνήμα Αγίου Νεοφύτου το λέμε εμείς.

Βραβείο Καρογιάν - Νικόλας Παπαδόπουλος 

ΔΗΚΟ: Μεταρρύθμιση με γνώμονα την προστασία δανειοληπτών

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2018, Νικόλας Παπαδόπουλος, δικαιωματικά θα πάρει το βραβείο Μάριου Καρογιάν.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, απλά νιώσαμε ότι θα το εκτιμούσε, αν κάποιος αναγνώριζε την υπομονή που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα.

Βραβείο Υπεράσπισης Γενικού Ελεγκτή - Ειρήνη Χαραλαμπίδου 

Ειρήνη: Ζητά εξηγήσεις για απαλλαγή από κατάταξη πλοιοκτητών

Από τα βραβεία μας δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει απαρατήρητη. Αν θα μιλήσουμε με χιούμορ θα πρέπει να πούμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κατηγορήσει κάποιος τον Οδυσσέα και να μην βγει η Ειρήνη να τον υπερασπιστεί.

Αν μιλήσουμε σοβαρά θα πούμε απλά ότι είναι από τις παρουσίες που με έντονο ύφος και με πείσμα, κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο, με θετικό πρόσημο και με ουσιαστική συνεισφορά.

Βραβείο Υπουργός της Χρονιάς - Κώστας Χαμπιαούρης, Ιωνάς Νικολάου 

Το βραβείο αυτό θα το μοιραστούν οι δυο πιο πολυσυζητημένοι φέτος υπουργοί του Αναστασιάδη. Και οι δυο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο με αρνητικό πρόσημο και έχουν ακούσει κάθε βρισιά από πολίτες για όσα έκαναν ή δεν έκαναν.

Είναι σαφές ότι το βραβείο έχει μεγάλη δόση χιούμορ και ειρωνία καθώς κανένας από τους δυο δεν φαίνεται να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πολιτών.

Βραβείο θετικής συνεισφοράς - Βασιλική Αναστασιάδου, Ζέτα Αιμιλιανίδου

Υπ. Μεταφορών: Στόχος να καταστεί η Κύπρος κόμβος αεροπλοΐας

Αν πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά και να δώσουμε το βραβείο αυτό σε σχέση με του υπουργούς της χρονιάς, τότε αυτό πάει στην Βασιλική Αναστασιάδου και την Ζέτα Αιμιλιανίδου. Οι γυναίκες της παρέας του Υπουργικού βάζουν γυαλιά στους άντρες με τη συνεισφορά τους, καθώς έδειξαν σε κρίσιμα ζητήματα ότι διατηρούν θετικό πρόσημο.

Από βδομάδας καθορίζει η Ζέτα το έξτρα ποσό χαμηλοσυνταξιούχων

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου θα πρέπει να φροντίσει να αλλάξουν εντελώς τα πράγματα στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, για να καθαρίσει εντελώς με θετικό πρόσημο τη συνεισφορά της.

Βραβείο Βουλευτής της χρονιάς - Χαράλαμπος Θεοπέμπτου 

βουλευτής οικολόγων

Αυτό το βραβείο είναι απόλυτα σοβαρό και χωρίς ίχνος χιούμορ. Ο φίλτατος κύριος Θεοπέμπτου, αποδεικνύει καθημερινά ότι όχι μόνο είναι ένας σοβαρός πολιτικός άνθρωπος αλλά και πολύ τεκμηριωμένος στις θέσεις που στηρίζει. Πολύ σωστός στην επαφή του με τους δημοσιογράφους. Πολύ σωστός με τους συναδέλφους του. Πολύ ουσιαστικός σε σχέση με τις καταθέσεις τροπολογιών ή προτάσεων νόμου καθώς ότι έχει κάνει είναι στοχευμένο.

Θετικές μορφές της Χρονιάς - Αναστασία Παπαδοπούλου, Λουκάς Φουρλάς

Αφού αποφασίσαμε να μιλήσουμε σοβαρά τότε θα πρέπει να πούμε ένα τεράστιο μπράβο για τη δράση και τη συνεισφορά τους στην Κοινωνία των Πολιτών, τόσο στην αγαπητή Αναστασία Παπαδοπούλου, όσο και σε έναν άνθρωπο που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, τον Λουκά Φουρλά. Όλη η Κύπρος μπορεί να καταλάβει το γιατί, και επειδή γνωρίζουμε ότι δεν τους αρέσει να μιλάμε πολύ για όσα προσφέρουν, δεν θα το πράξουμε. Εμείς θα τους ευχηθούμε να συνεχίσουν έτσι.

Βραβείο Αντίστασης - Θεόδωρος Πυρίλλης, Γιάννης Καρούσος 

Σε απ’ευθείας μετάδοση η πρώτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας

Πίσω όμως τώρα στα δικά μας. Η ελεύθερη Αμμόχωστος κάνει την αντεπίθεσή της. Τόλμησε ο Νίκαρος να μην βάλει Υφυπουργό Τουρισμό από την Επαρχία της Αμμοχώστου και αυτό δεν θα το άφηναν να περάσει έτσι οι δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Εκτός από αυτό όμως ο Πετρίδης θέλει να ενώσει δήμους στην περιοχή και αυτό είναι κάτι που δεν βολεύει κανένα από τους δυο καθώς είναι οι δυνατοί δήμοι οικονομικά στην περιοχή.

Δήμαρχος Παραλιμνίου ο Θεόδωρος Πυρίλλης

Έστησαν λοιπόν αντίσταση, με δηλώσεις και αποφάσεις. Ο Πυρίλλης μάλιστα ανακοίνωσε ότι φεύγει από τον ΔΗΣΥ καθώς δεν μπορεί να συμμετέχει.

Βραβείο "Τομ και Τζέρι" - Άντρος Κυπριανού, Νίκος Αναστασιάδης

anastasiadis antros

Αφήσαμε για το τέλος χωρίς ιδιαίτερο σχολιασμό το βραβείο για τον Γ.Γ. ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ιστορία θα δείξει αν τα όσα υποστηρίζει ο Άντρος Κυπριανού για τον Πρόεδρο είναι σωστά ή όχι.

Εμείς πάντως θεωρήσαμε ότι με αυτή τη διαμάχη είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε τα βραβεία μας για φέτος. Με αρκετή δόση χιούμορ αλλά και με τη δική μας ματιά.

Είμαστε ανοιχτοί να μας μεταφέρετε τις δικές σας προτάσεις για βραβεύσεις που εσείς έχετε στο μυαλό. 

Μέχρι του χρόνου, καλά να περνάτε και να μας διαβάζετε. Καλή χρονιά σε όλους. 

19