Μαλάς: Ξεσπαθώνει κατά Αβέρωφ και Τράπεζας Κύπρου

Μαλάς: Ξεσπαθώνει κατά Αβέρωφ και Τράπεζας Κύπρου

Ο ανθυποψήφιος του Ν. Αναστασιάδη στις Προεδρικές του 2018 ξεσπάθωσε για Αβέρωφ Νεοφύτου και Τράπεζα Κύπρου

Την αναστολή της υλοποίησης των νέων τελών και χρεώσεων που εξαγγέλθηκαν, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης με γραπτή δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου.

Η γραπτή δήλωση του κ. Νικολάου για αναστολή των νέων χρεώσεων ήρθε ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Με αφορμή τα πιο πάνω ο Σταύρος Μαλάς, ανθυποψήφιος του Νίκου Αναστασιάδη στις Προεδρικές Εκλογές του 2018, ξεσπάθωσε στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την απόφαση της αναστολής των νέων χρεώσεων της τράπεζας μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, χαρακτηρίζοντας το όλο σκηνικό ως «επίδειξη δυνάμεως» από τον Α. Νεοφύτου

Ο κ. Μαλάς αναφέρει μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «καθαρά πολιτικό κοντραπάντο», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση – μετά τη συνάντηση με Αβέρωφ - ως ένα ακόμη συμβάν πολιτικής διαπλοκής στο τραπεζικό σύστημα. 

Μάλιστα ο κ. Μαλάς  υπενθυμίζει πως το 2013 δεν ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου που έσωσε την Τράπεζα Κύπρου αλλά πολλοί καταθέτες, οι κάτοχοι αξιογράφων και οι απλοί πολίτες.

Δείτε όσα έγραψε: 

"Πριν από λίγες μέρες ο κ Νεοφύτου κουνούσε το δάκτυλο στις τράπεζες για τις χρεώσεις που επέβαλαν κ απειλούσε με νομοθετικά εργαλεία (τα οποία υπάρχουν ήδη).

Αντί για νομοθετικά μέτρα όμως, προσυνεννοήθηκε με μια τράπεζα η οποία τον συνάντησε σήμερα και αμέσως μετά τη συνάντηση, έβγαλε ανακοίνωση για αναστολή των χρεώσεων γιατί "πείστηκε από τον κ Νεοφύτου".

Καθαρό πολιτικό κοντραπάντο.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί κραυγαλέα εξωθεσμική παρέμβαση του κ Νεοφύτου.

Υπό ποια ιδιότητα ο κ Νεοφύτου παρεμβαίνει σε μια δημόσια τράπεζα εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και αυτή ανταποκρίνεται, όχι μετά από υπόδειξη συντεταγμένου οργάνου, αλλά μετά από προσυνεννόηση με τον κ Νεοφύτου; Ο αρχηγός κόμματος δεν είναι θεσμός!

Με την ενέργεια αυτή ο κ Νεοφύτου κάνει "επίδειξη δυνάμεος" και ταυτόχρονα επίδειξη ασέβειας προς τους θεσμούς των οποίων την ισχύ επικαλείται, με μια καθαρά προσωπική ατζέντα.

Σε άλλες χώρες με αυστηρή εποπτεία, μια τέτοια ενέργεια από δημόσια τράπεζα, η οποία ελέγχει το 35% της οικονομίας, θα είχε αυστηρές επιπτώσεις, ακόμα κ εντός χρηματιστηρίου.

Ακόμα ένα συμβάν πολιτικής διαπλοκής ολκής στο τραπεζικό σύστημα, την ώρα που υποτίθεται ότι η προσπάθεια θα πρέπει να επικεντρώνεται στο να καθαρίσει το όνομα της χώρας.

Λέγοντας αυτά, ορθά έπραξε η ΤΚ, αλλά τις θετικές της αποφάσεις θα πρέπει να τις λαμβάνει μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Ας θυμούνται ότι το 2013 δεν είναι ο κ Αβέρωφ που έσωσε την ΤΚ αλλά πολλοί καταθέτες, οι κάτοχοι αξιογράφων και οι απλοί πολίτες."

μαλας

Home