«Μικραίνουν» τα τετραγωνικά, πολλαπλασιάζεται η παράνοια…

«Μικραίνουν» τα τετραγωνικά, πολλαπλασιάζεται η παράνοια…

Γνωστές εταιρείες στην Κύπρο βρίσκουν παραθυράκια για να ξεφύγουν από τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας…

Τα οικονομικά συμφέροντα φαίνεται πως για κάποιους προηγούνται της προστασίας της δημόσιας υγείας. Ενώ σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείο Υγείας, (εξαιρουμένου του λιανεμπορίου τροφίμων) αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων, υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων, καθώς και των μεγάλων καταστημάτων, πέραν των 500 τ.μ., με λύπη παρατηρεί κανείς, συμπεριφορές που δεν τιμούν κανέναν από επιχειρηματίες στη Λεμεσό και στην Πάφο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι γνωστά καταστήματα στις δύο αυτές περιοχές που είναι μεγαλύτερα των 500 τ.μ κλείνουν συγκεκριμένα σημεία εντός του χώρου τους για να τον «μικρύνουν». Η κίνηση αυτή όχι μόνο δεν βοηθά στο συλλογικό αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε όλοι αλλά προσβάλλει και το ίδιο το Υπουργείο Υγείας και τα πρωτόκολλα που αυτό εκδίδει.

Άλλωστε, η ευθύνη όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, κατ’ επανάληψη, είναι μεν ατομική, αλλά πρέπει να υπάρχει συνεργασία, διότι μόνο μέσα από μια κοινή προσπάθεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα. Με τέτοιες συμπεριφορές από καταστηματάρχες και με τακτικές που σίγουρα δεν είναι έντιμες αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει πραγματική διάθεση για αλληλοκατανόηση και συλλογική δουλειά μπροστά σε αυτή την δύσκολη στιγμή που ζούμε όλοι. Αποτελεί, τέλος, και ένα σημάδι πως το σύστημα ενδεχομένως να μην λειτουργεί σωστά απέναντι σε αυτή την υγειονομική κρίση αφού δίνεται το περιθώριο σε συμπολίτες να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.

Συνεπώς η πολιτεία οφείλει να ασκεί πιο αυστηρούς ελέγχους και εκεί όπου εντοπίζονται τέτοια περιστατικά να προχωρεί με διευκρινίσεις και επιπλέον μέτρα προς τον επιχειρηματικό κόσμο ώστε να αποτρέπονται καταστάσεις που προσβάλλουν το κοινωνικό σύνολο.

 

Home