Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Η μυστική περίεργη συμφωνία ΟΠΑΠ – Κυβέρνησης 

Ο ΕΦΕΤΗΣ -
04.12.2022 - 06:23

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Η μυστική περίεργη συμφωνία ΟΠΑΠ – Κυβέρνησης 

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Ο Αβέρωφ εξηγήθηκε με Πετρίδη πριν τον εξαγγείλει;

D

Ο ΑΒΕΡΩΦ εξήγγειλε στο debate της Πέμπτης (1/12) ποιον θα έχει ως ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και επέλεξε SAFE BET, τον νυν ΥΠΟΙΚ, τον ΚΩΤΣΙΟ (ή αλλιώς επίσημα: Κωνσταντίνο Πετρίδη). 

Καλός τεχνοκράτης, με αντίστοιχες σπουδές και καλά αποτελέσματα όπως κρίνονται από τους αριθμούς που καθορίζουν την οικονομική πορεία της χώρας. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ όμως διερωτάται:  

ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΝ από πριν οι δυο για αυτή την εξαγγελία του ΑΒΕΡΩΦ; 

Πάντως η επιλογή ΑΒΕΡΩΦ έφερε μια ‘ανάσα ανακούφισης’ σε πολλούς που ενδιαφέρονται για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις σε αυτό αλλά από την άλλη ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ; 

24 Δημοσκοπήσεις πάντως μέχρι τώρα δεν έδειξαν τον ΑΒΕΡΩΦ πάνω από 20% (πλην μιας με 20.5%) και ΚΑΜΙΑ δημοσκόπηση δεν έδειξε τον ΝΙΚΟ κάτω του 30%. 

Πάντως Ο ΕΦΕΤΗΣ ακούει από πολλούς ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΥΣ να θέλουν τον ΚΩΤΣΙΟ στο ΠΗΔΑΛΙΟ του ΚΟΜΜΑΤΟΣ… 

 

100 αντισυνταγματικοί Νόμοι τα τελευταία 3 χρόνια

D

Πάντως η ΕΙΡΗΝΑΡΑ κατά την συνεδρία της τελευταίας Ολομέλειας μας είπε και μια πληροφορία. 

Ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τα τελευταία 3 χρόνια 100 Νόμους ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ…!!!

Δεν ξέρω αν το είπε θεωρώντας ότι κάνουν και κατόρθωμα.

Το να ψηφίζεις Νόμο που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι είναι Αντισυνταγματικός δεν είναι και ό,τι καλύτερο… 

 

Σχόλιο ενός ΑΚΕΛικού για το Debate

D

«Ψες (εννοεί το τελευταίο debate που έγινε 1/12/22) στη διακαναλική, ο Μαυρογιάννης χαμένος κάπου στα στενά, ο Χριστοδουλίδης χωρίς αρχή και τέλος και ο Αβέρωφ να γνωρίζει την πραγματικότητα και να ξέρει τι θα κάνει. Η αλήθεια όσο και αν δεν μας αρέσει αυτή είναι». 

Αυτό ήταν επώνυμο μήνυμα ενός ΑΚΕΛικού σε κάποιο γκρουπ στα SM με μέλη διαφόρων θέσεων και ιδεολογιών… 

 

Όταν ο Νικόλας στηρίζει Πρόδρομο και ο ΔΗΣΥ όχι

D

Το είδαμε και αυτό.

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ να στηρίζει τον ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ την ώρα που ο ΔΗΣΥ έκανε πως δεν έβλεπε και σφύριζε αδιάφορα. 

Για ποιο θέμα μιλώ; 

Μα για τον κακό χαμό που έγινε την Παρασκευή (2/12) στην Ολομέλεια ως προς την Πρόταση Νόμου για Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα Σχολεία. 

Ως γνωστό ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ απέστειλε γνωμάτευση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ στην Βουλή, μέσω της οποία ενημέρωνε το Σώμα πως η ψήφιση της συγκεκριμένης Πρότασης Νόμου είναι αντισυνταγματική. 

Αυτό εκλήφθηκε από το Σώμα ως παρέμβαση στην Νομοθετική Εξουσία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση από τον Νικόλα Παπαδόπουλο λέγοντας: 

Μα καλά γιατί η περίπτωση του Πρόδρομου θεωρείται παρέμβαση και η περίπτωση του Πετρίδη –ο οποίος και αυτός μας απέστειλε μήνυμα για αντισυνταγματικότητα στο θέμα των εκποιήσεων- δεν θεωρήθηκε ως παρέμβαση; 

Βεβαίως στον ΔΗΣΥ έκαναν πως δεν άκουγαν αφού ήθελαν να ψηφίσουν την συγκεκριμένη πρόταση νόμου, αν και αντισυνταγματική. 

Τελικά η πρόταση ψηφίστηκε σε Νόμο με το ΔΗΚΟ να τηρεί αποχή και το ΕΛΑΜ και τον Θεμιστοκλέους να ψηφίζουν κατά. 

Για να δούμε αν το Νομοθέτημα θα αναπεμφθεί από τον ΝΙΚΑΡΟ… 

 

Μαλάς: Επιτέλους κέρδισα και εγώ μια εκλογή

D

Επιτέλους κέρδισα και εγώ μια εκλογή ανέφερε χαριτολογώντας  στα πλαίσια της παρουσίασης του οράματος του Ινστιτούτου Κύπρου αλλά και τους μελλοντικούς στόχους του Ινστιτούτου στους Εκπροσώπους των ΜΜΕ, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ. Σταύρος Μαλάς αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, διαδεχόμενος τον Καθ. Κώστα Ν. Παπανικόλα.

Ο κύριος Μαλάς μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για εκλογή τον Φεβρουάριο του 2013 αλλά και του 2018 στην Προεδρία της Δημοκρατίας κατάφερε τελικά τον Φεβρουάριο του 2023 να κερδίσει εκλογή στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Ο ΕΦΕΤΗΣ εύχεται καλή επιτυχία στον Σταύρο ΜΑΛΑ στο έργο που αναλαμβάνει. Σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει διότι είναι ένας ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

 

ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ: Φάρος Πολιτικού Ήθους

D

Στο πολιτικό ήθος του καταξιωμένου Νομικού και πολιτικού Κύπρου Χρυσοστομίδη αναφέρθηκαν οι Δημοσιογράφοι Π. Τσαγγάρης και Α. Παράσχος.

Στην εκπομπή της Πέμπτης (1/12) οι δύο αναφερόμενοι στον θάνατο (1/12) του Κύπρου Χρυσοστομίδη τόνισαν την πολιτική ευθιξία που τον διέκρινε αφού ήταν ο μόνος πολιτικός που παραιτήθηκε από την θέση του υπουργού χωρίς να έχει άμεση ευθύνη. 

Συγκεκριμένα ο Π. Τσαγγάρης ανέφερε ότι στιγμάτισε την πολιτική ζωή του τόπου με θετικό πρόσημο καθώς ως υπουργός Δικαιοσύνης υπήρξε απόδραση ισοβίτη με τον Κ. Χρυσοστομίδη να προχωρά σε μια ενέργεια που δεν έχουμε ξανά δει μέχρι σήμερα από πολιτικούς αφού παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθιξίας αν και δεν έφερε άμεσα ευθύνη.

>>> ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ <<<

Παράλληλα ο Ανδρέας Παράσχος σημείωσε ότι ο Κύπρος Χρυσοστομίδης είχε βρετανική αντίληψη της πολιτικής και δεν δεχόταν να γίνει κάτι στο υπουργείο του και να ρίξει την ευθύνη σε άλλο χωρίς να επωμιστεί ο ίδιος το μέρος ευθύνης που του αναλογούσε, σημειώνοντας ότι έχει αφήσει θετικό πρόσημο στην πολιτική.

 

Αυτό ήταν το DEAL Νίκαρου, Αβέρωφ, Νίκου που δεν έγινε ποτέ…

D

ΩΧ ΩΧ ΩΧ

Μα καταλάβατε τι ήταν το DEAL ΝΙΚΑΡΟΥ – ΑΒΕΡΩΦ – ΝΙΚΟΥ, το οποίο όμως ΔΕΝ έγινε ποτέ διότι ο ΝΙΚΟΣ το απέρριψε; 

Ναι, ήταν αυτό το DEAL στο οποίο αναφέρθηκε και ο ΝΙΚΑΡΟΣ σε συνέντευξη του στον Καρεκλά με την περιβόητη ΔΗΛΩΣΗ που έγραψε ο ίδιος στην συνάντηση του με ΑΒΕΡΩΦ και ΝΙΚΟ και θα την διάβαζε ο Νίκος. 

Την πρόταση την αποκάλυψε ο ΑΒΕΡΩΦ στο DEBATE της Πέμπτης (1/12). 

Συγκεκριμένα όπως είπε, ο ΝΙΚΑΡΟΣ τους πρότεινε ότι από την στιγμή που αρνείτο ο Νίκος Χριστοδουλίδης να έμπαινε στην διαδικασία του κόμματος, ο ΑΒΕΡΩΦ αν μέσα από τις διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα υπήρχε πρόβλημα επειδή θα ήταν ο Αρχηγός του κόμματος, θα συζητούσαν ως δεύτερη επιλογή τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως είπε ο ΑΒΕΡΩΦ θα προχωρούσαν στην δεύτερη επιλογή αν τα άλλα κόμματα συμφωνούσαν με τον σκελετό θέσεων ΔΗΣΥ και ήταν διατεθειμένα να συνεργαστούν όπως έγινε στο παρελθόν με Γλαύκο Κληρίδη και Νίκο Αναστασιάδη και τώρα με ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Η μυστική περίεργη συμφωνία ΟΠΑΠ – Κυβέρνησης

D

Τις προάλλες συζητήθηκε στην Βουλή, και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Εξωτερικών, ο εξής Νόμος: «Ο περί της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για την κατάργηση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κύπρου για τους όρους οργάνωσης, λειτουργίας, διεξαγωγής και διαχείρισης των παιχνιδιών που διεξάγονται από την “ΟΠΑΠ Α.Ε.” στην Κύπρο (Κυρωτικός) Νόμος του 2022». 

Έγινε και Έκθεση από την Επιτροπή καθότι ο Νόμος κρίθηκε ότι έπρεπε να ψηφιζόταν ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ από την Ολομέλεια...

Γράφει η Έκθεση: «Σημειώνεται ότι η επιτροπή, για λόγους που προκύπτουν από τη σημασία και τους σκοπούς του προτεινόμενου κυρωτικού νομοσχεδίου, έκρινε σκόπιμη την κατά προτεραιότητα συζήτησή του, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού 40Α του Κανονισμού της Βουλής».

Σε άλλο σημείο η Έκθεση της Επιτροπής αναφέρει: «Στο στάδιο της συζήτησης του νομοσχεδίου η επιτροπή ενημερώθηκε σχετικά με τις βασικές πρόνοιες της νέας συμφωνίας η οποία θα υπογραφεί μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΟΠΑΠ (Κύπρου) Λτδ.»

Και επίσης γράφει: «Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε την επιτροπή ότι η νέα συμφωνία έχει κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλεγχο της συμβατότητάς της με την ενωσιακή νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις».

Υπάρχουν αρκετά ΓΚΡΙΖΑ ΣΗΜΕΙΑ στο όλο θέμα που δημιουργούν εύλογες απορίες. 

ΑΠΟΡΙΑ 1: Γιατί τόση βιασύνη;;;;;;;;;;;;;;;;;; Και μάλιστα την ώρα που η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΠΑΠ – ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ακόμη βρίσκεται υπό εξέταση από την ΕΕ; 

ΑΠΟΡΙΑ 2: Γιατί τα μέλη της Επιτροπής (οι Βουλευτές δηλαδή) ενημερώθηκαν ΜΟΝΟ για κάποιες ‘βασικές πρόνοιες’ της Συμφωνίας και ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ; 

ΑΠΟΡΙΑ 3: Γιατί αυτή η ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι ΜΥΣΤΙΚΗ; Γιατί ΔΕΝ δημοσιοποιείται; Τι ΡΗΤΡΕΣ έχει μέσα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τις δουν ‘άλλα μάτια’; 

Γνωρίζετε πως αυτή η ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι για ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και ως εκ τούτου η Κυβέρνηση ΕΙΧΕ ένα λόγο παραπάνω να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ αυτή την ΣΥΜΦΩΝΙΑ. 

Ο ΟΠΑΠ είναι υπεράνω των ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Home